LYNX ušao u My Innter Strenx program proizvođača čelika SSAB

LYNX ušao u My Innter Strenx program proizvođača čelika SSAB

Šasija kompaktne čistilice LYNX izrađena je od visokokvalitetnog Strenx čelika švedskog proizvođača SSAB

Za vozilo dugo tek nešto više od 4 metra i široko 1,3 metra, LYNX ispod svoje vanjštine skriva iznimno složen no kompaktan set mehaničkih, hidrauličkih i elektroničkih podsustava. Svi oni zajedno pomažu korisnicima u besprijekornom čišćenju ulica urbanih područja u svim uvjetima. Obzirom da nosi i do 400 litara u spremnicima za vodu i do 2 kubika smeća, LYNX treba snažan, lagan i kompaktan ovjes dok obavlja svakodnevne zadatke. Zbog toga se u proizvodnji LYNX-a koriste samo vrhunski materijali: šasija LYNX-a je u potpunosti izrađena od čelika visokih performansi Strenx 700 švedskog proizvođača čelika SSAB.

RASCO ne prihvaća kompromise u kvaliteti, trajnosti, pouzdanosti i sigurnosti: svi proizvodi izrađeni su na jednak način u potpunosti in-house, od ideje do konačnog proizvoda, u sjedištu u Kalinovcu u Hrvatskoj.

Kompanija je započela kao mala radionica 1990. godine i imala je samo dvojicu zaposlenika, koji su i danas jedini vlasnici. 30 godina kasnije RASCO-va rješenja održavaju ulice u preko 40 zemalja na 5 kontinenata, od Kanade do Kine. Od posipača, plugova za snijeg i četki za snijeg, preko kosilica, priključaka za pranje i čišćenje ulica, do samohodnih kompaktnih čistilica: RASCO je razvio rješenja za sve potrebe, od održavanja autocesta i brzih cesta, urbanih područja i općina do zračnih luka.

Ranije ove godine smo proslavili 30. godišnjicu kompanije, a SSAB čelik koristimo u proizvodnji velikog dijela našeg proizvodnog programa više od 15 godina. Kad smo morali odlučiti koji ćemo čelik koristiti u proizvodnji našeg najnovijeg premium proizvoda – kompaktne čistilice LYNX – Strenx je bio naš prvi izbor, rekao je Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a.

Kompaktna čistilica LYNX, predstavljena 2019. godine, jedan je od najnovijih dodataka u proizvodnom programu i RASCO-v premium proizvod. Njegova učinkovitost čišćenja, upravljanje, jednostavnost korištenja, udobnost za operatera, radna autonomija i funkcionalni dizajn među korisnicima su već prepoznati kao najbolji u klasi. Svaki materijal i komponenta u LYNX-u pažljivo su odabrani, a Strenx 700 čelik nije iznimka.

Od ulaska na tržište, LYNX je prepoznat kao zvijezda među kompaktnim čistilicama. Uvjereni smo da ćete ga uskoro moći vidjeti u mnogim gradovima širom svijeta, rekao je Mario Štefanec, komercijalni direktor RASCO-a i zaključio: Kvalitetni dobavljači poput SSAB-a i Strenxa su vrlo važni u konačnoj kvaliteti naših proizvoda. Naravno da ćemo i dalje surađivati u ovom području.

Najnoviji članci

RASCO daje stipendije do 3000 kuna mjesečno

Pozivamo sve zainteresirane studente preddiplomskog ili diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (konstrukcijskog ili proizvodnog smjera) te Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s naglaskom na one koji dolaze iz Koprivničko-križevačke,...

Roditeljima đaka prvaka plaćeni dopust na prvi dan škole

Prvi dan škole velik je trenutak u životu svakog školarca i roditelja i želimo da ih pamte cijeli život. Zato svi naši zaposlenici roditelji đaka prvaka imaju pravo na plaćeni dopust prvi dan škole, u ponedjeljak, 7. rujna. Slobodan dan na prvi dan škole je...

RASCO u bojama

Posipači, snježni plugovi, kranske kosilice, čak i cijela vozila sve se češće mogu vidjeti u cijelom spektru boja, a ne samo u narančastoj koja je poznat standard u većini država. Mnogi korisnici opreme za održavanje žele visoku radnu učinkovitost svojih strojeva i...

Pretplatite se na naš newsletter