Posjetite RASCO na sajmu IFAT u Münchenu od 30.05. do 03.06.

Posjetite RASCO na sajmu IFAT u Münchenu od 30.05. do 03.06.

Sajam IFAT, koji se održava svake dvije godine u Münchenu, postao je idealna prilika za prezentaciju inovacija u RASCO-vu portfelju proizvoda. I ova godina nije iznimka. Uz izlaganje nekoliko strojeva iz linije proizvoda za zimsko održavanje cesta, u fokusu će biti RASCO vozila.

Nakon što je održavanje sajma izostalo 2020. zbog Covid-19 pandemije, IFAT se vratio. Održivost u korištenju resursa i smanjenje utjecaja na klimatske uvjete je glavna tema ovogodišnjeg IFAT-a koji će se održati od 30.05. do 03.06. u Münchenu. Održivi razvoj također je i važan dio RASCO strategije te će stoga ova tema IFAT-a poslužiti kao idealan okvir za priču o novoj električnoj čistilici LYNX Charge koja će biti u fokusu aktivnosti na RASCO štandu.

U središtu izlaganja na RASCO štandu bit će RASCO vozila: malo multifunkcionalno vozilo MUVO, koje ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja, te dva nova vozila – kompaktne vakuumske čistilice LYNX i LYNX Charge. Vjerujemo da će električna čistilica LYNX Charge biti posebno interesantna za naše posjetitelje.

Potreba da se napravi pomak od strojeva pogonjenih fosilnim gorivima više i ne treba posebno pojašnjenje. Jedna od tehnologija koja može doprinijeti ostvarenju tog cilja jesu vozila na električni pogon. Najveća prepreka kod šire primjene te tehnologije u segmentu gradskih čistilica je osigurati dovoljnu autonomiju vozila za jedno-smjenski rad bez potrebe za dodatnim punjenjem baterije. Čistilica LYNX Charge je premostila tu prepreku zahvaljujući dvosmjernom pristupu. Prvo, opremljena je jednom od najvećih baterija u klasi. Integracija baterije je postignuta bez kompromisa u ostalim performansama vozila, poput pokretljivosti ili kapaciteta spremnika. I drugo, LYNX Charge koristi svaki raspoloživi vat snage na maksimalno učinkovit način.
100% električne čistilice za gradsko održavanje pomažu u ograničavanju emisije stakleničkih plinova. Smanjuju zagađenje zraka te razinu buke jer je njihov rad puno tiši u odnosu na čistilice pogonjene fosilnim gorivima. U RASCO-u smo jako zadovoljni što smo se pridružili ukupnim naporima u održivom razvoju i zaštiti okoliša.

Uz predstavljanje vozila, RASCO će na sajmu također prezentirati i inovacije u svom osnovnom proizvodnom asortimanu. Perjanica RASCO-ve linije za zimsko održavanje, SOLID posipač, bit će prezentiran u posebnoj konfiguraciji s novom tehnologijom posipanja, takozvanim „slurry“ sistemom. „Slurry“ je mješavina soli i vode koja se dobiva miješanjem na samom izlazu iz posipača s integracijom miješalice visoke brzine. Tako se postiže rezidualna slanost viša od ostalih poznatih načina procesa posipanja i odleđivanja prometnica.

Posipači SOLID i TRP, kao i novi snježni plug VITER, koji će biti izloženi na RASCO-vu štandu bit će upotpunjeni novom generacijom RASCO upravljačkih jedinica s unaprijeđenim karakteristikama upravljanja.

Ako ste u Münchenu u periodu od 30.05. do 03.06. dođite na sajamski prostor Messe München i posjetite RASCO štand broj 304 u hali C6. Veselimo se Vašem dolasku.

Najnoviji članci

10 godina MUVO vozila na tržištu

MUVO, prvo komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj, dalo je svoj doprinos da RASCO postepeno zauzme svoju poziciju među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi. Znanje, odnosno "know-how", prikupljeno tijekom...

Pretplatite se na naš newsletter