Sajam komunalne opreme MB Communal Show 2019

Sajam komunalne opreme MB Communal Show 2019

U prekrasnom okruženju planinskog lanca Tatre u Slovačkoj, tvrtka MB Servis je u srijedu, 12. ožujka, održala profesionalni in-house sajam MB Communal Show 2019

Glavne teme su bile komunalno održavanje gradova i općina, tehnologije i strojevi u komunalnom održavanju, sigurnost i siguran rad u pokretu, gospodarenje otpadom, SMART rješenja za općine i gradove, financiranje kupnje tehnologija za održavanje, profesionalno vrtlarstvo i mnoge druge. Sajam je okupio gotovo 200 profesionalaca iz branše.

Kako je MB Servis ekskluzivni distributer RASCO proizvoda u Slovačkoj, MB Communal Show je bio idealna prilika za predstavljanje naših novih i redizajniranih strojeva, s posebnim naglaskom na zimsko održavanje i čišćenje gradova.

Na samom početku okupljene je pozdravio direktor MB Servisa Roland Lauko, te nastavio s predstavljanjem proizvodnog portfelja tvrtke RASCO. Kroz presjek proizvoda karakterističnih za slovačko tržište, Roland je najveći naglasak stavio na snježni plug VITER, posipač soli te suhog i mokrog sredstva SOLID te kompaktnu čistilicu LYNX – najnoviji dodatak RASCO proizvodnom portfelju.

predstavljeni novi rasco strojevi

VITER je novost u programu snježnih plugova, a odlikuju ga velika robusnost, snaga i učinkovitost čišćenja, koje posebno dolaze do izražaja prilikom čišćenja dubokog snijega na otvorenim prometnicama tipa autoceste i brze ceste. Ovu zimsku sezonu VITER je intenzivno radio na nekoliko odabranih lokacija diljem Europe, u iznimno teškim vremenskim uvjetima. Nakon završetka svih testiranja, VITER kreće u serijsku proizvodnju pa ga od zimske sezone 2019./2020. očekujemo na slovačkim prometnicama, ali i u ostalim državama gdje izvozimo.

Naša SOLID linija posipača, također predstavljena u Slovačkoj, je ujedno i jedna od flagship linija RASCO proizvoda, stoga ne čudi što uvijek izazove najveći interes partnera i kupaca. Tijekom posljednjih nekoliko godina SOLID liniju posipača podvrgnuli smo potpunom redizajnu, kako bi odgovorili na povratne informacije koje dobivamo od kupaca s preko 40 tržišta gdje RASCO posluje. Glavne prednosti za kupce SOLID posipača su još širi raspon konfiguracijskih opcija, ekstremna preciznost posipanja te minimalni zahtjevi za servisiranjem što rezultira najnižim ukupnim troškom vlasništva na tržištu.

Uz sve navedeno, u novu liniju posipača dodali smo i jedinstveni inovativni lančani transportni sustav sa zatvorenim dnom, kao odgovor na nekoliko poteškoća koje se javljaju kod konvencionalnih lančanih transportera kakvi se obično koriste za rad s teškim i vlažnim materijalima za posipavanje. Nova generacija SOLID posipača, baš kao i VITER snježni plug, kreće u serijsku proizvodnju uoči zimske sezone 2019./2020.

Naša kompaktna čistilica LYNX, čiji smo prototip već predstavili na sajmu IFAT, je i ovaj put privukla najviše pozornosti svih prisutnih. LYNX ćemo službeno predstaviti sredinom ove godine, dok se početak serijske proizvodnje očekuje krajem 2019.

Radne prezentacije na unimog vozilima

Nakon profesionalnih prezentacija, posjetiteljima su predstavljeni uređaji u obliku statičnih i radnih prezentacija na otvorenom. Među statičnom prezentacijom isticao se upravo moćan snježni plug VITER nadograđen na traktor Kubota. Osim VITER-a, posjetitelji su mogli razgledati i traktorski posipač TRP, te kransku kosilicu SPECTRA. Najveću pozornost na izložbenom dijelu privukao je jedan od sedam kamiona koje smo krajem 2017. nadogradili našim strojevima i isporučili u Slovačku. Moćna kombinacija se sastoji od snježnog pluga KALNIK XL, bočnog pluga BSP, posipača SOLID te svih popratnih nadogradnji. Statični dio prezentacije zaokružio je presjek RASCO posipača nadograđenih na različite tipove kamiona Mercedes-Benz: kombinirani posipač SOLID C na Zetrosu, posipač soli i suhog sredstva SOLID LLB na Ategu te posipač tekućine/spremnik vode LIQUID na Arocsu.

Unimog vozila jedan su od ključnih dijelova prodajnog programa MB Servisa, stoga su upravo ona činila glavni dio radnih prezentacija MB Communal Showa. Kroz isušeno umjetno jezero, pred posjetiteljima je prodefiliralo 5 Unimoga nadograđenih različitim nadogradnjama za komunalno održavanje i sigurnost u prometu. Kao ovlašteni nadograditelji Unimog vozila, iznimno smo ponosni što je u srijedu radnu prezentaciju imao i Unimog U527 nadograđen RASCO opremom za zimsko održavanje: snježnim plugom MOSOR i posipačem SOLID.

Osim Unimoga, svi zainteresirani za komunalno održavanje imali su priliku vidjeti malo multifunkcionalno vozilo MUVO nadograđeno našim snježnim plugom BILO te posipačem SOLID.

MB Communal Show 2019 je edukacijama, radnim prezentacijama te razmjenom iskustava iz struke ispunio sva očekivanja posjetitelja. Za još više informacija provjerite bogatu fotogaleriju u članku te foto i video materijale na našim službenim Facebook, Linkedin te Instagram profilima. Želite li svaki mjesec primati novosti o RASCO-u, pretplatite se na naš newsletter.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter