RASCO: Sljedećih 30 godina

RASCO: Sljedećih 30 godina

U srijedu, 12.06. 2019., u sklopu redovitog polugodišnjeg sastanka zaposlenika društva RASCO, otvoren je novoizgrađeni pogon za proizvodnju komunalne opreme.

Vrpcu su svečano prerezali vlasnici Darko Paviša i Frane Franičević, dok je prezentaciju rezultata tvrtke, promjena u rukovodstvu i budućih planova održao predsjednik Uprave Ivan Franičević.

RASCO je u prvih pet mjeseci 2019. ostvario izvrsne poslovne rezultate praćene rastom zapošljavanja, puštanjem u serijsku proizvodnju novih proizvoda, te implementacijom brojnih poboljšanja postojećih proizvoda. Paralelno s dovršetkom novog proizvodnog pogona, redizajniran je proizvodni proces koji će rezultirati povećanjem efikasnosti.

Uz ovakvu prvu polovicu godine, vjerujemo da će se pozitivan trend nastaviti i u narednom periodu.

Promjene u Upravi

Uz odlične rezultate, Ivan Franičević predstavio je i promjene u upravljanju kompanijom. Vlasnici, Darko Paviša i Frane Franičević, odlučili su se povići iz operativnog upravljanja. Novim članovima uprave imenovani su Mario Štefanec, dosadašnji direktor prodaje i marketinga, te Ružica Petričec Fabijanec, dosadašnja direktorica financija.

Mario Štefanec će na novoj poziciji člana Uprave za komercijalne djelatnosti preuzeti odgovornosti za prodaju, marketing te podršku kupcima RASCO Grupe. Ružica Petričec Fabijanec će pak na novoj poziciji člana Uprave za financije i poslovne operacije, uz financije, računovodstvo i kontroling, preuzeti odgovornost i za odjel informatike i poslovnih aplikacija, nabavu, logistiku te projekte financirane iz EU fondova. Ivan Franičević, uz funkciju predsjednika Uprave, preuzima i odgovornosti za proizvodnju te razvoj proizvoda RASCO Grupe. Uz novu Upravu, redefinirane su i odgovornosti za upravljanjem pojedinim poslovnim odjelima i timovima.

Kroz naredne mjesece RASCO će proći kroz niz promjena i prilagodbi u organizaciji te načinu rada koje će rezultirati većim i boljim standardnom svih radnika, boljim RASCO proizvodima te efikasnijom organizacijom radnih zadataka.

Kompanijske vrijednosti

Kako bi što bolje ostvarili zadane ciljeve potrebne su nam i jasno postavljene kompanijske vrijednosti te pozitivna i poticajna radna okolina koja je usmjerena prema zajedničkom uspjehu i koja nagrađuje i potiče osobni rast i razvoj svakog pojedinca te kompanije u cijelosti.

Zbog toga smo definirali set vrijednosti koji uključuje odgovornost, ostvarivanje rezultata, inicijativu i timski rad.

Kroz te vrijednosti RASCO je, kao jedan tim, najbolji u onom što radi.

Novi proizvodni pogoni

Zadovoljstvo i dobrobit zaposlenika su od samog osnutka ugrađeni u temelje kompanije. Zato velik dio dobiti investiramo u nove, moderno uređene prostore gdje naši djelatnici svakodnevno rade uz pomoć najnovijih tehnologija. Otvaranje proširenih proizvodnih pogona označilo je početak investiranja u proširenje proizvodnih kapaciteta koje bi trebalo biti dovršeno 2020. godine.

Novootvoren proizvodni pogon zahtjevao je i preseljenja dijela proizvodnje, što je uključivalo pomicanje strojeva ukupne težine nekoliko stotina tona. Najteži pojedinačni preseljeni stroj, preša za savijanje metala, teži čak 45 tona, a preseljena je u zadanim rokovima i bez poteškoća zahvaljujući zalaganju i trudu naših vrijednih djelatnika.

Izvrsni rezultati, odličan i motiviran tim te prošireni proizvodni kapaciteti daju nam ogroman vjetar u leđa i još veće ambicije za budućnost. Uvjereni smo da ćemo u istom smjeru nastaviti i dalje, zato ostanite uz nas i sljedećih 30 godina.

Više od proizvoda. Partnerstvo. RASCO.

Galerija

Najnoviji članci

Upoznajte LYNX, kompaktnu čistilicu za grad budućnosti

Zagrebačka umjetnička galerija Lauba je 11. rujna 2019. godine ugostila službeno predstavljanje našeg novog proizvoda – kompaktne čistilice LYNX. Ovo napredno vozilo RASCO-v je odgovor na zahtjeve i izazove s kojima se suočavaju izvođači komunalnih radova u održavanju...

Počeli smo proizvoditi vlastitu električnu energiju

Sve ono što napravimo danas ostavljamo u nasljeđe našim budućim generacijama, a također je naša odgovornost da im ostavimo održivi ekosustav. Zato smo iznimno ponosni što je tijekom ožujka s radom krenula naša prva solarna elektrana RASCO 1, smještena na krovovima...

VIDEO: Vučni posipač MINI u akciji

Posipač soli MINI posebno dolazi do izražaja kad je potrebno posipati uske prometne površine poput nogostupa, biciklističkih staza, površina uz rubove parkova te parkirališta. Vrlo jednostavno se ugrađuje na mala multifunkcionalna komunalna vozila ili traktore...

Pretplatite se na naš newsletter