RASCO na sajmu IFAT 2018: dojmovi i galerija fotografija

RASCO na sajmu IFAT 2018: dojmovi i galerija fotografija

Sajam IFAT, koji se održava svake druge godine u Münchenu, za RASCO je postao idealna prilika za predstavljanje značajnih dodataka našem portfelju proizvoda. Ni ova godina nije iznimka. Osim što prikazujemo nekoliko strojeva koji su dio velikog nadolazećeg osvježenja naših programa opreme za zimsko održavanje i košnju, otkrivamo i uzbudljiv novi proizvod usmjeren tržišnom segmentu na kojem je RASCO do sada imao ograničenu prisutnost.

Evo kratkog pregleda noviteta koji se mogu vidjeti tijekom ovog tjedna na našem štandu:

Najviše pažnje će, bez dvojbe, privlačiti naša nova kompaktna čistilica LYNX. RASCO već ima prethodnog iskustva sa strojevima za čišćenje, čemu svjedoče naše nadogradnje SX2 i SX1200. No, LYNX je prva samohodna čistilica koju smo proizveli i iznimno smo uzbuđeni što ju predstavljamo javnosti.

Skladan i agresivan vanjski dizajn skriva cijeli niz pametnih tehničkih rješenja koja LYNX izdvajaju od konkurencije. Unutarnje komponente su pomno birane: Dizelski motor s 83 KS, hidrostatički pogon, LS hidraulički sustav i usisna turbina kapaciteta 9000 m3/h osiguravaju vrhunske performanse. Šasija je konstruirana imajući na umu potrebu za visokom nosivošću i otpornošću. To nam je omogućilo ugradnju natprosječno velikih spremnika za vodu i gorivo, čime smo postigli izvrsnu radnu autonomiju. Hidro-pneumatski sustav ovjesa i posebno dizajnirane osovine s kotačima promjera 15” omogućuju glatku vožnju i, najbitnije, visoko odstojanje od tla zahvaljujući kojem LYNX savladava prepreke s kojima se druge kompaktne čistilice muče. Maksimalna širina čišćenja standardnog sustava s dvije četke je 2800 mm, s opcionalnom trećom četkom koja povećava tu širinu na 3200 mm.

Korisnike čistilica sigurno će jako zanimati kako izgleda interijer jer je to njihovo primarno radno mjesto. Upravo zbog toga smo posvetili ogromnu pažnju na svaki aspekt dizajna kabine. Panoramsko vjetrobransko staklo koje se proteže od poda do krova, staklena vrata i podni otvor daju korisniku potpun i nesmetan pogled na okolinu i obje četke iz udobnog naslonjenog položaja tijela. Istovremeno, prema naprijed nagnut profil kabine i dugi krov s termalnom izolacijom štite od izravnog sunca tijekom kritičnih ljetnih mjeseci. Maksimalnu udobnost za korisnika nadopunjuje automatski klimatizacijski sustav s integriranim funkcijama filtriranja i recirkulacije.

Korisničko sučelje LYNX-a dizajnirano je s posebnom pažnjom na raspored kontrola, pružajući korisniku maksimalnu fleksibilnost i istodobno minimizirajući složenost. Kontrole LYNX-a grupirane su tako da budu lako dostupne i intuitivne za upotrebu. Kontrole za sve funkcije povezane s upravljanjem i vožnjom smještene su na stupu volana koji minimalno ometa prednju preglednost iz kabine. Najčešće korištene kontrole vezane za čišćenje su ugrađene u ručni naslon na vozačevim vratima. Sekundarne kontrole za čišćenje smještene su na stupu kabine s vozačeve strane. Ostale kontrole vozila, obično korištene rjeđe, smještene su na nadglavnoj konzoli zajedno s 7″ zaslonom osjetljivim na dodir.

Na sajmu smo izložili potpuno funkcionalan prototip LYNX čistilice. Očekujemo da će prva proizvodna serija biti dovršena za nekoliko mjeseci.

Naša SOLID linija posipača jedna je od onih koje smo podvrgnuli potpunom redizajnu. Glavne prednosti za naše kupce će proizaći iz širokog raspona konfiguracijskih opcija, ekstremne preciznosti posipavanja i minimalnih zahtjeva za servisiranjem. Rezultat su najniži ukupni troškovi vlasništva posipača na tržištu. Model koji prikazujemo na našem štandu je konfiguriran kao kombinirani posipač s mogućnostima suhog, mokrog ili tekućeg posipavanja. Također je opremljen našim inovativnim lančanim transportnim sustavom sa zatvorenim dnom. Ovaj sustav smo stvorili kao odgovor na nekoliko poteškoća koje se javljaju kod konvencionalnih lančanih transportera, koji se obično koriste za rad s teškim i vlažnim materijalima za posipavanje. Početak isporuke nove generacije SOLID posipača planiran je uoči sljedeće zimske sezone.

Nova kranska kosilica SPECTRA još je jedan primjer cjelovitog redizajna proizvoda. Nova verzija je robusnija i jednostavnija za korištenje, što rezultira poboljšanim performansama u realnim uvjetima. Stražnje kranske kosilice s rukama koje se pomiču prema naprijed postaju sve popularnije među izvođačima ljetnog održavanja prometnica zbog jednostavnosti postavljanja na traktor i odlične preglednosti radnog alata. Stoga je za nas bilo logično predstaviti SPECTRA kosilicu kao prvu iz našeg obnovljenog proizvodnog programa koja će biti spremna za tržište. Ostali modeli stražnjih i bočnih kranskih kosilica će slijediti za njom, a većinu planiramo učiniti dostupnima početkom 2019. godine.

Vrijedi spomenuti i nove upravljačke sustave koji će biti dostupni sa SPECTROM i svim budućim RASCO kranskim kosilicama. Nazvali smo ih SelectMotion i TotalMotion, a nude poboljšano korisničko iskustvo i napredne sigurnosne značajke te uvelike proširuju mogućnosti praćenja radnog stanja kosilice. Vjerujemo da će omogućiti korisnicima značajno povećanje učinkovitost, ali i veći komfor tijekom radnih smjena zahvaljujući poboljšanoj ergonomiji.

Ako želite biti u toku s novostima vezanim za LYNX čistilicu i druge RASCO proizvode, možete se pretplatiti na naš newsletter, ili nas pratiti na društvenim mrežama. IFAT je otvoren za posjetitelje od 14. do 18. svibnja. Ako ste u Münchenu za vrijeme sajma, rado ćemo vas primiti u našem štandu u dvorani C6!

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter