OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOLID Duo

SOLID Duo je specijalizirano rješenje za sprječavanje nastanka leda i odleđivanje pomoću dvije zasebne vrste suhog materijala. Posipač ima dvije komore sa pužnim transporterom u svakoj komori, što omogućuje posipanje jednim ili drugim materijalom, ili čak miješanje oba materijala u bilo kojem željenom omjeru, uz korištenje mokrog sredstva u bilo kojoj kombinaciji.

Specifikacije

 

Osnovne karakteristike

SOLID

DUO 2.0

SOLID

DUO 2.5

SOLID

DUO 3.0

 SOLIDDUO 4.0  SOLID DUO 5.0  SOLID DUO 6.0  SOLIDDUO 7.0
zapremina posipača [m3]

2.0

2.5

3

4

5

6

7

zapremina rezervoara mokrog sredstva [lit.]  720  840 1200 1720 1720 1720 2240
Širina posipanja [m] 2 ÷ 9 (3 ÷ 12)
Masa praznog posipača [kg] 900÷1150 950÷1200 1200÷1800 1400÷2100 1550÷2150 1700÷2300 1850÷2450

Galerija

U akciji

Velike uštede prilikom upotrebe dva materijala

SOLID Duo je odličan izbor za poslove posipanja koji zahtjevaju korištenje dvije vrste suhih materijala. Posipač može koristiti sol, pijesak i šljunak, bilo kao jedini materijal ili kao mješavinu dva materijala u bilo kojem željenom omjeru. SOLID Duo donosi znatne uštede vremena kod poslova zimskog održavanja prometnica gdje se redovito koristi više od jednog materijala u isto vrijeme. Kad je potrebna mješavina materijala poput soli i šljunka, SOLID Duo štedi vrijeme i novac izbjegavanjem potrebe za prethodnim miješanjem prije utovara u posipač. Kad se dva različita materijala koriste na istoj ruti posipanja, SOLID Duo štedi dragocijeno gorivo jer eliminira potrebu da se operator vraća u bazu na utovar druge vrste materijala. No, sposobnosti SOLID-a Duo da koristi više vrsta materijala idu i dalje od toga. S integriranim sustavom dodavanja mokrog sredstva, učinkovitost bilo kojeg suhog materijala ili njihove mješavine može se dodatno poboljšati mokrim posipanjem.

Preciznost posipanja

Posipanje s dvije vrste materijala zahtjeva značajnu preciznost posipanja. Ovdje sposobnosti SOLID-a Duo stvarno izlaze na vidjelo. Svaki od dva pužna transportera je posebno dizajniran za dvokomorno posipanje. Oba transportera imaju i ugrađeni mehanizam drobljenja materijala koji omogućava glatki protok materijala. Izlazno ušće pažljivo pozicionira ovaj tok u tanjur tako da posipanje bude ravnomjerno skroz od 1. do 12. metra slike posipanja. Pouzdana i dugotrajna hidraulika daje stalne performanse godinama. A kao ključnu komponentu preciznosti, SOLID Duo posipači koriste EPOS 10, naprednu upravljačku jedinicu smještenu unutar kabine vozila, koja je dizajnirana posebno za dvokomorno posipanje. Koristeći iznimno pouzdani i osjetljivi CAN-BUS protokol, EPOS 10 predstavlja jedinstveni mehanizam upravljanja i kontrole koji orkestrira složenim skupom hidrauličkih i elektroničkih sustava. Uz 10 postavki vrste materijala, EPOS 10 je sposoban prilagoditi se bilo kojem materijalu kojeg bi mogli trebati. Čak i kad Vaš materijal nije dostupan među postavkama, EPOS 10 može jednostavno biti podešen i kalibriran da radi s bilo kakvim materijalom.

SOLID Duo može posipati između 1 grama sve do 250 grama po m2 za svaku vrstu materijala / komoru, u koracima koje može konfigurirati operator. Mokro posipanje se podešava direktno na upravljačkoj jedinici u koracima bilo kojeg željenog iznosa. Slika posipanja između 2 i 12 metara može se podešavati beskonačno, s potpunom asimetrijom na lijevu i desnu stranu u koracima od 0.5 metara, što operatoru omogućava da brzo i jednostavno prilagodi posipanje u skladu s promjenama širine ceste. Cijeli niz senzora podržava upravljačku jedinicu u zatvorenom regulacijskom krugu kako bi stvarni parametri i slika posipanja bili ostvareni bez obzira na uvjete.

Jednostavno korištenje

Tehnologija koja je napredna, no jednostavna za korištenje, nalazi se u srcu filozofije dizajna SOLID posipača. S intuitivnim, ergonomički dizajniranim EPOS upravljačkim jedinicama, operatori posipača se mogu usredotočiti na vožnju umjesto traženja dugmadi i prekidača na jedinici. Jedinice su dizajnirane za upravljanje bez gledanja i imaju beskonačne rotirajuće enkodere koje je lako prepoznati dodirom. Zvukovne i glasovne upute također daju operatoru informacije bez gledanja u upravljačku jedinicu. Prilagođavanje ambijentalne rasvjete pruža udobnu radnu atmosferu u kabinama vozila i ne stvara zasljepljujuće blještavilo koje bi ometalo vozača i smanjivalo vidljivost. Us svaku upravljačku jedinicu dolazi vodič za brzi početak korištenja, pa možete biti uvjereni da svaki operator može naučiti kako koristiti SOLID bez puno truda.

SOLID posipači su nezaustavljivi. Čak i u malo vjerojatnom slučaju elektroničkih problema, ključne funkcije poput doziranja suhog i mokrog materijala, širine i asimetrije posipanja mogu se podešavati ručno. Istovar posipača je brz i bez napora, te se pritiskom jedne tipke obavlja u samo nekoliko minuta. Montiranje i demontiranje može obaviti jedna osoba sama. RO-RO sustav ili noge za montiranje i brze spojnice omogućuju brzo montiranje i demontiranje, čime se stvara jedinica za zimsku službu ili oslobađa kamion za obavljanje drugih zadataka za svega nekoliko trenutaka. U slučaju kvara na kamionu posipač može biti demontiran pomoću nogu podesive visine ili čak kranom, korištenjem integriranih kuki za podizanje posipača.

Kvalitetna izrada za dugotrajnost

SOLID DUO posipači imaju jedinstvenu SurfaceArmour Premium površinsku zaštitu koju su razvili RASCO i SigmaKalon odjel PPG-a, svjetski lider za površinsku zaštitu. Ovaj izvanredni sustav pruža snažnu antikorozivnu, antiabrazivnu aktivnu i pasivnu zaštitu, čime jamči ekstremno dugačak život proizvoda čak i u najtežim uvjetima rada. Ključne komponente posipača, uključujući izlazno ušće, tanjur za posipanje, te čitavo dno posipača izrađeni su od nehrđajućeg čelika. Okvir posipača, pristupne platforme i noge za skladištenje su toplo cinčane, čime se još više produžuje radni vijek.

Niski operativni troškovi

No, dugačak radni vijek malo znači ako je održavanje posipača skupo. SOLID DUO posipači dizajnirani su da budu strojevi s niskim zahtjevima za održavanjem. Za razliku od trakastih transportera, pužni trebaju malo održavanja. Ključne komponente su dizajnirane tako da mogu raditi kroz cijelu zimsku sezonu bez ikakovog održavanja. Jednostavna procedura preventivnog održavanja koju operator obavi jednom prije početka zimske sezone omogućuje posipaču da radi mjesecima bez najmanje intervencije. A kad radite u arktičkim uvjetima, za koje je SOLID DUO specifično dizajniran, niski troškovi održavanja su neophodni.

Jednostavni pogonski zahtjevi i montiranje

Za SOLID posipače nijedno vozilo nije premalo ili preveliko. Izvedbe veličine od 3.0 m3 do 7.0 m3 omogućuju širok izbor nosećih vozila.
Ako je vozilo opremljeno samoistovarnim sandukom, RASCO-v jedinstveni Roll-on Roll-off (RO-RO) sustav pruža mogućnost brzog utovara i istovara posipača. Korištenjem RO-RO vozilo u samo nekoliko minuta postaje dostupno za druge aktivnosti kad posipač nije potreban. SOLID posipače može se montirati izravno na šasiju vozila, bez specijaliziranih podokvira. Uz takvu fleksibilnost, bilo koje vozilo može postati multifunkcionalan stroj dostupan kroz cijelu godinu.

SOLID posipače moguće je pogoniti kroz hidrauliku vozila koju proizvodi RASCO ili bilo koji drugi proizvođač po EN ISO 15430 standardima. Kad takvo rješenje nije dostupno, RASCO ima odgovor. Korištenjem vrlo pouzdanog pomoćnog dizelskog motora, kojim se u potpunosti upravlja preko EPOS upravljačkih jedinica, posipač postaje u potpunosti nezavisan i može se premještati s jednog vozila na drugo u roku nekoliko minuta.

RASCO_LIQUID_S_sprayer_cover

LIQUID S

LIQUID S je posipač tekućine za preventivno tretiranje ili odleđivanje pješačkih i biciklističkih staza te drugih površina na kojima se zimsko održavanje obavlja pomoću malih transportera, pickup vozila ili lakih teretnih vozila.Više

SOLID_C_featured

SOLID C

Posipač SOLID C posebno je dizajniran za kombinirano posipanje. Uz suho i mokro posipanje omogućava i tekuće posipanje zahvaljujući konstrukciji koja dozvoljava nošenje dodatnih spremnika za tekuće sredstvo.Više

SOLID_XF_featured

SOLID XF

Stvoren za UNIMOG, SOLID XF na pametan način iskorištava raspoloživ prostor na nosećem vozilu. Zbog svog niskog profila posipač ne ometa pogled unatrag iz kabine vozila, te zahvaljujući niskom težištu pruža dobru stabilnost u radu na neravnim i opasnim cestama.Više

SOLID XM

SOLID XG

SOLID XG – profesionalni posipač koji dijeli mnoge osobine većih posipača linije SOLID-a: vrhunsku kvalitetu izrade koja garantira pouzdanost i dugotrajnost, preciznost i efikasnost u radu zahvaljujući naprednim tehničkim rješenjima te maksimalnu sigurnost rukovatelju i sredini u kojoj vrši aktivnost.Više

liquid_general_007

LIQUID

LIQUID posipači implementiraju najnoviju tehnologiju preventivnog prskanja ceste prije zaleđivanja ili odleđivanja već zamrznute prometnice korištenjem isključivo otopine kalcijevog ili natrijevog klorida, bez korištenja suhog sredstva. Uz primjene u zimskoj službi, posipač LIQUID može se koristiti i tijekom ljetne sezone kao uređaj za pranje ceste. Više

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOLID T

SOLID T posipači su industrijski standard za odleđivanje i preventivno posipanje pomoću kamiona u zimskom održavanju prometnica. Njihov remenski transporter im omogućuje rad s suhim i materijalima umjerene vlažnosti, uključujući sol, pijesak, šljunak ili mješavine istih. Uz mokro posipanje korištenjem otopine natrijevog ili kalcijevog klorida, SOLID T je učinkovit borac protiv leda. Više

SolidX_0

SOLID X

SOLID X je vremenom dokazano i iznimno pouzdano rješenje za posipanje soli, pijeska i šljunka sa niskim sadržajem vlage. SOLID X posipači su optimizirani za napredne operacije održavanja prometnica i pružaju visoku preciznost suhog i mokrog posipanja zahvaljujući EPOS upravljačkim jedinicama i pažljivo dizajniranim pužnim transporterom sa ugrađenim mehanizmom za drobljenje materijala, koji pruža glatki protok materijala.Više

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JUNIOR

JUNIOR je savršeno rješenje za hitno posipanje kritičnih površina, poput mostova i nadvožnjaka ili unutar gradova i urbanih područja, gdje je najbitnija dobra sposobnost manevriranja. JUNIOR je lagan, učinkovit i izdržljiv profesionalni posipač kojeg je jednostavno koristiti zahvaljujući EPOS upravljačkoj jedinici.Više

ras

RAS

RAS je jednostavan vučni posipač koji se lako koristi i ima kapacitet koji je ograničen jedino kapacitetom samoistovarnog sanduka vozila. Uz vrijeme montaže od samo nekoliko sekundi, RAS je postao moćan sustav za posipanje na uskim cestama širine do 2.5 metra. Zahvaljujući snažnom sigurnosnom mehanizmu i dokazano učinkovitom dizajnu, RAS je izdržljivo i dugotrajno rješenje za održavanje regionalnih cesti i ...Više

trp istaknuta

TRP

TRP je rotacijski posipač za traktor koji dokazuje da profesionalna oprema ne mora biti složena i nezgrapna. Kao traktorski posipač soli, pijeska ili šljunka kojeg preferiraju profesionalni djelatnici u zimskom održavanju prometnica diljem Europe, TRP predstavlja efikasno, jednostavno i pouzdano rješenje dokazano na terenu. Njegov samoutovarni sustav pruža mogućnost neusporedivih smanjenja troškova i vremena reagiranja.Više

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting