27 kolovoza 2019

IOPK – POVEĆANJE KAPACITETA I TEHNOLOŠKA OPTIMIZACIJA ZA ODRŽIVU GLOBALNU KONKURENTNOST DRUŠTVA RASCO D.O.O.

Provedba projekta „Povećanje kapaciteta i tehnološka optimizacija za održivu globalnu konkurentnost društva Rasco d.o.o.“ započela je u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, referentna oznaka Poziva: KK.03.2.1.15, kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nositelj projekta: RASCO d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 46.353.588,55 kn

EU udio u financiranju projekta: 14.995.992,06 kn

Razdoblje provedbe: 06.06.2018. – 06.10.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Ružica Petričec Fabijanec, direktor, rpetricec@rasco.hr

Svrha projekta je povećati globalnu konkurentnost društva kroz širenje ukupnih kapaciteta i tehnološku optimizaciju proizvodnje.

Izgradnjom upravno-proizvodne zgrade, dogradnjom dvije postojeće hale te nabavom 9 kapitalnih proizvodnih strojeva superiornih performansi, povećat će se proizvodni kapaciteti društva i objediniti proizvodni procesi što će smanjiti materijalne troškove, a povećati produktivnosti i ubrzati proizvodnju.

Osim infrastrukturnog i tehnološkog segmenta projekt obuhvaća i popratne („soft“) aktivnosti – edukacije djelatnika za rad s novim tehnologijama, kao i aktivnosti kojima će se osigurati učinkovito upravljanje projektom te promidžba i vidljivost provedbe projekta, kao i samog poduzeća.

Uspješna provedba projekta preduvjet je razvoja novih proizvoda, što će za posljedicu imati širenje na nova inozemna tržišta, povećanje izvoza i rast prihoda te otvaranje novih radnih mjesta.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.g.

Više informacija na:

Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

http://www.strukturnifondovi.hr/

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost RASCO d.o.o.

Rasco d.o.o. provodi projekte koje je je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
www.strukturnifondovi.hr