Upoznajte LYNX, kompaktnu čistilicu za grad budućnosti

Upoznajte LYNX, kompaktnu čistilicu za grad budućnosti

Zagrebačka umjetnička galerija Lauba je 11. rujna 2019. godine ugostila službeno predstavljanje kompaktne čistilice LYNX. Ovo napredno vozilo RASCO-v je odgovor na zahtjeve i izazove s kojima se suočavaju izvođači komunalnih radova u održavanju suvremenih urbanih sredina

Zagrebačka umjetnička galerija Lauba je 11. rujna 2019. godine ugostila službeno predstavljanje našeg novog proizvoda – kompaktne čistilice LYNX. Ovo napredno vozilo RASCO-v je odgovor na zahtjeve i izazove s kojima se suočavaju izvođači komunalnih radova u održavanju suvremenih urbanih sredina.

Kako bi LYNX što više približili našoj cijenjenoj publici, u Laubi su priču o RASCO-u ispričali osnivači tvrtke Frane Franičević i Darko Paviša. Predsjednik Uprave Ivan Franičević nam je pružio uvid u poslovanje danas i planove za budućnost, dok je voditelj razvoja LYNX-a Marko Kolar objasnio tijek razvoja proizvoda.

Poduzetnička hrabrost

Put kroz posljednjih gotovo 30 godina nije bio jednostavan ni lagan, no uz odlučnost, znanje i poduzetničku hrabrost dvojice osnivača, tvrtka se iz godine u godinu sve više razvijala.

Već 1993., nakon nekoliko godina rada s popravkom poljoprivrednih i komunalnih strojeva, RASCO na tržište lansira svoj prvi proizvod namijenjen poljoprivredi. Dvojica vlasnika su ubrzo nakon toga shvatili da u Hrvatskoj postoji potreba za komunalnom opremom, te su 1994. proizveli i prvi stroj za komunalno održavanje – kamionski vučni posipač. On je samo dodatno ubrzao razvoj tvrtke, jer se 1995. godine otvara prva hala RASCO proizvodnog pogona, na istoj lokaciji gdje se nalazimo i danas.

Prepoznati potencijal na inozemnim tržištima

Osnivači su ubrzo shvatili da im je hrvatsko tržište premaleno i 2000. se odlučuju na početak izvoza. On je prvo bio u državama regije i Istočne Europe, no ubrzo se proširio na većinu država u Europi.

Rasli smo i širili se paralelno sa širenjem na nova tržišta pa je RASCO 2011. godine broji 5 proizvodnih hala i preko 200 zaposlenih. Jednu od prekretnica u poslovanju omogućilo je malo univerzalno vozilo MUVO, nosač alata za komunalno održavanje, koji smo predstavili 2012. Projekt razvoja ovog kompaktnog vozila uskoro će se pokazati kao bogat izvor iskustva za stvaranje kompaktne čistilice LYNX.

LYNX: pogled u budućnost

LYNX je proizvod otporan na klimatske promjene, zato jer je učinkovita kompaktna čistilica nužna potreba svih gradova u svijetu, neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Samo neke od prednosti LYNX-a, uz vrhunski dizajn, su komfor, autonomija, učinkovitost i okretnost. Čistilica korisniku pruža puno bolju vidljivost prilikom čišćenja i jaču usisnu moć. Glavni aduti LYNX-a su vrlo visoka autonomija i efikasan način čišćenja te vrhunski komfor za vozače.

Zbog našeg iskustva prikupljenog kroz izvoz i rad u 40 zemalja svijeta uspješno smo razvili tehnološki vrlo napredan proizvod. Uskoro ćemo LYNX i s komercijalne strane plasirati kroz cijelu Europu, potom i šire.

Metalska industrija u poljoprivrednom kraju

Iako u Kalinovcu metalska industrija nikad nije postojala, od garaže smo narasli do etabliranog proizvođača strojeva i vozila koja se izvoze u cijeli svijet. Zbog strelovitog ali stabilnog razvoja tvrtke, otvaranja novih radnih mjesta i novih inozemnih tržišta, danas se s ponosom smatramo jednim od pokretača razvoja sjeverozapadne Hrvatske.

Mladi i obrazovani zaposlenici su temelj našeg rasta i velika se pozornost posvećuje njihovom profesionalnom razvoju. Upravo je naš mlad, odlučan i obrazovan tim pod vodstvom Marka Kolara „udahnuo život“ kompaktnoj čistilici LYNX.

Detaljno o LYNX-u možete se informirati na novoj web stranici vozila, a više o ostatku RASCO proizvodnog programa saznajte ovdje.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter