Kranski malčer u svakom dijelu Hrvatske

Kranski malčer u svakom dijelu Hrvatske

Općina Topusko je odnedavno bogatija za traktor na koji je ugrađen RASCO kranski malčer. Koristiti će ga za održavanje 200 km2 površine

Nakon višegodišnjeg čekanja, općina Topusko odnedavno ima traktor na koji je ugrađen bočni kranski malčer i radna glava. Nova oprema ih posebno veseli jer im je prijeko potrebna, koristiti će ju tijekom cijele godine, a nadaju se traktor opremiti i zimskom službom. Iako su općina od nekoliko tisuća stanovnika, Topusko održava zeleni pojas od 200 km2.

razvoj lokalnog turizma

Uz to su turistička sredina s toplicama, hotelom, privatnim smještajima i OPG-ovima. Zbog posjetitelja im je važno da su prometnice čiste i uredne, a signalizacija vidljiva.

Ovo ide na korist svim našim stanovnicima. Želimo im osigurati čist okoliš i time povećati kvalitetu života. Mi u općini imamo i okolna naselja koja su direktno spojena na samo Topusko, a ukupna površina koju ćemo održavati iznos oko 200 km2. Riječ je o terenu koji zahtijeva velika održavanja. Mi smo i turističko mjesto. Imamo velike toplice i važno nam je da su ceste čiste i uredne, a prometna signalizacija vidljiva. Dugo nam je želja imati ovakvu opremu i jako nas veseli što smo ju nabavili, uz financiranje iz Fonda za zaštitu okoliša, objasnio je Kristijan Kuzmić, direktor komunalnog Topusko.

čišćenje nerazvrstanih cesta

Uz kosilicu s teškom radnom glavom, opremili su se i škarama za sječu grana i visoke nedostupne vegetacije. To im itekako olakšava posao u održavanju nerazvrstanih cesta na području općine. Škarama planiraju proširiti i očistiti nerazvrstane ceste, tako da njima mogu prolaziti kamioni i vozila zimske službe. Probleme rade i divlja odlagališta otpada koja posljednjih godina nastaju na neodržavanim površinama.

Nažalost, rade nam se i divlja odlagališta otpada. Od sada ćemo to puno bolje kontrolirati i održavati, da to bude zdravija i bolja okolina za život. Kad imate službu koja je ovako opremljena, možete biti sigurni da će i infrastruktura mjesta koje ta služba održava izgledati bolje i ljepše. Suradnja s RASCO-m nam je od posebnog značaja, jer su hrvatska tvrtka, hrvatsko znanje i hrvatska tehnologija kod nas itekako dobrodošli, zaključio je Kuzmić.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter