SVJETSKA PREMIJERA NA SAJMU U MÜNCHENU RASCO PREDSTAVIO PRVO HRVATSKO KOMERCIJALNO VOZILO NA VODIK

Sajam IFAT, koji se održava svake dvije godine u Münchenu, postao je idealna prilika za prezentaciju inovacija u RASCO-vu portfelju proizvoda. I ova godina nije iznimka. Uz izlaganje nekoliko strojeva iz linije proizvoda za zimsko održavanje cesta, ovog puta u fokusu će biti novi LYNX 5000 zajedno s ostalim RASCO vozilima. Posjetite nas 13.-17.05.2024 na C6.217/316, IFAT München u Njemačkoj

Održivost u korištenju resursa, kao i zaštita okoliša nastavljaju biti glavna tema na sajmu IFAT München koji se održava od 13. do 17. svibnja 2024. Održivi razvoj također je i važan dio RASCO strategije pa tako IFAT postaje savršeno okružje za prezentiranje inovacija u proizvodima i rješenjima povezanim sa smanjenjem utjecaja na okoliš RASCO proizvoda.

RASCO vozila, posebice LYNX kompaktne čistilice, ponovno otkrivaju značajne inovacije u asortimanu proizvoda. Kao jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, RASCO je u Münchenu predstavio tehnološku senzaciju – veliku cestovnu čistilicu Lynx H2 5000 s pogonom na vodik!

Lynx H2 5000 predstavlja revoluciju u tehnologiji održavanja gradova, pokazujući potencijal vodikovih gorivih ćelija na putu prema održivosti. Istovremeno, LYNX čistilice su dizajnirane s maksimalnim performansama, komforom, funkcionalnostima i autonomijom.

„Ponovno smo dokazali da je Hrvatska itekako spremna za proizvodnju tehnološki naprednih vozila. Ova čistilica kruna je 35-godišnjeg rada kompanije i važan korak u ostvarivanju naše misije smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i stvaranja zelenijih gradova. Zahvaljujući naprednim performansama, Lynx H2 5000 otvara novo poglavlje održavanja urbanih sredina predstavljajući niz inovativnih prednosti, od udobne i pregledne kabine te visoke efikasnosti do atraktivnog dizajna i radne autonomije. Čistilica k tome može nositi preko 10 kilograma vodika pod pritiskom od čak 700 bara, što je napredna tehnologija kakva je rijetkost i u automobilskoj industriji“ navodi predsjednik uprave Ivan Franičević ističući kako je Rasco jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila i jedini značajan igrač koji se probio iz lokalnih okvira na globalno tržište s ovim tipom opreme u zadnjih 30 godina.

Uz LYNX H2 čistilicu i druga RASCO vozila prezentiraju se na IFATu. Posjetitelji mogu vidjeti električnu čistilicu LYNX Charge 5000, kao i prvu RASCO-vu manju kompaktnu čistilicu, LYNX 2000. Multifunkcionalno vozilo MUVO moguće je vidjeti zajedno s prednjom kranskom kosilicom KKM, kao jednu od mogućih konfiguracija ovog snažnog i agilnog nosača nadogradnji.

RASCO također predstavlja i perjanice svog baznog asortimana, rješenja za zimsko održavanje prometnica: SOLID posipač sa tzv. „slurry“ sistemom, traktorski posipač TRP, višenamjenski snježni plug MOSOR, kao i korisniku prilagođene te jednostavne za rukovanje RASCO kontrolne jedinice.