Donacija udruzi za terapijsko jahanje „Osmijeh“

Donacija udruzi za terapijsko jahanje „Osmijeh“

Udruga „Osmijeh-udruga za terapijsko jahanje“ u Peterancu nedaleko od Koprivnice je ove godine pokrenula projekt terapijskog jahanja za osobe s poteškoćama u razvoju te za osobe s invaliditetom.

Udruga „Osmijeh-udruga za terapijsko jahanje“ u Peterancu nedaleko od Koprivnice je ove godine pokrenula projekt terapijskog jahanja za osobe s poteškoćama u razvoju te za osobe s invaliditetom. Trenutno imaju 10 korisnika. Rad udruge je na volonterskoj bazi te se stoga financiraju isključivo iz donacija i natječaja. Obzirom da trenutno imaju samo jednoga konja, oni kojima je potrebna ova vrsta terapije moraju dugo čekati na nju.

„Nažalost, puno djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom čekaju da prime ovakvu vrstu pomoći. Broj naših korisnika i broj terapija koje će dobiti u potpunosti ovisi o donacijama i natječajima,“ rekla je Valentina Kavur, predsjednica udruge Osmijeh.

Uz konja za terapijsko jahanje, udruga je krajem listopada izgradila rampu za uzjahivanje. Bez takve rampe je osobama s invaliditetom gotovo nemoguće uzjahati terapijskog konja. Izgradnju konstrukcije rampe je putem donacije u potpunosti financirala tvrtka RASCO.

„Zahvaljujući vašoj podršci i razumijevanju za naše potrebe, već par mjeseci nakon osnivanja s pojedinim korisnicima počeli smo provoditi terapije. Dovršetkom rampe za uzjahivanje terapijama su se pridružila i ostala djeca za koju je rampa neophodna,“ zaključila je Valentina Kavur.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter