Isporučili smo 200 ralica i posipača u Norvešku, Njemačku i Ukrajinu

Isporučili smo 200 ralica i posipača u Norvešku, Njemačku i Ukrajinu

RASCO je ovih dana isporučio 75 strojeva za zimsko održavanje prometnica (snježni plugovi i posipači) u Norvešku te 50 kompleta opreme za zimsko održavanje u Ukrajinu.

Uoči početka zimske sezone, isporučili smo i 21 posipač njemačkim komunalnim službama te četiri snježna pluga minhenskom aerodromu. Specifičnost ovih plugova je njihova širina od čak 6,5 metara zahvaljujući čemu značajno povećavaju učinkovitost čišćenja velikih površina kao što su aerodromske piste.

Do kraja 2019. Rasco će isporučiti preko 200 strojeva za zimsko održavanje u Norvešku i Ukrajinu. To su i jedne od najvećih pojedinačnih isporuka u povijesti kompanije.

Nije mala stvar kad sjeverna zemlja poput Norveške ili jedna od najvećih europskih zračnih  luka pokloni povjerenje proizvođaču zimske opreme iz mediteranske države. Tu svakako spada i Rusija koja je već godinama naš kupac. To znači da smo se na vrlo konkurentnom tržištu u protekla tri desetljeća uspjeli dokazati svojom kvalitetom i širokim asortimanom proizvoda gdje kupci na jednom mjestu dobivaju kompletno rješenje za vozila koja se koriste u održavanju svih vrsta prometne infrastrukture, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima, ističe predsjednik uprave Ivan Franičević dodajući kako su nekoliko kompleta zimske opreme nedavno isporučili i domaćim komunalnim službama te u Bosnu i Hercegovinu.

Ponosni smo što više od 70 tipova naših proizvoda izvozimo u preko 40 zemalja na pet kontinenata. Trenutno je u pogonima u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zaposleno ukupno 400 ljudi, a planiramo se širiti i dalje. Prije nekoliko tjedana počeli smo izgradnja nove, šeste hale koja će se nalaziti na prostoru pogona u Kalinovcu.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter