SOLID XM

SOLID XG

SOLID XG – profesionalni posipač koji dijeli mnoge osobine većih posipača linije SOLID-a: vrhunsku kvalitetu izrade koja garantira pouzdanost i dugotrajnost, preciznost i efikasnost u radu zahvaljujući naprednim tehničkim rješenjima te maksimalnu sigurnost rukovatelju i sredini u kojoj vrši aktivnost.

Specifikacije

Osnovne karakteristike
SOLID XG je uređaj za profesionalnu upotrebu koji dijeli mnoge osobine većih posipača iz SOLID linije: vrhunsku kvalitetu izrade koja garantira pouzdanost i dugotrajnost, preciznost i ekasnost u radu zahvaljujući naprednim tehničkim rješenjima te maksimalnu sigurnost rukovatelju i sredini u kojoj vrši aktivnost. SOLID XG posipači daju najbolje rezultate posipanja pri posipanju sa suhim ili umjereno vlažnim posipalima. Ovisno o izboru, SOLID XG je dostupan u više verzija sa zapremninama od 0,85 do 1,5 m3.

Tehnički opis
Pogon posipača izveden je pomoću komunalne hidraulike vozila, a za vozila koja nisu opremljena komunalnom hidraulikom, pogon posipača izveden je pomoću zasebnog hidrauličkog agregata ugrađenog na posipač.Sustav izuzimanja posipala putem transportnog puža pogonjen pomoću hidrauličkog motora i reduktora. Pužni transporter osigurava stalni protok materijala kroz isipno ušće na tanjur posipača, čime omogućava iznimno preciznu sliku posipanja. Lopatice na kraju transportnog puža sprječavaju propadanje cijelih grumena materijala na tanjur i osiguravaju ravnomjerno doziranje posipala. Iznad transportnog puža postavljen je zaštitni pokrov.

  • Može koristiti više vrsta sredstava: sol, pijesak, kameni granulat, a obzirom da je opremljen sustavom za mokro posipanje sa spremnicima za otopinu NaCl i CaCl, moguće su i razne mješavine.
  • Upravljanje transportnim pužem i podešavanje parametara posipanja vrši se putem intuitivne EPOS upravljačke jedinice instalirane u kabinu vozila.
  • Mijenjanje slike posipanja moguće je i korištenjem ručnog mehanizma.
  • Sustav odlaganja s podesivim nogama čini montiranje i demontiranje posipača s vozila brzim i jednostavnim, te ga može obavljati jedna osoba bez dodatne pomoći.
  • Nadogradnjom na kućište posipača omogućava se postavljanje uređaja na kugle vozila.
  • Zaštitna mreža na vrhu kućišta posipača služi za sigurnost osoblja i sprečavanje upadanja većih grumena sredstva, a pokrovna cerada održava suhoću posipnog sredstva.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

SOLID XG 0.85

SOLID XG 1.0

SOLID XG 1.2

SOLID XG 1.5

Zapremnina spremnika krutog sredstva [m³]

0.85

1.0

1.2

1.5

Zapremnina spremnika mokrog sredstva [lit]

480

Širina posipanja [m]

1 ÷ 6 m

Masa (osnovni uređaj) [kg]

380

400

430

440

 

Primjena

SOLID XG je posipač malih dimenzija, namijenjen ugradnji na kompaktna univerzalna vozila i manje kamione dovoljne nosivosti koja se najčešće upotrebljavaju za komunalno održavanje urbanih sredina. Koristi se za odleđivanje ili preventivno posipanje u cilju sprečavanja nastajanja leda na prometnicama, pješačkim i biciklističkim stazama, putovima i ostalim teško pristupačnim, skučenim i uskim površinama.

Galerija

Jednostavan i siguran

Napredna tehnologija, jednostavna za korištenje, nalazi se u srcu filozofije dizajna SOLID posipača. S intuitivnim, ergonomički dizajniranim EPOS upravljačkim jedinicama, operatori posipača se mogu usredotočiti na vožnju umjesto traženja dugmadi i prekidača na jedinici. Jedinice su dizajnirane za upravljanje bez gledanja i imaju beskonačne rotirajuće enkodere koje je lako prepoznati dodirom. Zvukovne i glasovne upute također daju operatoru informacije bez gledanja u upravljačku jedinicu. Prilagođavanje ambijentalne rasvjete pruža udobnu radnu atmosferu u kabinama vozila i ne stvara zasljepljujuće blještavilo koje bi ometalo vozača i smanjivalo vidljivost. Uz svaku upravljačku jedinicu dolazi vodič za brzi početak korištenja, pa možete biti uvjereni da svaki operator može naučiti kako koristiti SOLID XG bez puno truda.

Zaštitna mreža na vrhu kućišta posipača služi za sigurnost osoblja i sprječavanje upadanja većih grumena sredstva. Oblik mreže također omogućava jednostavno otklanjanje većih nakupina materijala nakon utovara. Pokrovna cerada održava suhoću posipnog sredstva. Kad je na cesti, SOLID XG je vrlo dobro vidljiv ostalim sudionicima u prometu čak i u najtežim vremenskim uvjetima. 3M-ove oznake visoke vidljivosti jamče da će ostali vozači uočiti obrise posipača. Zahvaljujući rotirajućem svjetlu na stražnjem kraju, posipač karakterizira izvrsna vidljivost čak i u magli i snijegu.

Istovar posipača je brz i bez napora, te se obavlja u samo nekoliko minuta. Montiranje i demontiranje može obaviti jedna osoba sama. Noge za montiranje s dizalicama i brze spojnice omogućuju brzo montiranje i demontiranje.

Lagan i precizan

SOLID XG je posipač malih dimenzija, namijenjen ugradnji na kompaktna univerzalna vozila i vozila za ophodnju dovoljne nosivosti koja se najčešće upotrebljavaju za komunalno održavanje urbanih sredina. No njegova upotreba nije ograničena samo na urbana područja, jer SOLID XG je također odličan izbor za hitno posipanje mostova i nadvožnjaka na većim prometnicama.

Upravljanje posipanjem je potpuno automatizirano pomoću napredne EPOS upravljačke jedinice unutar kabine vozila. Zatvoreni sustav upravljanja omogućava visoku preciznost stvarnih parametara posipanja. Doziranje materijala, širina i asimetrija posipanja jednostavno se podešavaju pomoću dugmadi na upravljačkoj jedinici. EPOS jedinice dizajnirane su za komfor korisnika te rade savršeno sa SOLID-om XG, pritom pružajući jednostavnost uporabe, preciznost i mogućnost GPS praćenja.

Sustav izuzimanja posipala putem transportnog puža pogonjen pomoću hidrauličkog motora i reduktora. Pužni transporter osigurava stalni protok materijala kroz isipno ušće na tanjur posipača, čime omogućava iznimno preciznu sliku posipanja. Lopatice na kraju transportnog puža sprječavaju propadanje cijelih grumena materijala na tanjur i osiguravaju ravnomjerno doziranje posipala. Iznad transportnog puža postavljen je zaštitni pokrov.

Kvalitetna izrada za dugotrajnost

SOLID XG posipači imaju jedinstvenu SurfaceArmour Premium površinsku zaštitu koju su razvili RASCO i SigmaKalon odjel PPG-a, svjetski lider za površinsku zaštitu. Ovaj izvanredni sustav pruža snažnu antikorozivnu, antiabrazivnu aktivnu i pasivnu zaštitu, čime jamči ekstremno dugačak život proizvoda čak i u najtežim uvjetima rada. Ključne komponente posipača, uključujući izlazno ušće, tanjur za posipanje, te čitavo dno posipača izrađeni su od nehrđajućeg čelika. Okvir posipača, pristupne platforme i noge za skladištenje su toplo cinčane, čime se još više produžuje radni vijek.

Niski operativni troškovi

Dugačak radni vijek malo znači ako je održavanje posipača skupo. SOLID XG posipači dizajnirani su stoga da budu strojevi s niskim zahtjevima za održavanjem. Za razliku od trakastih transportera, pužni trebaju malo održavanja. Ključne komponente su dizajnirane tako da mogu raditi kroz cijelu zimsku sezonu bez ikakvog održavanja. Jednostavna procedura preventivnog održavanja koju operator obavi jednom prije početka zimske sezone omogućuje posipaču da radi mjesecima bez najmanje intervencije.

RASCO_LIQUID_S_sprayer_cover

LIQUID S

LIQUID S je posipač tekućine za preventivno tretiranje ili odleđivanje pješačkih i biciklističkih staza te drugih površina na kojima se zimsko održavanje obavlja pomoću malih transportera, pickup vozila ili lakih teretnih vozila.Više

SOLID_C_featured

SOLID C

Posipač SOLID C posebno je dizajniran za kombinirano posipanje. Uz suho i mokro posipanje omogućava i tekuće posipanje zahvaljujući konstrukciji koja dozvoljava nošenje dodatnih spremnika za tekuće sredstvo.Više

SOLID_XF_featured

SOLID XF

Stvoren za UNIMOG, SOLID XF na pametan način iskorištava raspoloživ prostor na nosećem vozilu. Zbog svog niskog profila posipač ne ometa pogled unatrag iz kabine vozila, te zahvaljujući niskom težištu pruža dobru stabilnost u radu na neravnim i opasnim cestama.Više

liquid_general_007

LIQUID

LIQUID posipači implementiraju najnoviju tehnologiju preventivnog prskanja ceste prije zaleđivanja ili odleđivanja već zamrznute prometnice korištenjem isključivo otopine kalcijevog ili natrijevog klorida, bez korištenja suhog sredstva. Uz primjene u zimskoj službi, posipač LIQUID može se koristiti i tijekom ljetne sezone kao uređaj za pranje ceste. Više

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOLID T

SOLID T posipači su industrijski standard za odleđivanje i preventivno posipanje pomoću kamiona u zimskom održavanju prometnica. Njihov remenski transporter im omogućuje rad s suhim i materijalima umjerene vlažnosti, uključujući sol, pijesak, šljunak ili mješavine istih. Uz mokro posipanje korištenjem otopine natrijevog ili kalcijevog klorida, SOLID T je učinkovit borac protiv leda. Više

SolidX_0

SOLID X

SOLID X je vremenom dokazano i iznimno pouzdano rješenje za posipanje soli, pijeska i šljunka sa niskim sadržajem vlage. SOLID X posipači su optimizirani za napredne operacije održavanja prometnica i pružaju visoku preciznost suhog i mokrog posipanja zahvaljujući EPOS upravljačkim jedinicama i pažljivo dizajniranim pužnim transporterom sa ugrađenim mehanizmom za drobljenje materijala, koji pruža glatki protok materijala.Više

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOLID Duo

SOLID Duo je specijalizirano rješenje za sprječavanje nastanka leda i odleđivanje pomoću dvije zasebne vrste suhog materijala. Posipač ima dvije komore sa pužnim transporterom u svakoj komori, što omogućuje posipanje jednim ili drugim materijalom, ili čak miješanje oba materijala u bilo kojem željenom omjeru, uz korištenje mokrog sredstva u bilo kojoj kombinaciji.Više

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JUNIOR

JUNIOR je savršeno rješenje za hitno posipanje kritičnih površina, poput mostova i nadvožnjaka ili unutar gradova i urbanih područja, gdje je najbitnija dobra sposobnost manevriranja. JUNIOR je lagan, učinkovit i izdržljiv profesionalni posipač kojeg je jednostavno koristiti zahvaljujući EPOS upravljačkoj jedinici.Više

ras

RAS

RAS je jednostavan vučni posipač koji se lako koristi i ima kapacitet koji je ograničen jedino kapacitetom samoistovarnog sanduka vozila. Uz vrijeme montaže od samo nekoliko sekundi, RAS je postao moćan sustav za posipanje na uskim cestama širine do 2.5 metra. Zahvaljujući snažnom sigurnosnom mehanizmu i dokazano učinkovitom dizajnu, RAS je izdržljivo i dugotrajno rješenje za održavanje regionalnih cesti i ...Više

trp istaknuta

TRP

TRP je rotacijski posipač za traktor koji dokazuje da profesionalna oprema ne mora biti složena i nezgrapna. Kao traktorski posipač soli, pijeska ili šljunka kojeg preferiraju profesionalni djelatnici u zimskom održavanju prometnica diljem Europe, TRP predstavlja efikasno, jednostavno i pouzdano rješenje dokazano na terenu. Njegov samoutovarni sustav pruža mogućnost neusporedivih smanjenja troškova i vremena reagiranja.Više

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting