O nama

O nama

RASCO je danas prisutan na preko 30 tržišta Europe, središnje i sjeverne Azije te Sjeverne Amerike. U moderno opremljenim pogonima odvija se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom

RASCO je započeo svoje poslovanje 1990. kao radionica za servis poljoprivrednih strojeva u iznajmljenim prostorima. Fokus je uskoro preusmjeren na servisiranje opreme cestarskih poduzeća koja su na domaćem, hrvatskom, tržištu osjećala nedostatak kvalitetne postprodajne podrške od strane svojih dobavljača.

Sredinom 90-ih RASCO počinje s proizvodnjom vlastitih uređaja i postupno osvaja sve veći udio domaćeg tržišta. Povećanje proizvodnih kapaciteta i broja zaposlenih odvija se u nekoliko faza, a paralelno raste i proizvodni program. Kompanija se prvo probija na tržišta jugoistočne Europe, a zatim i na tržišta država unutar Europske unije, zahvaljujući postupnom razvoju sve naprednijih uređaja i izgradnji pouzdane distribucijske mreže. 2012. kompanija započinje proizvodnju malog univerzalnog vozila MUVO namijenjenog poslovima održavanja komunalne infrastrukture u urbanim područjima.

RASCO je danas prisutan na preko 30 tržišta Europe, središnje i sjeverne Azije te Sjeverne Amerike. U moderno opremljenim pogonima odvija se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom.

Od samih početaka nastanka kompanije, kada se cjelokupno poslovanje odvijalo tek u maloj iznajmljenoj radionici, do danas je površina proizvodnih pogona RASCO-a narasla na 20 000 m² zatvorenog i preko 70 000 m² otvorenog prostora na dvije proizvodne lokacije. Proizvodnja se odvija u sedam hala opremljenih sofisticiranom i tehnološki naprednom opremom koja jamči postojanu kvalitetu RASCO proizvoda.

Usporedno s rastom proizvodnih kapaciteta raste i broj proizvoda u RASCO proizvodnom programu. Od jednog uređaja dalekih 90.-ih godina, danas RASCO proizvodi više od 50 proizvoda za ljetno i zimsko održavanje prometnica. Zaokružen proizvodni program čini RASCO proizvođačem koji je u mogućnosti ponuditi rješenja za cjelogodišnje održavanje prometne infrastrukture i komunalno održavanje urbanih sredina.

Četvrt stoljeća konstantne vizije, inovacija i kontinuirane investicije rezultiralo je postojanim rastom RASCO-a koji je danas jedan od vodećih proizvođača profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi. Puni optimizma gledamo u slijedećih 25 godina poslovanja.

Zaokružen RASCO proizvodni program nudi opremu za cjelogodišnje održavanje prometne infrastrukture. RASCO proizvodni program omogućava opremanje vozila nadogradnjama za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture, od autocesta, preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova. Kupci na jednom mjestu i od jednog dobavljača dobivaju kompletno rješenje za sva vozila koja se koriste u održavanju, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima.

RASCO proizvodi prilagođeni su zahtjevima tržišta na kojima se koriste te se njihova ponuda konstantno razvija i nadopunjuje. Potrebe kupaca i tržišni trendovi ključan su pokretač razvoja novih i poboljšavanja postojećih proizvoda čija je kvaliteta, pouzdanost i sigurnost popraćena nizom međunarodnih certifikata.

Temelji kompanije počivaju na četiri načela, jednostavnosti, sigurnosti, dugotrajnosti i učinkovitosti. Ona su ugrađena u svaki koncept, uređaj i rezervni dio proizveden u RASCO-u i predstavljaju ključ vrijednosti koje RASCO donosi svojim kupcima.

Pretplatite se na naš newsletter