Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Čišćenje snijega, posipanje solju i košnja na teško dostupnim terenima

Na brežuljcima nedaleko Zaprešića smjestila se općina Marija Gorica, maleno mjesto od oko 2500 stanovnika, koja je po prvi put u svojoj povijesti nabavila traktor i ljetnu i zimsku opremu za održavanje prometnica.

Prema riječima općinske načelnice Marice Jančić, drže do standarda inače rezerviranog za veće općine i gradove: imaju općinsku zgradu, poštu, ambulantu, ljekarnu, školu, sportsku dvoranu, restoran, knjižnicu, muzej. Također, i suprotno trendovima u većini države, u Mariji Gorici je natalitet zadnjih 10 godina u porastu. Zbog rastućeg broja stanovništva i posjetitelja ocijenili su da im je potrebna i vlastita služba za cjelogodišnje održavanje prometnica.

Marija Gorica leži na brežuljcima i cestama od kojih su mnoge na teže pristupačnijim terenima te su se zato odlučili za traktorsku kombinaciju zimske opreme: varijabilni snježni plug i traktorski posipač soli. Strojevi su idealni za zimsku službu na ovakvim područjima jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.
Radove košnje i održavanja travnatih površina uz prometnice će raditi s bočnom kranskom kosilicom dohvata do pet metara.

Službi za održavanje Marije Gorice želimo puno sigurnih i uspješnih radnih sati, a njezinim stanovnicima i posjetiteljima uvijek čiste i prohodne prometnice.

Opremu s traktorom RASCO je isporučio općini Marija Gorica nakon postupka provedene javne nabave. Saznajte više ovdje.

Najnoviji članci

Mjere koje RASCO poduzima u vezi COVID-19 situacije

Na razini RASCO Grupe razvoj epidemije koronavirusa pomno pratimo od samih početaka. Svoje poslovanje dnevno prilagođavamo novonastalom stanju imajući na umu sigurnost naših zaposlenika, kupaca i poslovnih partnera. Socijalni kontakt u prostorima tvrtke sveli smo na...

10. jubilarni sastanak distributera RASCO grupe

10. po redu jubilarni sastanak distributera održan je u Zagrebu, gdje smo osim pregleda zajedničkih postignuća u prethodnoj godini predstavili planove za 2020. U vrlo uspješnoj 2019. gotovo 90% prihoda je došlo iz prodaje RASCO proizvoda na izvoznim tržištima. Tu...

Pretplatite se na naš newsletter