IRI 2: EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO VOZILO ZA ČIŠĆENJE JAVNIH POVRŠINA SA SUSTAVIMA AUTONOMNOG UPRAVLJANJA ZASNOVANIM NA UMJETNOJ INTELIGENCIJI – EKO-KOMVOZ

IRI 2: EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO VOZILO ZA ČIŠĆENJE JAVNIH POVRŠINA SA SUSTAVIMA AUTONOMNOG UPRAVLJANJA ZASNOVANIM NA UMJETNOJ INTELIGENCIJI – EKO-KOMVOZ

Provedba projekta pod nazivom  „Ekološki prihvatljivo vozilo za čišćenje javnih površina sa sustavima autonomnog upravljanja zasnovanim na umjetnoj inteligenciji – EKO-KOMVOZ“ provodi se u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“, referentna oznaka Poziva: KK.01.2.1.02, kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Projekt se provodi u suradnji sa partnerom na projektu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Istraživanjem trenutačnog stanja na tržištu, uočen je nedostatak adekvatnih tehnoloških rješenja ekološki prihvatljivih vozila za čišćenje javnih površina u urbanim sredinama koja mogu dovesti do smanjenja emisija stakleničkih plinova, zagađenja zraka u gradovima te posljedično do smanjenja negativnih utjecaja na ljudsko zdravlje.

Projekt će rezultirati razvojem ekološki prihvatljivog vozila za čišćenje javnih površina sa sustavima pomoći operateru vozila te sustavima autonomnog upravljanja elementima rada vozila zasnovanim na umjetnoj inteligenciji, kao i sustavom za udaljeni nadzor vozila i kvalitete zraka u urbanim područjima koji će koristiti alternativne pogonske sustave.

Projekt će doprinijeti ostvarenju općeg cilja, što je doprinos porastu inovacijske konkurentnosti Hrvatske u području ekološki prihvatljivih prometnih rješenja te smanjenju zagađenja zraka u urbanim područjima.

Nositelj projekta:                                         RASCO tvornica komunalne opreme d.o.o.

Partner na projektu:                                  Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Ukupna vrijednost projekta:                    37.310.517,81 kn

Ukupni prihvatljivi troškovi:                    32.737.853,95 kn

EU udio u financiranju projekta:             20.286.554,72 kn

Razdoblje provedbe projekta:                  17.02.2020. – 31.12.2023.

Kontakt osoba:                                             Ružica Petričec Fabijanec, rpetricec@rasco.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Više informacija na:

www.strukturnifondovi.hr

https://strukturnifondovi.hr/vazni-dokumenti-operativni-program-konkurentnost-i-kohezija/

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost tvrtke RASCO tvornica komunalne opreme, d.o.o.

Najnoviji članci

Opći uvjeti nabave

Opći uvjeti nabave društva RASCO d.o.o. primjenjuju se na sljedeće poslovne odnose: Nabavu sirovina i materijala, Nabavu komponenata i sklopova, Nabavu trgovačke robe, Nabavu potrošnog materijala, Nabavu svih ostalih proizvoda dobavljača koje RASCO koristi...

Pretplatite se na naš newsletter