Slovačke kompanije za održavanje obnovile vozni park

Slovačke kompanije za održavanje obnovile vozni park

RASCO oprema ugrađena je na 34 nova kamiona i 20 traktora koji će se koristiti tijekom zimskog i ljetnog održavanja cesta diljem Slovačke

Naš slovački distributer, tvrtka MB Servis, je imao prometnu i uspješnu 2020. godinu. Njihove su ponude pobijedile na dva velika javna natječaja za nabavu novih vozila i strojeva za održavanje cesta. Vrlo smo sretni što su oba projekta uspješno završena, a nova oprema će bez sumnje povećati standard održavanja i sigurnosti na slovačkim cestama u narednim godinama.

Prvi projekt se sastoji od 34 kamiona, potpuno opremljena za rad u zimskim službama. Izbor je pao na Mercedes-Benz Arocs 1830, sa dvoosovinskim podvozjem i pogonom 4×4. Uz prednju ploču i hidraulički sustav LS, na svaki kamion je ugrađena ralica MOSOR PK širine 3,2 metra i SOLID posipač sa zapreminom suhog sredstva od 5 m3.

Potpuno opremljena vozila možete pogledati u ovom videu primopredaje u Trnavskom kraju:

 

SOLID posipači su opremljeni zanimljivim dodatnim opcijama: na svaki je ugrađen sustav za mokro posipanjetermo kamera za automatsko doziranje posipala. Kamera u stvarnom vremenu mjeri temperaturu na površini ceste. Prema izmjerenoj temperaturi i unaprijed zadanim parametrima posipanja prilagođava doziranje sredstva za posipanje. Sustav za transport suhog sredstva unutar posipača jedinstven je RASCO-ov dizajn LLB lanca. On omogućuje precizno posipanje ne samo suhe soli i šljunka, već i teških materijala poput vlažnog pijeska. Glavna prednost LLB sustava u usporedbi s konvencionalnim lančanim transporterom je potpuno zatvoreno dno posipača. Ono eliminira problem sa zaostalim posipalom koje padne na šasiju vozila. Budući da će šasija kamiona u ljetnom razdoblju nositi kiper sanduk, termokontejner ili stroj za čišćenje cesta, posipač je postavljen na “Quick-EST” okvir, radi jednostavne montaže i demontaže. Naši prijatelji u MB Servisu prikazali su proces montaže i demontaže u videu ispod:

 

Drugi projekt se sastojao od opremanja 20 traktora kosilicama i radnim alatima koji, uz košnju trave, omogućuju obavljanje i drugih zadataka. Kod odabira traktora, izbor je pao na model Kubota M135GX. Njegov 4-cilindrični dizelski motor sa 135 konjskih snaga i turbo punjenjem pruža dovoljno snage za rad 6-metarske stražnje kranske kosilice NEVA. Opremljena s teškom glavom za košnju HYDRA, NEVA u jednom prolazu kosi i čisti površine široke do 1,3 metra.

Dodatni alati, isporučeni za 12 od 20 traktora, sastoje se od škara za rezanje grana SRG, stroja za čišćenje kanala KAN i četke za korov BM. Svi alati se jednostavno ugrađuju na kransku ruku kosilice NEVA, pa se ona može koristiti i za košnju i za druge radove održavanja. Na ostalih osam traktora je ugrađena ralica promjenjive geometrije krila VERTUS.

Spomenuti traktori i oprema su isporučeni tijekom jeseni 2020. godine, dok se primopredaja kamiona odvijala u nekoliko faza do kraja 2020., taman prije početka prave zimske sezone.

MB Servis tim još je jednom pokazao da posjeduje stručnost i logistiku nužne za velike projekte poput ovih. Sigurni smo da će i krajnji kupac biti dugoročno zadovoljan izvedbom RASCO rješenja za održavanje cesta.

Tražite li rješenje za održavanje cesta slično ovima koja su opisana u tekstu? Naše tim stručnjaka spreman je odgovoriti na sve vaše upite. Kontaktirajte nas ovdje.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter