LYNX ušao u My Inner Strenx program proizvođača čelika SSAB

LYNX ušao u My Inner Strenx program proizvođača čelika SSAB

Šasija kompaktne čistilice LYNX izrađena je od visokokvalitetnog Strenx čelika švedskog proizvođača SSAB

Za vozilo dugo tek nešto više od 4 metra i široko 1,3 metra, LYNX ispod svoje vanjštine skriva iznimno složen no kompaktan set mehaničkih, hidrauličkih i elektroničkih podsustava. Svi oni zajedno pomažu korisnicima u besprijekornom čišćenju ulica urbanih područja u svim uvjetima. Obzirom da nosi i do 400 litara u spremnicima za vodu i do 2 kubika smeća, LYNX treba snažan, lagan i kompaktan ovjes dok obavlja svakodnevne zadatke. Zbog toga se u proizvodnji LYNX-a koriste samo vrhunski materijali: šasija LYNX-a je u potpunosti izrađena od čelika visokih performansi Strenx 700 švedskog proizvođača čelika SSAB.

RASCO ne prihvaća kompromise u kvaliteti, trajnosti, pouzdanosti i sigurnosti: svi proizvodi izrađeni su na jednak način u potpunosti in-house, od ideje do konačnog proizvoda, u sjedištu u Kalinovcu u Hrvatskoj.

Kompanija je započela kao mala radionica 1990. godine i imala je samo dvojicu zaposlenika, koji su i danas jedini vlasnici. 30 godina kasnije RASCO-va rješenja održavaju ulice u preko 40 zemalja na 5 kontinenata, od Kanade do Kine. Od posipača, plugova za snijeg i četki za snijeg, preko kosilica, priključaka za pranje i čišćenje ulica, do samohodnih kompaktnih čistilica: RASCO je razvio rješenja za sve potrebe, od održavanja autocesta i brzih cesta, urbanih područja i općina do zračnih luka.

Ranije ove godine smo proslavili 30. godišnjicu kompanije, a SSAB čelik koristimo u proizvodnji velikog dijela našeg proizvodnog programa više od 15 godina. Kad smo morali odlučiti koji ćemo čelik koristiti u proizvodnji našeg najnovijeg premium proizvoda – kompaktne čistilice LYNX – Strenx je bio naš prvi izbor, rekao je Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a.

Kompaktna čistilica LYNX, predstavljena 2019. godine, jedan je od najnovijih dodataka u proizvodnom programu i RASCO-v premium proizvod. Njegova učinkovitost čišćenja, upravljanje, jednostavnost korištenja, udobnost za operatera, radna autonomija i funkcionalni dizajn među korisnicima su već prepoznati kao najbolji u klasi. Svaki materijal i komponenta u LYNX-u pažljivo su odabrani, a Strenx 700 čelik nije iznimka.

Od ulaska na tržište, LYNX je prepoznat kao zvijezda među kompaktnim čistilicama. Uvjereni smo da ćete ga uskoro moći vidjeti u mnogim gradovima širom svijeta, rekao je Mario Štefanec, komercijalni direktor RASCO-a i zaključio: Kvalitetni dobavljači poput SSAB-a i Strenxa su vrlo važni u konačnoj kvaliteti naših proizvoda. Naravno da ćemo i dalje surađivati u ovom području.

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter