Velike investicije u proizvodnju u 2020. godini

Velike investicije u proizvodnju u 2020. godini

2019. je bila najuspješnija godina kompanije Rasco: oborili smo vlastite rekorde u narudžbama i proizvodnji novih strojeva, zaposlili preko 60 novih kolega i lansirali na tržište drugo vlastito vozilo – kompaktnu čistilicu LYNX

Izvrsnim rezultatima su pomogle velike investicije u proizvodnju, od ulaganja u obnovljive izvore energije, proširivanje proizvodnih pogona i renovaciju postojećih, pa sve do reorganizacije proizvodnje te ulaganja u zadovoljstvo i edukacije zaposlenika.

Solarna elektrana Rasco 1

Početkom 2019. godine u pogon je puštena solarna elektrana Rasco 1 smještena na krovovima dvije proizvodne hale. Elektrana je u nešto manje od godinu dana proizvela 452 MWh električne energije koja je utrošena na vlastite potrebe unutar tvornice. Usporedbe radi, proizvedena električna energija bi bila dovoljna za napajanje 130 kućanstava u Hrvatskoj godinu dana.

Novi proizvodni pogoni za povećanje konkurentnosti

U ljetnu sezonu smo ušli s otvorenjem novoizgrađenog proizvodnog pogona od gotovo 2000 m2, nadograđenog na postojeću Halu B. Istovremeno je reorganiziran veliki dio proizvodnje, s ciljem podizanja produktivnosti i konkurentnosti na preko 40 tržišta gdje Rasco posluje. Naši vrijedni zaposlenici su bez poteškoća i u zadanim rokovima odradili zahtjevan zadatak preseljenja dijela proizvodnje (uključujući prešu za savijanje metala tešku 45 tona) i razmještanja velikog dijela skladišnog prostora.

Sredinom 2019. renovirana je Hala A, inače prva hala izgrađena na lokaciji gdje se nalazimo i danas. Prenamijenjena je u prostor za proizvodnju kompaktne čistilice LYNX, koja nam je krajem 2019. donijela i prestižnu nagradu Zlatna kuna za inovaciju.

Investicije u 2020.

U 2020. smo ušli jednakim tempom kao što smo i završili 2019. Do jeseni ove godine planiramo završetak gradnje još dvije zgrade: upravne i proširenja hale C. U upravnu zgradu će se preseliti većina uredskih prostora, dok će nam proširenje hale C dodatno povećati proizvodne i skladišne kapacitete.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje tri nove zgrade, nabavke novih strojeva za proizvodnju, edukacije operatera novih strojeva i sudjelovanje na sajmu komunalne tehnologije iznosi gotovo 46,5 milijuna kuna, od čega je 15 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije.

I u 2020. nastavljamo ulagati u naše zaposlenike. Uz kontinuirana povećanja primanja, povećane naknade za prekovremeni rad i isplatu punih putnih troškova, u listopadu 2019. smo uveli i redovnu mjesečnu naknadu za topli obrok.

2019. je, zahvaljujući mnogobrojnim investicijama, bila jedna od najuspješnijih u povijesti kompanije. Oborili smo vlastite rekorde u narudžbama i proizvodnji novih strojeva, zaposlili preko 60 novih kolega i lansirali na tržište novi premium proizvod – kompaktnu čistilicu LYNX – koja će ove godine dobiti i verziju na električni pogon.

Uvjereni smo da će investicije u tijeku biti temelj za daljnji rast te veliku proslavu 30 godina od osnutka kompanije koja nas očekuje u drugoj polovici godine.

Provjerite u našoj galeriji kako iz zraka izgleda Rasco tvornica i novi pogoni u izgradnji te kako će izgledati upravna zgrada.

Galerija

Najnoviji članci

Mjere koje RASCO poduzima u vezi COVID-19 situacije

Na razini RASCO Grupe razvoj epidemije koronavirusa pomno pratimo od samih početaka. Svoje poslovanje dnevno prilagođavamo novonastalom stanju imajući na umu sigurnost naših zaposlenika, kupaca i poslovnih partnera. Socijalni kontakt u prostorima tvrtke sveli smo na...

10. jubilarni sastanak distributera RASCO grupe

10. po redu jubilarni sastanak distributera održan je u Zagrebu, gdje smo osim pregleda zajedničkih postignuća u prethodnoj godini predstavili planove za 2020. U vrlo uspješnoj 2019. gotovo 90% prihoda je došlo iz prodaje RASCO proizvoda na izvoznim tržištima. Tu...

Pretplatite se na naš newsletter