Traktor: vozilo za zimsko i ljetno održavanje prometnica

Traktor: vozilo za zimsko i ljetno održavanje prometnica

Površine uz prometnice i šume, šumske puteve i rubove parkova zahtijevaju košnju veći dio godine. Čišćenje snijega i posipanje prometnica je propisano i obavezno bez obzira na nepristupačnost terena za zimsku službu. Zbog toga mnoge tvrtke za održavanje u svoju flotu vozila uključuju traktore.

Kroz 30 godina RASCO je stekao bogato iskustvo u ugradnji opreme na gotovo sve poznate marke traktora: John Deere, New Holland, Deutz Fahr, Valtra, Same, Lamborghini, Zetor, Case, Steyr, Fendt, Massey Ferguson i druge.

Pri svakoj ugradnji opreme na traktor posebnu brigu vodimo o beskompromisnoj sigurnosti operatera traktora i pouzdanosti opreme koja se ugrađuje.

Sve to znaju naši dugogodišnji partneri iz tvrtke Lika ceste koji uz pomoć Rasco opreme nadograđene na traktor marke New Holland održavaju prometnice u zahtjevnom, planinskom dijelu Hrvatske, tijekom cijele godine.

Zato su se u Lika cestama opremili elastičnim snježnim plugom MOSOR koji se lako prilagođava svim uvjetima na cesti i traktorskim posipačem TRP s kojim vozač upravlja iz kabine vozila. Zimska kombinacija im služi za čišćenje snijega i posipavanje teže dostupnih prometnica u ruralnim područjima. Kada ralica i posipač nisu u upotrebi, na traktor ugrađuju bočnu kransku kosilicu BRK, idealnu za održavanje na zahtjevnijim planinskim terenima gdje je potreban duži dohvat kranske ruke.

Lika ceste su tako do maksimuma iskoristili sve radne mogućnosti traktora i nemaju „praznog hoda“ tijekom cijele godine.

Inače traktori s Rasco strojevima najčešće rade u ljetnom održavanju, gdje s kranskom kosilicom i pripadajućim radnim alatom postaju moćno vozilo za savladavanje vegetacije. Naše bočne i stražnje kranske kosilice dokazale su svoju pouzdanost na području cijele Europe, Rusije te odnedavno Kanade.

Za zimsko održavanje su gotovo svi plugovi dostupni u RASCO proizvodnom programu prilagođeni i za ugradnju na traktore. Naša preporuka su plugovi od višesegmentni tipa MOSOR ili KALNIK. Za posipanje prometnica možete odlučiti između posipača koje smo razvili isključivo za traktore: TRP ili TSP.

Bogato znanje o ugradnji na gotovo sve marke traktora, dugogodišnje iskustvo u proizvodnji te profesionalan tim jamče zadovoljstvo vozača traktora te siguran i pouzdan rad.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na rasco@rasco.hr, a želite li primati redovne novosti RASCO grupe, pretplatite se na naš newsletter ili nas zapratite na Facebooku, YouTubeuInstagramu ili Linkedinu.

Galerija

Najnoviji članci

Kamioni tegljači u zimskoj službi na hrvatskim cestama

Krajem svibnja smo Cestama zadarske županije isporučili komplet profesionalne zimske opreme koji se sastoji od snježnog pluga širine 3,2 metra i posipača zapremina 5 m3 za suho sredstvo te 2400 L za mokro sredstvo. Zimski komplet je drugačiji od inače viđenih na...

Zimska služba na norveški način

Norvežani zimsko održavanje shvaćaju vrlo ozbiljno. Njihove zimske službe gotovo svakodnevno rade na temperaturama koje su uglavnom ispod točke ledišta i jasno je da moraju imati najbolju opremu na tržištu. Dio te opreme su i RASCO posipači koji su posljednjih godina...

Rasco slavi 30. godina postojanja!

Trideset godina traje putovanje otkad su dugogodišnji prijatelji Frane Franičević i Darko Paviša 1990. godine odlučili osnovati obrt jer su uvidjeli da poljoprivrednicima u njihovom selu nema tko servisirati traktore, kosilice, kombajne i ostalu mehanizaciju. Obojica...

Pretplatite se na naš newsletter