Sudjelovali smo u utrci bolida FS Alpe Adria

Sudjelovali smo u utrci bolida FS Alpe Adria

Studentima iz 14 zemalja svijeta koji su došli u Hrvatsku pokazati svoj prototip formule se pridružio tim RASCO zaposlenika s prototipom električne čistilice LYNX

Karting staza „St Rauš“ U Novom Marofu je od 26. do 29. kolovoza ugostila natjecanje FS Alpe Adria, i primila 37 timova iz 14 zemalja svijeta, koji su se natjecali u dizajnu i konstrukciji prototipa trkaćih bolida. Riječ je o trećem izdanju ovog događaja koje je bilo i najbrojnije do sad. RASCO su predstavljali stručnjaci iz R&D-a, proizvodnje i HR-a, a pridružio im se LYNX Charge, prototip čistilice na električni pogon.

FS Alpe Adria

Bolide iz vlastite radinosti je kroz četiri dana testiralo više od 1.000 studenata entuzijasta iz cijelog svijeta. Sudjelovala su i dva hrvatska tima okupljena oko Strojarskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu.

Usprkos kiši i vjetru

Natjecateljima FS Alpe Adria vrijeme nije bilo naklonjeno, s pljuskom koji je padao svaki dan nekoliko puta. Međutim, LYNX Charge prototip je svaki put usisao suvišnu vodu sa staze, kako bi jurilice mogle nastaviti natjecanje, i usput izazvao ovacije sudionika.

FS Alpe Adria

Timovi na FS Alpe Adria su se natjecali kroz statičke discipline (inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila, poslovni plan) i dinamičke discipline (ubrzanje, osmica, sprint utrka, utrka izdržljivosti). Uspješnost u svakoj disciplini su vrednovali suci iz vrha automobilske i F1 industrije. Studenti sa Zagrebačkog i Splitskog fakulteta su postigli zapažene rezultate u pojedinim disciplinama.

“Najcool čistilica na svijetu”

Jedan od sudaca, R&D stručnjak za motore u Porscheu Vincenzo Bevilacqua, nije krio oduševljenje prototipom električne čistilice LYNX Charge.

Komentar o „najcool čistilici na svijetu“ ostavio je i na društvenoj mreži FSAA Instagram. U istoj se objavi gdje se vide i srdačne reakcije sudionika koje je izazvala pojava električnog prototipa čistilice na stazi.

FS Alpe Adria

Hvala svim sudionicima FS Alpe Adria što su publici priuštili događaj za pamćenje. Posebno nas je veselilo vidjeti mlade snage automobilske industrije na djelu, i rado ćemo podržati ovakve događaje u budućnosti.

U kompaniji Rasco su u tijeku i natječaji za dodjelu studenskih stipendija, svi detalji su dostupni ovdje.

Galerija

Najnoviji članci

10 godina MUVO vozila na tržištu

MUVO, prvo komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj, dalo je svoj doprinos da RASCO postepeno zauzme svoju poziciju među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi. Znanje, odnosno "know-how", prikupljeno tijekom...

Pretplatite se na naš newsletter