RASCO rješenja – zimska služba na autocestama

RASCO rješenja – zimska služba na autocestama

Prve kilometre crnogorskih autocesta održava zimska služba opremljena opremom koju je isporučio RASCO

Pripreme za zimsko održavanje u punom su jeku diljem Europe. Tijekom jesenskih mjeseci, kao i svake godine, iz RASCO pogona otpremaju se brojni kompleti uređaja za zimske službe u više zemalja. Jedan od projekata je i novo-opremljena zimska služba za novoizgrađenu dionicu autoceste u Crnoj Gori.

Trasa Podgorica-Kolašin, koju će isporučena RASCO oprema održavati, dio je buduće autoceste Bar-Boljare, poznate i kao “Autoput Princeze Ksenije”. Ukupne je duljine 42 km, a zbog zahtjevnosti terena bila je potrebna izgradnja više tunela i vijadukata. Sve to utjecalo je na visoku kompleksnost i za projektiranje, ali i za samu izgradnju autoceste.

RASCO – pouzdan partner za projektiranje opreme za zimsko održavanje

Rješenja za potpuno zimsko održavanje autocesta jedan je od značajnijih zahtjeva na kojima RASCO tim za projektiranje nadogradnji uspješno radi već dugi niz godina.

Za potrebe zimskog održavanja u Crnoj Gori, deset kamiona marke Mercedes-Benz pretvoreno je u potpuno opremljena vozila za zimsku službu. RASCO oprema isporučena u Crnu Goru uključuje ukupno preko 70 pojedinačnih uređaja. Bazirana je najvećim dijelom na kombiniranim posipačima SOLID C te plugovima MOSOR za široku primjenu čišćenja snijega. Posipači SOLID C posebno su dizajnirani za kombinirano posipanje. Uz suho i mokro posipanje, omogućavaju i tekuće posipanje zahvaljujući konstrukciji koja dozvoljava nošenje dodatnih spremnika za tekuće sredstvo. Izvedba posipača za crnogorske autoceste je zapremine 7 m³ te je ugradnja izvršena u sanduk vozila. To je ujedno i najčešći te najjednostavniji način ugradnje. Osim SOLID C posipača, na jedno vozilo je također ugrađen LIQUID posipač za tekuće posipanje, zapremnine 12 m³. Koji je, za razliku od SOLID posipača, ugrađen na šasiju kamiona uz pomoć posebno razvijenog sustava podšasije.

Flota je upotpunjena i jednim Unimog vozilom opremljenim manjim SOLID posipačem zapremnine 3,5 m³ te opcijom montiranja MKN četke za snijeg ili snježnim plugom promjenjive geometrije VERTUS. Dodatak za Unimog je i opcija montiranja prednje kosilice Mulag, čiji je RASCO ekskluzivni distributer na području ADRIA regije.

Sva vozila su također opremljena i RASCO sustavom za daljinsko praćenje i upravljanje flotom – ARMS.

Zimsko održavanje nove dionice autoceste u Crnoj Gori može početi. A RASCO je uvijek pouzdan partner na kojega se može osloniti kad je potrebno kompletno rješenje za cijelu flotu održavanja prometnica.

Galerija

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter