Najmlađi savladali osnove robotike i programiranja

Najmlađi savladali osnove robotike i programiranja

Čak 120 osnovnoškolaca i srednjoškolaca je u nedjelju, 4. rujna, uspješno završilo Ljetnu školu programiranja i robotike u Đurđevcu.

Svima, od najmlađeg koji ima 6 godina pa do najstarijeg s 14 godina, su besplatan upis i edukaciju omogućili RASCO d.o.o., Grad Đurđevac te Avalon d.o.o. Osnove programiranja i robotike su podučavali profesori Nikola Mihočka, Stanko Molnar, Milan Kos, Tihomir Robotić te Tomislav Ostojić, ujedno i pokretač ove inicijative.

„Učenje programiranja i robotike je slično učenju stranog jezika: što ranije kreneš to si bolji. Mnogi polaznici su rekli kako će se baviti ovim profesijama kad odrastu, a od svih koji su ove godine bili, u velikom broju smo vidjeli potencijal budućih polaznika fakulteta tehničkih usmjerenja,“ rekao je Ostojić.

RASCO je od samih početaka odgovaran prema svojoj zajednici i zaposlenicima. Obrazovanje i znanje čine polazišne točke i temelje RASCO-vog poslovanja, koje vrijedno prenosi na nove generacije.

„Jedna od glavnih inicijativa RASCO-a, kao pretežno inženjerske tvrtke, je obrazovanje i učenje o STEM području znanosti. Želimo potaknuti mlade da se više zainteresiraju za inženjerske profesije, te da ih kasnije i odaberu kao svoje profesionalno zvanje. Smatram da je ova škola programiranja i robotike vrlo dobra polazišna točka za stvaranje mladih talenata,“ rekao je Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a.

Osim što je omogućio djeci besplatan upis i učenje o programiranju i robotici, RASCO je dosada dodijelio stipendije za ukupno 25 studenata na fakultetima iz područja strojarstva i elektrotehnike.

„Iznimno smo ponosni i sretni što imamo mogućnosti poticati razvoj ‘domaće pameti’, te se nadamo da će neki od polaznika Ljetne škole jednog dana svoj profesionalni put nastaviti upravo u RASCO-u,“ zaključio je Franičević.

Galerija

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter