10 godina MUVO vozila na tržištu

10 godina MUVO vozila na tržištu

Lansiranjem nove MUVO web stranice, RASCO obilježava važnu obljetnicu – 10 godina MUVO vozila na tržištu.

MUVO, prvo komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj, dalo je svoj doprinos da RASCO postepeno zauzme svoju poziciju među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi. Znanje, odnosno “know-how”, prikupljeno tijekom razvojnih i proizvodnih procesa poslužilo je također i kao važna baza kod kasnijih istraživačko-razvojnih procesa i širenja asortimana RASCO vozila.

Prvo multifunkcionalno komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj – korišteno diljem svijeta

Razvojni proces vozila započeo je 2008 kao odgovor na povećanu potražnju za malim komunalnim vozilima na europskom tržištu. Testiranje prototipa započelo je 2010., a prvo predstavljanje komercijalne verzije vozila odrađeno je na sajmu IFAT u Münchenu 2012. Službena prodaja je krenula odmah nakon toga. MUVO je ubrzo našao svoje mjesto u voznim parkovima za održavanje gradske komunalne infrastrukture u brojnim gradovima na tri kontinenta.
Prvi MUVO isporučen je u norveški grad Bergen. Još uvijek je u funkciji njihove zimske službe, a tijekom godina skupio je i preko 10.000 radnih sati. Od tada, MUVO je moguće vidjeti u akciji na ulicama velikih gradova poput Pariza, Berlina i Kopenhagena, na aerodromima u Münchenu i Istanbulu, u Tasmaniji i na mnogim drugim mjestima diljem svijeta. Također se koristi i u preko 30 gradova u Hrvatskoj. 350-ti proizvedeni MUVO otpremljen je u lipnju 2022 u Makedoniju.

MUVO obilježava desetu godišnjicu na tržištu

RASCO, ovu važnu obljetnicu za kompaniju, obilježava nizom aktivnosti posvećenih što boljoj prezentaciji vozila. S obzirom na to da je MUVO prvi puta prezentiran javnosti na sajmu IFAT u Münchenu 2012., ovogodišnji IFAT je bio savršena prilika za prezentaciju u slavljeničkom ruhu. Također, ranije ove godine MUVO je dobio i svoj novi video, a početkom ljeta je lansirana i nova web stranica. Nova web stranica dizajnirana je na bazi pažljivo isplaniranog korisničkog sučelja kako bi se korisnicima omogućilo najbolje moguće iskustvo u korištenju. Ne samo da prezentira obilježja i benefite vozila, nego i pojašnjava kako se MUVO može koristiti za različite zadatke održavanja prometne infrastrukture kao što su zimska služba, čišćenje ulica, održavanje vegetacije ili skupljanje otpada.

Novu web stranicu pogledajte na muvo.rasco.hr

MUVO 10 godina na tržištu

MUVO 10 godina na tržištu

Najnoviji članci

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 3000 kn mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

LYNX Charge – podrška na utrci Formula Student Alpe Adria

Karting staza „St Rauš“ u Novom Marofu je od 23. do 28. kolovoza ugostila natjecanje FS Alpe Adria. Sudjelovalo je 1.200 studenata formiranih u 46 timova iz 18 zemalja svijeta. Svi timovi su se natjecali u dizajnu i konstrukciji prototipa trkaćih bolida. Velika novost je...

Pretplatite se na naš newsletter