RASCO POMAŽE U ODRŽAVANJU 4000 KILOMETARA KANALA U SLAVONIJI

Tvrtka „Sokol“ iz Vinkovaca i RASCO nastavljaju višegodišnju uspješnu suradnju. Tako su sredinom ožujka u Sokol isporučene dvije kranske kosilice MAXIMA 10000 nadograđene na traktore John Deere.

Tvrtka „Sokol“ iz Vinkovaca i RASCO nastavljaju višegodišnju uspješnu suradnju. Tako su sredinom ožujka u Sokol isporučene dvije kranske kosilice MAXIMA 10000 nadograđene na traktore John Deere. Prilagodbu traktora uređajima te njihovu nadogradnju na traktore je u potpunosti obavio RASCO. MAXIMA 10000 imaju dohvat kranske ruke od 10 metara te su namijenjene košnji nasipa dubokih kanala, nadvožnjaka i nasipa uz autoceste.

Prilikom isporuke su nam vlasnik Miroslav Šaravanja te rukovoditelj komercijalnih poslova nabave i prodaje Domagoj Šaravanja opisali početak suradnje, otkrili kako su im RASCO-vi strojevi pomogli u poboljšanju kvalitete rada, te za koje ih sve poslove koriste.

Kako ste saznali za RASCO?

Poznavali smo tvrtku RASCO iz vašeg zimskog programa, ali nismo znali da se bavite i proizvodnjom uređaja za košnju. Tek nakon što smo vidjeli vaše kosilice na području Slavonskog Broda, zapitali smo se mogu li se one upotrijebiti i u vodoprivredi. Otud je, zapravo, krenula naša zajednička suradnja.

Zašto ste se odlučili baš za naše kosilice?

Nama je u cilju bilo uzeti najkvalitetniji uređaj uz razumnu cijenu. Kada smo kupili prvi traktor, odlučili smo se za vaše kranske kosilice koje su se pokazale jako kvalitetnima. Mislimo da smo napravili dobar posao i zbog toga smo se odlučili i na daljnju suradnju s vama. Ono u što smo gotovo sigurni jest da malo tko u Hrvatskoj ima kosilice poput posljednje dvije MAXIME koje smo uzeli. Ugradili smo ih na traktore John Deere, koji su u svojoj branši zadnji „krik“ tehnologije. Kada radimo koncept našeg rada i razvoja znamo da određene proizvode kupujemo isključivo od određenih proizvođača. Što se tiče kranskih kosilica, i dalje ćemo ih uzimati od vas, zato što je kvaliteta kompatibilna s cijenom.

Koje kosilice posjedujete i kako ste zadovoljni njihovim dosadašnjim radom?

Posjedujemo dvije BRKT 8000, SPECTRU 7000 i sada dvije nove MAXIME 10000. Vrlo smo zadovoljni s njihovim radom, dosad se nije pokazala niti jedna greška. Redovito ih servisiramo i održavamo, naši vozači paze na njih, a dvije BRKT i SPECTRA su već treću godinu u funkciji i rade bez ikakvih problema.

Kakve terene najčešće održavate i što vam je pritom najvažnije?

Najčešće održavamo vrlo zahtjevne terene, zemljane i blatne, gdje stabilnost traktora i kranske kosilice mora biti neupitna.

Nailazite li na prepreke u održavanju terena? Kakve?  

Nailazimo. Zna se dogoditi da u kanalu budu panjevi, stari automobili, dijelovi automobila, žice… ima puno vrsta otpada. Zbog toga zna dolaziti i do prekida i kvarova, ali sve se uvijek riješi u jednom danu. Imamo dobru mehanizaciju i kolege koji rade na popravcima, tako da se svi kvarovi otklone u dan-dva. Kod nas je, kao i svuda, pravilo da stroj ne smije stajati. Čim se desi bilo kakav kvar on se popravlja na terenu. Ukoliko to nije moguće, odmah se prevozi u radionicu i popravlja. Nema odgađanja za sljedeći dan.

Gdje sve održavate terene?

Na području naše županije održavamo 100% kanala, što je oko 4000 kilometara, odnosno najveće područje kanala u Hrvatskoj.

Suradnja RASCO-a i Sokola je označila i početak ljetne sezone održavanja prometnica. Naš ljetni proizvodni program održavanja prometnica možete pogledati ovdje, ili nam se direktno obratiti ovdje.