Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Na brežuljcima nedaleko Zaprešića smjestila se općina Marija Gorica, maleno mjesto od oko 2500 stanovnika, koja je po prvi put u svojoj povijesti nabavila traktor i ljetnu i zimsku opremu za održavanje prometnica.

Prema riječima općinske načelnice Marice Jančić, drže do standarda inače rezerviranog za veće općine i gradove: imaju općinsku zgradu, poštu, ambulantu, ljekarnu, školu, sportsku dvoranu, restoran, knjižnicu, muzej. Također, i suprotno trendovima u većini države, u Mariji Gorici je natalitet zadnjih 10 godina u porastu. Zbog rastućeg broja stanovništva i posjetitelja ocijenili su da im je potrebna i vlastita služba za cjelogodišnje održavanje prometnica.

Marija Gorica leži na brežuljcima i cestama od kojih su mnoge na teže pristupačnijim terenima te su se zato odlučili za traktorsku kombinaciju zimske opreme: varijabilni snježni plug i traktorski posipač soli. Strojevi su idealni za zimsku službu na ovakvim područjima jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.
Radove košnje i održavanja travnatih površina uz prometnice će raditi s bočnom kranskom kosilicom dohvata do pet metara.

Službi za održavanje Marije Gorice želimo puno sigurnih i uspješnih radnih sati, a njezinim stanovnicima i posjetiteljima uvijek čiste i prohodne prometnice.

Opremu s traktorom RASCO je isporučio općini Marija Gorica nakon postupka provedene javne nabave. Saznajte više ovdje.

Najnoviji članci

Kamioni tegljači u zimskoj službi na hrvatskim cestama

Krajem svibnja smo Cestama zadarske županije isporučili komplet profesionalne zimske opreme koji se sastoji od snježnog pluga širine 3,2 metra i posipača zapremina 5 m3 za suho sredstvo te 2400 L za mokro sredstvo. Zimski komplet je drugačiji od inače viđenih na...

Zimska služba na norveški način

Norvežani zimsko održavanje shvaćaju vrlo ozbiljno. Njihove zimske službe gotovo svakodnevno rade na temperaturama koje su uglavnom ispod točke ledišta i jasno je da moraju imati najbolju opremu na tržištu. Dio te opreme su i RASCO posipači koji su posljednjih godina...

Rasco slavi 30. godina postojanja!

Trideset godina traje putovanje otkad su dugogodišnji prijatelji Frane Franičević i Darko Paviša 1990. godine odlučili osnovati obrt jer su uvidjeli da poljoprivrednicima u njihovom selu nema tko servisirati traktore, kosilice, kombajne i ostalu mehanizaciju. Obojica...

Pretplatite se na naš newsletter