Posjetite RASCO na sajmu IFAT u Münchenu od 30.05. do 03.06.

Posjetite RASCO na sajmu IFAT u Münchenu od 30.05. do 03.06.

Sajam IFAT, koji se održava svake dvije godine u Münchenu, postao je idealna prilika za prezentaciju inovacija u RASCO-vu portfelju proizvoda. I ova godina nije iznimka. Uz izlaganje nekoliko strojeva iz linije proizvoda za zimsko održavanje cesta, u fokusu će biti RASCO vozila.

Nakon što je održavanje sajma izostalo 2020. zbog Covid-19 pandemije, IFAT se vratio. Održivost u korištenju resursa i smanjenje utjecaja na klimatske uvjete je glavna tema ovogodišnjeg IFAT-a koji će se održati od 30.05. do 03.06. u Münchenu. Održivi razvoj također je i važan dio RASCO strategije te će stoga ova tema IFAT-a poslužiti kao idealan okvir za priču o novoj električnoj čistilici LYNX Charge koja će biti u fokusu aktivnosti na RASCO štandu.

U središtu izlaganja na RASCO štandu bit će RASCO vozila: malo multifunkcionalno vozilo MUVO, koje ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja, te dva nova vozila – kompaktne vakuumske čistilice LYNX i LYNX Charge. Vjerujemo da će električna čistilica LYNX Charge biti posebno interesantna za naše posjetitelje.

Potreba da se napravi pomak od strojeva pogonjenih fosilnim gorivima više i ne treba posebno pojašnjenje. Jedna od tehnologija koja može doprinijeti ostvarenju tog cilja jesu vozila na električni pogon. Najveća prepreka kod šire primjene te tehnologije u segmentu gradskih čistilica je osigurati dovoljnu autonomiju vozila za jedno-smjenski rad bez potrebe za dodatnim punjenjem baterije. Čistilica LYNX Charge je premostila tu prepreku zahvaljujući dvosmjernom pristupu. Prvo, opremljena je jednom od najvećih baterija u klasi. Integracija baterije je postignuta bez kompromisa u ostalim performansama vozila, poput pokretljivosti ili kapaciteta spremnika. I drugo, LYNX Charge koristi svaki raspoloživi vat snage na maksimalno učinkovit način.
100% električne čistilice za gradsko održavanje pomažu u ograničavanju emisije stakleničkih plinova. Smanjuju zagađenje zraka te razinu buke jer je njihov rad puno tiši u odnosu na čistilice pogonjene fosilnim gorivima. U RASCO-u smo jako zadovoljni što smo se pridružili ukupnim naporima u održivom razvoju i zaštiti okoliša.

Uz predstavljanje vozila, RASCO će na sajmu također prezentirati i inovacije u svom osnovnom proizvodnom asortimanu. Perjanica RASCO-ve linije za zimsko održavanje, SOLID posipač, bit će prezentiran u posebnoj konfiguraciji s novom tehnologijom posipanja, takozvanim „slurry“ sistemom. „Slurry“ je mješavina soli i vode koja se dobiva miješanjem na samom izlazu iz posipača s integracijom miješalice visoke brzine. Tako se postiže rezidualna slanost viša od ostalih poznatih načina procesa posipanja i odleđivanja prometnica.

Posipači SOLID i TRP, kao i novi snježni plug VITER, koji će biti izloženi na RASCO-vu štandu bit će upotpunjeni novom generacijom RASCO upravljačkih jedinica s unaprijeđenim karakteristikama upravljanja.

Ako ste u Münchenu u periodu od 30.05. do 03.06. dođite na sajamski prostor Messe München i posjetite RASCO štand broj 304 u hali C6. Veselimo se Vašem dolasku.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter