Ulaganje u budućnost mladih: RASCO stipendije

Ulaganje u budućnost mladih: RASCO stipendije

Jedna od brojnih beneficija koje RASCO nudi sadašnjim i budućim zaposlenicima su stipendije tijekom cijelog fakultetskog školovanja

Već niz godina vodimo posebnu brigu o obrazovanju i razvoju vlastitih ljudi, kroz strukovne srednje škole i fakultete. Kroz naš sustav stipendija je do sad prošlo više desetaka studenata od kojih veliki broj i danas radi u kompaniji. Stipendije dodjeljujemo novim studentima svake godine, dok trenutno stipendiramo njih sedmero na studijima u područjima strojarstva i elektrotehnike. Kroz godine smo potpomogli obrazovanju brojnih stručnjaka u tehničkim znanostima te u srodnim granama kao što su mehatronika, kemijski inženjering, dizajn i multimedija.

Jedan od naših stipendista je i Ivan Patačko, koji je svoju profesionalnu karijeru započeo prije gotovo 8 godina. Nakon odrađivanja ljetne stručne prakse u kompaniji, vodstvo kompanije je ubrzo prepoznalo potencijal i želju za znanjem te su mu ponudili stalno zaposlenje u odjelu marketinga, gdje radi i danas.

Ivan Patačko, stipendist koji je 8 godina zaposlen u kompaniji

2018. godine Ivanu se otvorila prilika za magisterij, koju je prihvatio i nedavno diplomirao kao magistar inženjer multimedijske i grafičke tehnologije. Ivan je ujedno i prvi diplomant iz prve generacije diplomskog studija Multimedije, te smo izrazito ponosni što smo mu pomogli u nastavku visokog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija težio sam primjeni znanja i stjecanju radnog iskustva, što je bilo osigurano stipendijom u RASCO-u. U sljedećih šest godina koristim područja multimedije i dizajna u svakodnevnim izazovima pri čemu smo oblikovali fundament vizualnog identiteta kompanije u komunikaciji i angažmanu na tržištu. Zahvaljujući stimulativnom radnom okruženju u stjecanju novih znanja, odlučio sam iskoristiti priliku koja se pružila na novo otvorenom diplomskom studiju Multimedija Sveučilišta Sjever. Iznimno se ponosim ostvarenim uspjehom koji ne bi bio moguć bez podrške Uprave i obitelji.

RASCO stipendisti tijekom cijelog fakultetskog školovanja imaju pristup internim projektima i golemom znanju brojnih mentora stalno zaposlenih u kompaniji. Pišu seminarske radove, dolaze u kompaniju na stručnu praksu ili odrađuju projekte uz nadzor mentora.

Osim što su motivacija za učenje i razvijanje vještina, stipendije jamče određenu sigurnost i studentima i njihovim obiteljima. Nakon završetka fakultetskog obrazovanja, stipendistima je sigurno zaposlenje u kompaniji RASCO. Naši uvjeti rada, od plaće, mogućnosti osobnog razvoja, kompanijske kulture i atmosfere, visoke tehnologije i digitalizirane proizvodnje na vrlo visokoj razini i omogućavaju svakom zaposleniku potpuno ispunjenje vlastitog potencijala.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter