LYNX Charge – podrška na utrci Formula Student Alpe Adria

LYNX Charge – podrška na utrci Formula Student Alpe Adria

Drugu godinu za redom električna čistilica LYNX Charge bila je dio Formula Student Alpe Adria natjecanja.

Karting staza „St Rauš“ u Novom Marofu je od 23. do 28. kolovoza ugostila natjecanje FS Alpe Adria. Sudjelovalo je 1.200 studenata formiranih u 46 timova iz 18 zemalja svijeta. Svi timovi su se natjecali u dizajnu i konstrukciji prototipa trkaćih bolida. Velika novost je da je sam događaj od ove godine postao i službena trka međunarodnog Formula Student natjecanja. Na eventu su RASCO predstavljali stručnjaci iz R&D-a, proizvodnje i HR-a, a pridružio im se i LYNX Charge, gradska čistilica na električni pogon.

Formula Student

Formula student je međunarodno natjecanje studentskih timova u dizajnu, konstrukciju i testiranju prototipova trkačkih bolida. Bolidi i njihova izrada ocjenjuju se prema pravilima IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) te SAE (Association of Automotive Engineers).

Formula Student Alpe Adria dio je tog međunarodnog projekta te ima za cilj educirati studente, razvijati nove tehnologije i širiti kontakte unutar tzv. STEM segmenta.

RASCO na FSAA

RASCO kao pokrovitelj natjecanja sudjeluje drugu godinu zaredom, a ove godine dodatno je podržao i FSB Racing tim sa Sveučilišta u Zagrebu. RASCOva električna čistilica LYNX Charge ponovno je bila pravi hit na stazi. Svaki puta kada bi se čistilica pojavila na stazi izazvala bi ovacije svih sudionika. Mlade buduće inženjere zanimalo je sve o sustavima vozila, tehničkim i funkcionalnim parametrima, procesu razvoja, proizvodnje, plasiranja na tržište itd. itd. RASCO tim je cijelo vrijeme na eventu imao pune ruke posla, bilo odgovarajući na sva pitanja, bilo čisteći stazu kako bi bolidi svoje vožnje mogli odraditi uspješno i sigurno.

Galerija

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter