Najmlađi savladali osnove robotike i programiranja

Najmlađi savladali osnove robotike i programiranja

Čak 120 osnovnoškolaca i srednjoškolaca je u nedjelju, 4. rujna, uspješno završilo Ljetnu školu programiranja i robotike u Đurđevcu.

Svima, od najmlađeg koji ima 6 godina pa do najstarijeg s 14 godina, su besplatan upis i edukaciju omogućili RASCO d.o.o., Grad Đurđevac te Avalon d.o.o. Osnove programiranja i robotike su podučavali profesori Nikola Mihočka, Stanko Molnar, Milan Kos, Tihomir Robotić te Tomislav Ostojić, ujedno i pokretač ove inicijative.

„Učenje programiranja i robotike je slično učenju stranog jezika: što ranije kreneš to si bolji. Mnogi polaznici su rekli kako će se baviti ovim profesijama kad odrastu, a od svih koji su ove godine bili, u velikom broju smo vidjeli potencijal budućih polaznika fakulteta tehničkih usmjerenja,“ rekao je Ostojić.

RASCO je od samih početaka odgovaran prema svojoj zajednici i zaposlenicima. Obrazovanje i znanje čine polazišne točke i temelje RASCO-vog poslovanja, koje vrijedno prenosi na nove generacije.

„Jedna od glavnih inicijativa RASCO-a, kao pretežno inženjerske tvrtke, je obrazovanje i učenje o STEM području znanosti. Želimo potaknuti mlade da se više zainteresiraju za inženjerske profesije, te da ih kasnije i odaberu kao svoje profesionalno zvanje. Smatram da je ova škola programiranja i robotike vrlo dobra polazišna točka za stvaranje mladih talenata,“ rekao je Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a.

Osim što je omogućio djeci besplatan upis i učenje o programiranju i robotici, RASCO je dosada dodijelio stipendije za ukupno 25 studenata na fakultetima iz područja strojarstva i elektrotehnike.

„Iznimno smo ponosni i sretni što imamo mogućnosti poticati razvoj ‘domaće pameti’, te se nadamo da će neki od polaznika Ljetne škole jednog dana svoj profesionalni put nastaviti upravo u RASCO-u,“ zaključio je Franičević.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter