Traktor: univerzalno vozilo za zimsko i ljetno održavanje prometnica

Traktor: univerzalno vozilo za zimsko i ljetno održavanje prometnica

Površine uz prometnice i šume, šumske puteve i rubove parkova zahtijevaju košnju veći dio godine. Čišćenje snijega i posipanje prometnica je propisano i obavezno bez obzira na nepristupačnost terena za zimsku službu. Zbog toga mnoge tvrtke za održavanje u svoju flotu vozila uključuju traktore.

Kroz 30 godina RASCO je stekao bogato iskustvo u ugradnji opreme na gotovo sve poznate marke traktora: John Deere, New Holland, Deutz Fahr, Valtra, Same, Lamborghini, Zetor, Case, Steyr, Fendt, Massey Ferguson i druge.

Pri svakoj ugradnji opreme na traktor posebnu brigu vodimo o beskompromisnoj sigurnosti operatera traktora i pouzdanosti opreme koja se ugrađuje.

Sve to znaju naši dugogodišnji partneri iz tvrtke Lika ceste. Uz pomoć Rasco opreme nadograđene na traktor marke New Holland održavaju prometnice u zahtjevnom, planinskom dijelu Hrvatske, tijekom cijele godine.

Zato su se u Lika cestama opremili elastičnim snježnim plugom MOSOR koji se lako prilagođava svim uvjetima na cesti i traktorskim posipačem TRP s kojim vozač upravlja iz kabine vozila. Zimska kombinacija im služi za čišćenje snijega i posipavanje teže dostupnih prometnica u ruralnim područjima. Kada ralica i posipač nisu u upotrebi, na traktor ugrađuju bočnu kransku kosilicu BRK, idealnu za održavanje na zahtjevnijim planinskim terenima gdje je potreban duži dohvat kranske ruke.

Lika ceste su tako do maksimuma iskoristili sve radne mogućnosti traktora i nemaju „praznog hoda“ tijekom cijele godine.

Inače traktori s Rasco strojevima najčešće rade u ljetnom održavanju, gdje s kranskom kosilicom i pripadajućim radnim alatom postaju moćno vozilo za savladavanje vegetacije. Naše bočne i stražnje kranske kosilice dokazale su svoju pouzdanost na području cijele Europe.

Za zimsko održavanje su gotovo svi plugovi dostupni u RASCO proizvodnom programu prilagođeni i za ugradnju na traktore. Naša preporuka su plugovi od višesegmentni tipa MOSOR ili KALNIK. Za posipanje prometnica možete odlučiti između TRP posipača koje smo razvili isključivo za traktore.

Bogato znanje o ugradnji na gotovo sve marke traktora, dugogodišnje iskustvo u proizvodnji te profesionalan tim jamče zadovoljstvo vozača traktora te siguran i pouzdan rad.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na rasco@rasco.hr, a želite li primati redovne novosti RASCO grupe, pretplatite se na naš newsletter ili nas zapratite na Facebooku, YouTubeuInstagramu ili Linkedinu.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter