“Baby” Unimog U219 spreman za cjelogodišnje održavanje

“Baby” Unimog U219 spreman za cjelogodišnje održavanje

Što čini odlično vozilo za cjelogodišnje održavanje? Multifunkcionalnost, manja dimenzija, brojne opcije i komplet RASCO opreme

Kao stručnjaci u proizvodnji opreme za održavanje prometnica, s Mercedes-Benz Unimog certifikatom, ovaj put smo nadogradili nešto manji Unimog nego inače – model U219.

Posao nam je dodijelila tvrtka za komunalno održavanje „Komunalac Samobor“. Potpuno opremljeno vozilo već održava šire samoborsko područje, puno uzbrdica i serpentina. Upravo je Unimog idealan za takve terene jer se puno lakše okreće i manevrira na zahtjevnim cestama. Komunalac će ga opremiti kranskim kosilicama i tako iskoristiti za cjelogodišnje održavanje.

Primopredaja opremljenog vozila tvrtki “Komunalac Samobor”

Po čemu je „baby Unimog“, kako su ga nazvali RASCO zaposlenici, drugačiji od ostalih vozila kakva se koriste u održavanju? Uz već poznatu multifunkcionalnost i stalan 4×4 pogon, manjih je dimenzija. Međuosovinski razmak iznosi 2800 mm, a ukupna dužina 4,9 metara i širina 2,1 metara ga čine idealnim za uske terene. Ima maksimalnu nosivost od 10 t, a pogoni ga standardni Euro 6 motor sa 190 KS.

Sve funkcionalnosti velikih posipača u malim dimenzijama

Kako bi zimska služba bila što učinkovitija, baby Unimog smo opremili  SOLID XG posipačem s pužnim transporterom, idealnim za posipanje solju ili šljunkom. Kad materijal stigne od isipnog ušća, tanjur za posipanje ga izbacuje u širinama od 1-6 metara. SOLID XG je opremljen spremnikom suhog sredstva od 1,5 m3 i spremnicima mokrog sredstva od 500 L. Ima ugrađene senzore koji vozača zimske službe upozore kada treba nadopuniti sredstva za posipanje. Posipač je pogonjen hidraulikom Unimoga.

EPOS 5 upravljačka jedinica upravlja svim parametrima posipanja iz kabine vozila. Uz standardno upravljanje količinama posipanja suhog i mokrog sredstva, preko nje se može uključiti putno ovisno posipanje, prilagođavati asimetrična slika posipanja i posipati uz pomoć povratnih veza.

Varijabilna ralica za čišćenje različitih tipova terena

Na prednjoj strani je ugrađen snježni plug VERTUS širine 3,2 metra. Zbog svoje varijabilne geometrije krila, VERTUS se lako prilagođava čišćenju snijega na različitim terenima. Čišćenje je moguće u dijagonalnom položaju, „A“ položaju i „V“ položaju krila, a čelični noževi osiguravaju temeljito čišćenje snijega.

Kao iskusni nadograditelj vozila, RASCO može preporučiti najbolje rješenje, dizajnirati i proizvesti strojeve i pripadajuće nadogradnje, te ispratiti projekt sve do predaje vozila kupcu. Sa zadovoljstvom ćemo preuzeti i vaš projekt ili odgovoriti na sva vaša pitanja. Obratite nam se ovdje.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter