Novost u RASCO proizvodnji: 180-metarska linija za površinsku zaštitu

Novost u RASCO proizvodnji: 180-metarska linija za površinsku zaštitu

Ralice, posipači, kosilice i čistilice koje rade na najsjevernijim točkama Norveške i na ljetnim vrućinama Mediterana moraju biti maksimalno zaštićeni. Zato njihovi metalni dijelovi prolaze kroz sačmarenje i višestruko bojanje koji jamče izdržljivost i na -30 i na +40 °C

Procesi bojanja i sačmarenja su se do sada odvijali u četiri lakirnice i dvije sačmare u Rasco-u, gdje su s godinama prošle stotine tisuća dijelova i kućišta strojeva. S novom, najmodernijom linijom za površinsku zaštitu većina poslova sačmarenja i bojanja se objedinjuje na jednom mjestu, što pojednostavljuje i ubrzava proizvodnju.

180-metarska linija za bojanje, sačmarenje i transport strojeva

Novi stroj ugrađen krajem 2020. je jedan od najvećih i najmodernijih za površinsku zaštitu proizvoda u ovom dijelu Europe. Sastoji se od transportne linije proizvoda dužine 180 metara, komora za bojanje te automatske sačmare. Širok je 15, a visok 5,5 metara.

Linija je namijenjena površinskoj obradi dijelova proizvoda, tipa pojedinačna krila ralica, dijelovi ruku kranskih kosilica, dijelovi posipača, LYNX-a, čistilica itd. Iako je ugradnjom nove linije proces površinske zaštite većinom automatiziran, velik dio bojanja se još uvijek radi ručno, zbog različitih dijelova strojeva koje je potrebno zaštititi.

Visoka tehnologija za veće kapacitete proizvodnje

Liniju za površinsku zaštitu su ugrađivale tri tvrtke iz Nizozemske i Italije (Eurotherm S.p.A, COGEIM i Railtechniek van Herwijnen BV) i Rasco-vi zaposlenici, a stroj je u pogonu tri mjeseca. Najveća prednost uvođenja ove tehnologije je povećanje kapaciteta površinske zaštite uz zadržavanje kvalitete, što će direktno utjecati na brzinu proizvodnje i količinu novih proizvoda.

Uz novu liniju za površinsku zaštitu, Rasco je nedavno završio višegodišnja ulaganja u nove zgrade, proizvodne procese, edukacije zaposlenika i nova zapošljavanja.

Galerija

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter