Novost u RASCO proizvodnji: 180-metarska linija za površinsku zaštitu

Novost u RASCO proizvodnji: 180-metarska linija za površinsku zaštitu

Ralice, posipači, kosilice i čistilice koje rade na najsjevernijim točkama Norveške i na ljetnim vrućinama Mediterana moraju biti maksimalno zaštićeni. Zato njihovi metalni dijelovi prolaze kroz sačmarenje i višestruko bojanje koji jamče izdržljivost i na -30 i na +40 °C

Procesi bojanja i sačmarenja su se do sada odvijali u četiri lakirnice i dvije sačmare u Rasco-u, gdje su s godinama prošle stotine tisuća dijelova i kućišta strojeva. S novom, najmodernijom linijom za površinsku zaštitu većina poslova sačmarenja i bojanja se objedinjuje na jednom mjestu, što pojednostavljuje i ubrzava proizvodnju.

180-metarska linija za bojanje, sačmarenje i transport strojeva

Novi stroj ugrađen krajem 2020. je jedan od najvećih i najmodernijih za površinsku zaštitu proizvoda u ovom dijelu Europe. Sastoji se od transportne linije proizvoda dužine 180 metara, komora za bojanje te automatske sačmare. Širok je 15, a visok 5,5 metara.

Linija je namijenjena površinskoj obradi dijelova proizvoda, tipa pojedinačna krila ralica, dijelovi ruku kranskih kosilica, dijelovi posipača, LYNX-a, čistilica itd. Iako je ugradnjom nove linije proces površinske zaštite većinom automatiziran, velik dio bojanja se još uvijek radi ručno, zbog različitih dijelova strojeva koje je potrebno zaštititi.

Visoka tehnologija za veće kapacitete proizvodnje

Liniju za površinsku zaštitu su ugrađivale tri tvrtke iz Nizozemske i Italije (Eurotherm S.p.A, COGEIM i Railtechniek van Herwijnen BV) i Rasco-vi zaposlenici, a stroj je u pogonu tri mjeseca. Najveća prednost uvođenja ove tehnologije je povećanje kapaciteta površinske zaštite uz zadržavanje kvalitete, što će direktno utjecati na brzinu proizvodnje i količinu novih proizvoda.

Uz novu liniju za površinsku zaštitu, Rasco je nedavno završio višegodišnja ulaganja u nove zgrade, proizvodne procese, edukacije zaposlenika i nova zapošljavanja.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter