O nama

O nama

RASCO je danas prisutan na preko 40 tržišta na 5 kontinenata. U moderno opremljenim pogonima odvija se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom

Od zanatske radionice u garaži do moderne tvornice  

RASCO je s poslovanjem započeo 1990. godine kao radionica za servis poljoprivrednih strojeva. Fokus je uskoro preusmjeren na servisiranje opreme cestarskih poduzeća koja su na domaćem tržištu osjećala nedostatak kvalitetne postprodajne podrške.

Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća RASCO počinje s proizvodnjom vlastitih uređaja i postupno osvaja sve veći udio domaćeg tržišta. Povećanje proizvodnih kapaciteta i broja zaposlenih odvija se u nekoliko faza, a paralelno raste i proizvodni program.

Kompanija se prvo probija na tržišta jugoistočne Europe, a zatim i na tržišta država unutar Europske unije. Zahvaljujući postupnom razvoju sve naprednijih uređaja i izgradnji pouzdane distribucijske mreže RASCO je postao jedan od vodećih proizvođača opreme za održavanje prometnica u Europi.

Strojevi i tehnologije za održavanje prometnica tijekom cijele godine

RASCO strojevi danas održavaju prometnice tijekom cijele godine u preko 40 zemalja na 5 kontinenata.

Zaokružen proizvodni program sastoji se od strojeva, nadogradnji i sofisticiranih softverskih rješenja za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture, od autocesta, preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova. Kupci na jednom mjestu i od jednog dobavljača dobivaju kompletno rješenje za sva vozila koja se koriste u održavanju, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima.

Jedna od prekretnica u poslovanju je malo univerzalno vozilo MUVO s čijom smo proizvodnjom počeli 2012. Danas MUVO održava preko 20 hrvatskih gradova i na desetke svjetskih gradova, uključujući Brisbane, Munchen, Pariz, Bergen, Budimpeštu i Prag.

Nakon uspjeha s MUVO-m, 2019. smo predstavili LYNX, prvu hrvatsku kompaktnu čistilicu namijenjenu čišćenju javnih površina.

Integrirane procese razvoja, proizvodnje i testiranja proizvoda RASCO je implementirao na dvije proizvodne lokacije: u Kalinovcu u Hrvatskoj te u Senti u Srbiji. Sinergija razvoja, proizvodnje i praćenja proizvoda kroz cijeli njegov radni vijek garancija su kvalitete svakog RASCO proizvoda koji izađe iz naših proizvodnih pogona, što je potvrđeno i certifikatima kvalitete ISO 9001 i ISO 14001.

Najniži ukupni trošak vlasništva 

Kupnja RASCO proizvoda sigurna je investicija. Dokazana dugotrajnost, sigurnost, učinkovitost i jednostavnost garantiraju najniži trošak vlasništva na tržištu.

Trošak vlasništva obuhvaća sve troškove proizvoda: cijenu uređaja, cijenu servisa i rezervnih dijelova te mogući trošak izgubljenog prihoda uslijed nepredviđenog prestanka rada. Trošak vlasništva zbroj je tih troškova umanjen za rezidualnu vrijednost uređaja na kraju njegova radnog vijeka. Glavni je cilj našeg procesa poslovanja smanjenje vašeg ukupnog troška vlasništva.

Ključni faktori u smanjivanju ukupnog troška vlasništva jesu integriran proces proizvodnje te brza i pouzdana postprodajna podrška. Naša kvaliteta izrade očituje se u dugotrajnosti, sigurnosti, učinkovitosti i jednostavnosti RASCO uređaja. Uz vrhunsku postprodajnu podršku te petnaestogodišnju garanciju na dostupnost rezervnih dijelova, najniži ukupni trošak vlasništva RASCO uređaja zagarantiran je.

30 godina snažne vizije, inovacija i kontinuiranih investicija rezultiralo je postojanim i stabilnim rastom. Danas je RASCO jedan od vodećih proizvođača profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi. Izvrsni poslovni rezultati, odličan i motiviran tim te moderni proizvodni kapaciteti daju nam ogroman vjetar u leđa i još veće ambicije za budućnost. Uvjereni smo da ćemo u istom smjeru nastaviti i dalje, zato ostanite uz nas i sljedećih 30 godina.

Pretplatite se na naš newsletter