Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Na brežuljcima nedaleko Zaprešića smjestila se općina Marija Gorica, maleno mjesto od oko 2500 stanovnika, koja je po prvi put u svojoj povijesti nabavila traktor i ljetnu i zimsku opremu za održavanje prometnica.

Prema riječima općinske načelnice Marice Jančić, drže do standarda inače rezerviranog za veće općine i gradove: imaju općinsku zgradu, poštu, ambulantu, ljekarnu, školu, sportsku dvoranu, restoran, knjižnicu, muzej. Također, i suprotno trendovima u većini države, u Mariji Gorici je natalitet zadnjih 10 godina u porastu. Zbog rastućeg broja stanovništva i posjetitelja ocijenili su da im je potrebna i vlastita služba za cjelogodišnje održavanje prometnica.

Marija Gorica leži na brežuljcima i cestama od kojih su mnoge na teže pristupačnijim terenima te su se zato odlučili za traktorsku kombinaciju zimske opreme: varijabilni snježni plug i traktorski posipač soli. Strojevi su idealni za zimsku službu na ovakvim područjima jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.
Radove košnje i održavanja travnatih površina uz prometnice će raditi s bočnom kranskom kosilicom dohvata do pet metara.

Službi za održavanje Marije Gorice želimo puno sigurnih i uspješnih radnih sati, a njezinim stanovnicima i posjetiteljima uvijek čiste i prohodne prometnice.

Opremu s traktorom RASCO je isporučio općini Marija Gorica nakon postupka provedene javne nabave. Saznajte više ovdje.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter