MUVO se vraća kući

Nakon partnerstva s kompanijama Max Holder i Kärcher, multifunkcionalno vozilo MUVO ponovno je u 100% vlasništvu RASCO grupe

Nakon 6 godina produktivnog izbivanja, multifunkcionalno vozilo MUVO se vratilo kući, u RASCO grupu.

Niz uspjeha širom Europe

MUVO je bilo prvo vozilo koje je kompanija razvila, i koje je brzo postiglo niz uspjeha diljem Europe. Postavio je novi standard urbanog održavanja i zauzeo jedno od vodećih mjesta na tržištu malih komunalnih vozila.

Danas čisti i održava ulice velikih gradova kao što su Pariz, Berlin i Kopenhagen, zračne luke u Münchenu i Istanbulu, i mnoge druge lokacije.

MUVO radi i u više od 30 gradova diljem Hrvatske.

 

Prvo multifunkcionalno komunalno vozilo razvijeno u Hrvatskoj

Razvoj MUVO -a započeo je 2008. godine, kao odgovor na rastuće potrebe za komunalnim vozilima diljem Europe. Ispitivanje prototipa započelo je 2010., a prva komercijalna verzija vozila premijerno je prikazana na sajmu IFAT 2012. u Münchenu.

Službena prodaja je počela 2013., a ubrzo nakon je MUVO ušao u flote za održavanje desetaka gradova na tri kontinenta.

 

Partnerstvo s Max Holderom

2015. njemački proizvođač zglobnih komunalnih vozila Max Holder izrazio je interes za MUVO. Upravo im je vozilo tipa MUVO nedostajalo za nadopunu proizvodnog programa. Kasnijeiste godine RASCO i Max Holder potpisali su ugovor o partnerstvu. Time su obje tvrtke dobile 50% udjela u novoosnovanoj tvrtki RASCO Holder, u kojoj će se dalje odvijati R&D i proizvodnja vozila. Putem velike međunarodne distribucijske mreže Max Holdera, MUVO je postao dostupan mnogo većem broju potencijalnih kupaca.

2016. je na tržište izašao MUVO s verzijom motora EURO 6 (A), dok će se početni model EURO 5 postupno ukinuti. Ubrzo nakon vozilo je vizualno osvježeno “faceliftom”, 2017. godine.

2019. je Kärcher kupio Max Holder, i preimenovao ga u Kärcher Municipal. Akvizicija nije omela partnerstvo s RASCO-m, koje je nastavilo funkcionirati kao i prije. Ipak, Uprave kompanija Kärcher i RASCO su ubrzo shvatile da im se buduće strategije prodaje i razvoja razlikuju. Zato su se složili da je najbolje završiti partnerstvo. Od kolovoza 2021. sve razvojne, prodajne i marketinške aktivnosti MUVO-a nastavljaju se pod RASCO grupom.

 

Novi ciljevi – kod kuće

MUVO je oduvijek imao važnu ulogu u kompanijskom identitetu i razvojnoj strategiji RASCO-a. Jako smo uzbuđeni što se naše prvo vozilo 100% vratilo u tvrtku. Vjerujemo da ćemo kod kuće postići nove ciljeve i da će se MUVO uskoro koristiti za održavanje komunalne infrastrukture u cijelom svijetu.

Za sve upite vezane za MUVO vozilo i priključke kontaktirajte nas na info@rasco.hr.