Lynx održava pogone kompanije Tehnix u Hrvatskoj

Lynx održava pogone kompanije Tehnix u Hrvatskoj

Čisti kompleks od 100.000 kvadrata, njime upravlja jedna dama, a zamijenio im je sate neproduktivnog metenja

Super, prva liga je! Kaže Marijana Gudlin, zaposlenica Tehnixa i vozačica Lynxa. Marijana i njezine kolegice su odgovorne za održavanje prostora oko zgrada kompanije Tehnix. Prije Lynxa taj posao je svaki tjedan zahtijevao po nekoliko sati ručnog metenja. Metlu je sada zamijenila visokotehnološka čistilica, koja sve očisti u djelić prethodno potrebnog vremena.

Urednost kompanije utječe na raspoloženje zaposlenika

Tehnix je hrvatska kompanija koja se bavi proizvodnjom tehnologija za zbrinjavanje otpada i modularnih sustava za stanovanje. Izvoze, baš kao i Rasco, oko 80% svega što proizvedu. Veliku pažnju posvećuju čistoći i urednosti jer, kako kaže vlasnik i generalni direktor Đuro Horvat, urednost kompanije utječe na raspoloženje zaposlenika kojih Tehnix trenutačno ima gotovo 500. Kriza uzrokovana koronavirusom ih, dodaje, uopće nije omela u rastu.

Mi smo ove godine pojačali poslovnu aktivnost tako da nadoknadimo probleme koje je korona uzrokovala. I dalje intenzivno razvijamo vlastite proizvode. Naše su aktivnosti najviše vezane uz zaštitu ekologije, zaštitu voda, gospodarenje otpadom. Radimo i kabine, kontejnere i smještajne kapacitete koji su hit u Europi s obzirom na pomanjkanje radne snage i korone koja je na neki način odgodila zapadnu industriju. Imamo osigurano tržište i rast oko 15% te smo se pripremili za krizu. Sada će se najviše investirati u ekologiju i tu ima najviše prostora, pogotovo za one koji imaju inovativne tehnologije, a to smo prije svega mi, objasnio je Đuro Horvat.

Jednostavno upravljanje: sve na gumb

Lynx je u Tehnix stigao tijekom rujna, radi svaki dan, a s njime čiste preko 100.000 kvadratnih metara prostora.

Održavam cijeli kompleks, parking i oko hala. Čistilica ima funkciju da se četke mogu širiti što je jako dobro, jer tako mogu počistiti baš uz same rubove zgrada. Čistim kad god zatreba. Glavni parking se počisti vrlo brzo, za samo 15 minuta. Prvi dan su mi pokazali kako upravljati njome, drugi put sam već sama vozila i super ide. Ja sam zadovoljna. Jednostavno je, svim funkcijama se upravlja na gumbe, objasnila je Marijana.

Kaže da su kolege bili malo u čudu kada su je vidjeli da upravlja ovakvim strojem, ali su se brzo naviknuli.

Gđa. Marijana Gudlin, operaterka Lynx kompaktne čistilice u Tehnixu

„Okreće se skoro na mjestu“

Serviser Nikola Madić brine da je Lynx spreman za rad kad kolegicama treba. Ističe snažno usisavanje otpada, manevriranje u uskom prostoru, prebacivanje u rikverc pritiskom na gumb i vlastiti perač.

Ima jaku turbinu koja vuče, može pokupiti komadiće rezne ploče i vijke koji padnu dolje s viljuškara i kontejnera. Najviše mi se sviđa da ima svoj perač. Kada istovarimo smeće, na licu mjesta ga i operem. Tako da se ne mora voziti do praonice. Manevarske sposobnosti su odlične, može se okrenuti skoro na mjestu. Sviđa mi se i opcija za brzi rikverc: da ga se može ubaciti odmah, pritiskom na gumb. Tako da ako dođete do nekog slijepog ugla ne morate ići lijevo-desno. Mi u hali imamo dosta kontejnera i repromaterijala, pa pomoću ove funkcije izbjegnemo rađenje velikih krugova. Odličan je stroj. Ima sve što nam treba, kaže nam Nikola.

Lynx Tehnixu štedi vrijeme i resurse

Đuro Horvat je istaknuo Rasco kao kompaniju koja s velikim uspjehom radi u uskoj tržišnoj niši. Baš kao i u području tehnologija zbrinjavanja otpada, smatra, i u komunalnoj tehnologiji uvijek ima mjesta za napredak i poboljšanja.

Mi smo se odlučili na vašu čistilicu prije svega jer je to hrvatski proizvod, zato je je to kvalitetan proizvod i zato što je u praksi pokazao da ima dobre performanse odnosno rezultate koji su nama trebali. Mi smo velika kompanija, imamo 100.000 kvadrata površina koje treba održavati i čistiti. To smo do sad radili na klasičan način, metla ili ostalo, ali ovo je sada veliko olakšanje tako da umjesto tri zaposlenice, sada to radi jedna. Dakle, preporučam svima! Odlučan je Horvat.

G. Đuro Horvat, vlasnik i generalni direktor Tehnixa

Zadovoljstvo nam je što je kompanija Tehnix, čiji su pogoni udaljeni svega 50-ak kilometara od Rasco-vog sjedišta, prepoznala kvalitetu Lynxa i uvrstila ga u svoj vozni park. Ovakve suradnje su velika motivacija za daljnji razvoj čistilice. Jer, za Lynx ima posla u velikom gradu, maloj općini, ali i visokotehnološkom proizvodnom kompleksu kakav je Tehnix.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter