Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Na brežuljcima nedaleko Zaprešića smjestila se općina Marija Gorica, maleno mjesto od oko 2500 stanovnika, koja je po prvi put u svojoj povijesti nabavila traktor i ljetnu i zimsku opremu za održavanje prometnica.

Prema riječima općinske načelnice Marice Jančić, drže do standarda inače rezerviranog za veće općine i gradove: imaju općinsku zgradu, poštu, ambulantu, ljekarnu, školu, sportsku dvoranu, restoran, knjižnicu, muzej. Također, i suprotno trendovima u većini države, u Mariji Gorici je natalitet zadnjih 10 godina u porastu. Zbog rastućeg broja stanovništva i posjetitelja ocijenili su da im je potrebna i vlastita služba za cjelogodišnje održavanje prometnica.

Marija Gorica leži na brežuljcima i cestama od kojih su mnoge na teže pristupačnijim terenima te su se zato odlučili za traktorsku kombinaciju zimske opreme: varijabilni snježni plug i traktorski posipač soli. Strojevi su idealni za zimsku službu na ovakvim područjima jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.
Radove košnje i održavanja travnatih površina uz prometnice će raditi s bočnom kranskom kosilicom dohvata do pet metara.

Službi za održavanje Marije Gorice želimo puno sigurnih i uspješnih radnih sati, a njezinim stanovnicima i posjetiteljima uvijek čiste i prohodne prometnice.

Opremu s traktorom RASCO je isporučio općini Marija Gorica nakon postupka provedene javne nabave. Saznajte više ovdje.

Najnoviji članci

Predsjednik Vlade posjetio RASCO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u pratnji ministra gospodarstva  Darka Horvata, ministra uprave Ivana Malenice i ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića posjetio proizvodne pogone tvrtke Rasco  u Kalinovcu. Vladino izaslanstvo primili su...

Otvoren natječaj za srednjoškolske naučnike u RASCO-u!

RASCO nastavlja dugogodišnju tradiciju obuke mladih naučnika (pripravnika). U školskoj godini 2019./2020. raspisujemo natječaj za sljedeća naučnička mjesta: Strojobravar (m/ž) i Bravar (m/ž) – 6 naučničkih mjesta CNC operater (m/ž) – 5 naučničkih...

Pretplatite se na naš newsletter