Donacija udruzi za terapijsko jahanje „Osmijeh“

Donacija udruzi za terapijsko jahanje „Osmijeh“

Udruga „Osmijeh-udruga za terapijsko jahanje“ u Peterancu nedaleko od Koprivnice je ove godine pokrenula projekt terapijskog jahanja za osobe s poteškoćama u razvoju te za osobe s invaliditetom.

Udruga „Osmijeh-udruga za terapijsko jahanje“ u Peterancu nedaleko od Koprivnice je ove godine pokrenula projekt terapijskog jahanja za osobe s poteškoćama u razvoju te za osobe s invaliditetom. Trenutno imaju 10 korisnika. Rad udruge je na volonterskoj bazi te se stoga financiraju isključivo iz donacija i natječaja. Obzirom da trenutno imaju samo jednoga konja, oni kojima je potrebna ova vrsta terapije moraju dugo čekati na nju.

„Nažalost, puno djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom čekaju da prime ovakvu vrstu pomoći. Broj naših korisnika i broj terapija koje će dobiti u potpunosti ovisi o donacijama i natječajima,“ rekla je Valentina Kavur, predsjednica udruge Osmijeh.

Uz konja za terapijsko jahanje, udruga je krajem listopada izgradila rampu za uzjahivanje. Bez takve rampe je osobama s invaliditetom gotovo nemoguće uzjahati terapijskog konja. Izgradnju konstrukcije rampe je putem donacije u potpunosti financirala tvrtka RASCO.

„Zahvaljujući vašoj podršci i razumijevanju za naše potrebe, već par mjeseci nakon osnivanja s pojedinim korisnicima počeli smo provoditi terapije. Dovršetkom rampe za uzjahivanje terapijama su se pridružila i ostala djeca za koju je rampa neophodna,“ zaključila je Valentina Kavur.

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter