MUVO se vraća kući

MUVO se vraća kući

Nakon partnerstva s kompanijama Max Holder i Kärcher, multifunkcionalno vozilo MUVO ponovno je u 100% vlasništvu RASCO grupe

Nakon 6 godina produktivnog izbivanja, multifunkcionalno vozilo MUVO se vratilo kući, u RASCO grupu.

Niz uspjeha širom Europe

MUVO je bilo prvo vozilo koje je kompanija razvila, i koje je brzo postiglo niz uspjeha diljem Europe. Postavio je novi standard urbanog održavanja i zauzeo jedno od vodećih mjesta na tržištu malih komunalnih vozila.

Danas čisti i održava ulice velikih gradova kao što su Pariz, Berlin i Kopenhagen, zračne luke u Münchenu i Istanbulu, i mnoge druge lokacije.

MUVO radi i u više od 30 gradova diljem Hrvatske.

multifunkcionalno vozilo muvo

Prvo multifunkcionalno komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj

Razvoj MUVO -a započeo je 2008. godine, kao odgovor na rastuće potrebe za komunalnim vozilima diljem Europe. Ispitivanje prototipa započelo je 2010., a prva komercijalna verzija vozila premijerno je prikazana na sajmu IFAT 2012. u Münchenu.

Službena prodaja je počela 2013., a ubrzo nakon je MUVO ušao u flote za održavanje desetaka gradova na tri kontinenta.

Partnerstvo s Max Holderom

2015. njemački proizvođač zglobnih komunalnih vozila Max Holder izrazio je interes za MUVO. Upravo im je vozilo tipa MUVO nedostajalo za nadopunu proizvodnog programa. Kasnijeiste godine RASCO i Max Holder potpisali su ugovor o partnerstvu. Time su obje tvrtke dobile 50% udjela u novoosnovanoj tvrtki RASCO Holder, u kojoj će se dalje odvijati R&D i proizvodnja vozila. Putem velike međunarodne distribucijske mreže Max Holdera, MUVO je postao dostupan mnogo većem broju potencijalnih kupaca.

2016. je na tržište izašao MUVO s verzijom motora EURO 6 (A), dok će se početni model EURO 5 postupno ukinuti. Ubrzo nakon vozilo je vizualno osvježeno “faceliftom”, 2017. godine.

2019. je Kärcher kupio Max Holder, i preimenovao ga u Kärcher Municipal. Akvizicija nije omela partnerstvo s RASCO-m, koje je nastavilo funkcionirati kao i prije. Ipak, Uprave kompanija Kärcher i RASCO su ubrzo shvatile da im se buduće strategije prodaje i razvoja razlikuju. Zato su se složili da je najbolje završiti partnerstvo. Od kolovoza 2021. sve razvojne, prodajne i marketinške aktivnosti MUVO-a nastavljaju se pod RASCO grupom.

Novi ciljevi – kod kuće

MUVO je oduvijek imao važnu ulogu u kompanijskom identitetu i razvojnoj strategiji RASCO-a. Jako smo uzbuđeni što se naše prvo vozilo 100% vratilo u tvrtku. Vjerujemo da ćemo kod kuće postići nove ciljeve i da će se MUVO uskoro koristiti za održavanje komunalne infrastrukture u cijelom svijetu.

Za sve upite vezane za MUVO vozilo i priključke kontaktirajte nas na info@rasco.hr.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter