Velike investicije u proizvodnju u 2020. godini

Velike investicije u proizvodnju u 2020. godini

2019. je bila najuspješnija godina kompanije Rasco: oborili smo vlastite rekorde u narudžbama i proizvodnji novih strojeva, zaposlili preko 60 novih kolega i lansirali na tržište drugo vlastito vozilo – kompaktnu čistilicu LYNX

Izvrsnim rezultatima su pomogle velike investicije u proizvodnju, od ulaganja u obnovljive izvore energije, proširivanje proizvodnih pogona i renovaciju postojećih, pa sve do reorganizacije proizvodnje te ulaganja u zadovoljstvo i edukacije zaposlenika.

Solarna elektrana Rasco 1

Početkom 2019. godine u pogon je puštena solarna elektrana Rasco 1 smještena na krovovima dvije proizvodne hale. Elektrana je u nešto manje od godinu dana proizvela 452 MWh električne energije koja je utrošena na vlastite potrebe unutar tvornice. Usporedbe radi, proizvedena električna energija bi bila dovoljna za napajanje 130 kućanstava u Hrvatskoj godinu dana.

Novi proizvodni pogoni za povećanje konkurentnosti

U ljetnu sezonu smo ušli s otvorenjem novoizgrađenog proizvodnog pogona od gotovo 2000 m2, nadograđenog na postojeću Halu B. Istovremeno je reorganiziran veliki dio proizvodnje, s ciljem podizanja produktivnosti i konkurentnosti na preko 40 tržišta gdje Rasco posluje. Naši vrijedni zaposlenici su bez poteškoća i u zadanim rokovima odradili zahtjevan zadatak preseljenja dijela proizvodnje (uključujući prešu za savijanje metala tešku 45 tona) i razmještanja velikog dijela skladišnog prostora.

Sredinom 2019. renovirana je Hala A, inače prva hala izgrađena na lokaciji gdje se nalazimo i danas. Prenamijenjena je u prostor za proizvodnju kompaktne čistilice LYNX, koja nam je krajem 2019. donijela i prestižnu nagradu Zlatna kuna za inovaciju.

Investicije u 2020.

U 2020. smo ušli jednakim tempom kao što smo i završili 2019. Do jeseni ove godine planiramo završetak gradnje još dvije zgrade: upravne i proširenja hale C. U upravnu zgradu će se preseliti većina uredskih prostora, dok će nam proširenje hale C dodatno povećati proizvodne i skladišne kapacitete.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje tri nove zgrade, nabavke novih strojeva za proizvodnju, edukacije operatera novih strojeva i sudjelovanje na sajmu komunalne tehnologije iznosi gotovo 46,5 milijuna kuna, od čega je 15 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije.

I u 2020. nastavljamo ulagati u naše zaposlenike. Uz kontinuirana povećanja primanja, povećane naknade za prekovremeni rad i isplatu punih putnih troškova, u listopadu 2019. smo uveli i redovnu mjesečnu naknadu za topli obrok.

2019. je, zahvaljujući mnogobrojnim investicijama, bila jedna od najuspješnijih u povijesti kompanije. Oborili smo vlastite rekorde u narudžbama i proizvodnji novih strojeva, zaposlili preko 60 novih kolega i lansirali na tržište novi premium proizvod – kompaktnu čistilicu LYNX – koja će ove godine dobiti i verziju na električni pogon.

Uvjereni smo da će investicije u tijeku biti temelj za daljnji rast te veliku proslavu 30 godina od osnutka kompanije koja nas očekuje u drugoj polovici godine.

Provjerite u našoj galeriji kako iz zraka izgleda Rasco tvornica i novi pogoni u izgradnji te kako će izgledati upravna zgrada.

Galerija

Najnoviji članci

Kamioni tegljači u zimskoj službi na hrvatskim cestama

Krajem svibnja smo Cestama zadarske županije isporučili komplet profesionalne zimske opreme koji se sastoji od snježnog pluga širine 3,2 metra i posipača zapremina 5 m3 za suho sredstvo te 2400 L za mokro sredstvo. Zimski komplet je drugačiji od inače viđenih na...

Zimska služba na norveški način

Norvežani zimsko održavanje shvaćaju vrlo ozbiljno. Njihove zimske službe gotovo svakodnevno rade na temperaturama koje su uglavnom ispod točke ledišta i jasno je da moraju imati najbolju opremu na tržištu. Dio te opreme su i RASCO posipači koji su posljednjih godina...

Rasco slavi 30. godina postojanja!

Trideset godina traje putovanje otkad su dugogodišnji prijatelji Frane Franičević i Darko Paviša 1990. godine odlučili osnovati obrt jer su uvidjeli da poljoprivrednicima u njihovom selu nema tko servisirati traktore, kosilice, kombajne i ostalu mehanizaciju. Obojica...

Pretplatite se na naš newsletter