Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Na brežuljcima nedaleko Zaprešića smjestila se općina Marija Gorica, maleno mjesto od oko 2500 stanovnika, koja je po prvi put u svojoj povijesti nabavila traktor i ljetnu i zimsku opremu za održavanje prometnica.

Prema riječima općinske načelnice Marice Jančić, drže do standarda inače rezerviranog za veće općine i gradove: imaju općinsku zgradu, poštu, ambulantu, ljekarnu, školu, sportsku dvoranu, restoran, knjižnicu, muzej. Također, i suprotno trendovima u većini države, u Mariji Gorici je natalitet zadnjih 10 godina u porastu. Zbog rastućeg broja stanovništva i posjetitelja ocijenili su da im je potrebna i vlastita služba za cjelogodišnje održavanje prometnica.

Marija Gorica leži na brežuljcima i cestama od kojih su mnoge na teže pristupačnijim terenima te su se zato odlučili za traktorsku kombinaciju zimske opreme: varijabilni snježni plug i traktorski posipač soli. Strojevi su idealni za zimsku službu na ovakvim područjima jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.
Radove košnje i održavanja travnatih površina uz prometnice će raditi s bočnom kranskom kosilicom dohvata do pet metara.

Službi za održavanje Marije Gorice želimo puno sigurnih i uspješnih radnih sati, a njezinim stanovnicima i posjetiteljima uvijek čiste i prohodne prometnice.

Opremu s traktorom RASCO je isporučio općini Marija Gorica nakon postupka provedene javne nabave. Saznajte više ovdje.

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter