LYNX Charge – podrška na utrci Formula Student Alpe Adria

LYNX Charge – podrška na utrci Formula Student Alpe Adria

Drugu godinu za redom električna čistilica LYNX Charge bila je dio Formula Student Alpe Adria natjecanja.

Karting staza „St Rauš“ u Novom Marofu je od 23. do 28. kolovoza ugostila natjecanje FS Alpe Adria. Sudjelovalo je 1.200 studenata formiranih u 46 timova iz 18 zemalja svijeta. Svi timovi su se natjecali u dizajnu i konstrukciji prototipa trkaćih bolida. Velika novost je da je sam događaj od ove godine postao i službena trka međunarodnog Formula Student natjecanja. Na eventu su RASCO predstavljali stručnjaci iz R&D-a, proizvodnje i HR-a, a pridružio im se i LYNX Charge, gradska čistilica na električni pogon.

Formula Student

Formula student je međunarodno natjecanje studentskih timova u dizajnu, konstrukciju i testiranju prototipova trkačkih bolida. Bolidi i njihova izrada ocjenjuju se prema pravilima IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) te SAE (Association of Automotive Engineers).

Formula Student Alpe Adria dio je tog međunarodnog projekta te ima za cilj educirati studente, razvijati nove tehnologije i širiti kontakte unutar tzv. STEM segmenta.

RASCO na FSAA

RASCO kao pokrovitelj natjecanja sudjeluje drugu godinu zaredom, a ove godine dodatno je podržao i FSB Racing tim sa Sveučilišta u Zagrebu. RASCOva električna čistilica LYNX Charge ponovno je bila pravi hit na stazi. Svaki puta kada bi se čistilica pojavila na stazi izazvala bi ovacije svih sudionika. Mlade buduće inženjere zanimalo je sve o sustavima vozila, tehničkim i funkcionalnim parametrima, procesu razvoja, proizvodnje, plasiranja na tržište itd. itd. RASCO tim je cijelo vrijeme na eventu imao pune ruke posla, bilo odgovarajući na sva pitanja, bilo čisteći stazu kako bi bolidi svoje vožnje mogli odraditi uspješno i sigurno.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter