Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

Pozivamo sve zainteresirane studente strojarskih i elektrotehničkih fakulteta da se prijave na natječaj za dodjelu RASCO stipendija u iznosu do 398 eura mjesečno

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture.
Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš dugogodišnji program dodjele stipendija uvijek u potrazi za mladim talentima, novim znanjem i svježim perspektivama u tehnologiji.

Prijavite se za RASCO stipendije u akademskoj godini 2023/2024!

Što nas razlikuje od ostalih?

U RASCO pogonima, na jednom mjestu možete pratiti zaokružen proizvodni proces. Konstruiranje, razvijanje, proizvodnju i testiranje – sve radimo u vlastitom pogonu, a vi, kao RASCO stipendisti, imate ekskluzivan pristup!

Više od 20 godina stipendiramo studente koji imaju priliku raditi s visokim tehnologijama i digitaliziranom proizvodnjom. Uz nadzor naših mentora, iskusnih inženjera, stipendisti rade na najnovijim projektima. Po završetku obrazovanja naši mladi stručnjaci imaju osiguran posao i postaju dio velikog RASCO tima.

“Kao stipendist, imao sam priliku sudjelovati u malom dijelu projekta MUVO, malom univerzalnom vozilu, i u tom razdoblju studiranja stekao sam veliku količinu znanja s obzirom na to da se radi o projektu visoke tehnološke složenosti“, prisjetio se Marko Kolar, Voditelj razvoja proizvoda i bivši RASCO stipendist. “Ovakav pristup omogućio mi je da u kratkom vremenu nakon studija steknem puno šira znanja od većine mojih kolega i napredovanje na stručno višu poziciju razmjerno postignutim rezultatima“, pojasnio je Kolar.

Marko Kolar (DEsno), voditelj razvoja kompanije i bivši RASCO stipendist
na sajmu IFAT 2022 u Munchenu prezentira inovacije poslovnim partnerima

Suradnja s obrazovnim institucijama i uključivanje studenata u RASCO projekte prepoznata je i od strane udruge eStudent. Tako nam je 2022. godine dodijeljena nagrada Zlatni indeks i to kao Posebna nagrada Povjerenstva za izniman trud u usavršavanju studenata te kontinuirani angažman u akademskoj zajednici.

Koga stipendiramo i kako se prijaviti?

Studenti strojarskih i elektrotehničkih fakulteta, pogotovo oni koji dolaze iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko podravske županije, mogu se prijaviti za dodjelu stipendije i to slanjem životopisa, prijepisa ocjena i motivacijskog pisma na e-mail: stipendija@rasco.hr ili putem obrasca za prijavu. RASCO stipendija iznosi do 398 eura mjesečno.

Za stipendiju se možete prijaviti tijekom cijele akademske godine 2023/2024.

Zanima vas kako to sve izgleda iz prve ruke kako biste lakše donijeli odluku?

Za sve zainteresirane studente organizirati ćemo posjet našoj tvornici što će biti prilika za upoznavanje i dobivanje više informacija. Za organizaciju posjeta, javite nam se na e-mail: rasco@rasco.hr

 

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

STRUČNE PRAKSE ZA SREDNJOŠKOLCE – POSTANI RASCO NAUČNIK

Vrijeme je upisa u srednje škole. Dio srednjoškolskih programa uključuje i obavezne stručne prakse, što novim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstavlja dodatan izazov. Kako bi taj, za njih, veliki korak lakše premostili, RASCO u suradnji sa srednjim školama iz...

Pretplatite se na naš newsletter