STRUČNE PRAKSE ZA SREDNJOŠKOLCE – POSTANI RASCO NAUČNIK

STRUČNE PRAKSE ZA SREDNJOŠKOLCE – POSTANI RASCO NAUČNIK

Više od 25 godina RASCO je partner sektoru obrazovanja za potrebe naukovanja i tu ima proaktivnu ulogu. I ove godine u vrijeme upisa u prve razrede srednjih škola, raspisuje se natječaj i za nove RASCO naučnike.

Vrijeme je upisa u srednje škole. Dio srednjoškolskih programa uključuje i obavezne stručne prakse, što novim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstavlja dodatan izazov. Kako bi taj, za njih, veliki korak lakše premostili, RASCO u suradnji sa srednjim školama iz okruženja nastavlja praksu primanja novih naučnika za potrebe obrazovnih programa za tehnička zanimanja.

Prve stručne prakse u RASCO-u obavljene su još 1995. godine. Od tada do danas, kroz pogone tvrtke RASCO, prošao je velik broj učenika različitih strukovnih zanimanja. RASCO naučnici prolaze obuku kroz rad s najnovijim tehnologijama u modernom pogonu, uz pomoć dugogodišnjeg iskustva licenciranih mentora. Svakom učeniku je osigurano odgovarajuće radno mjesto, oprema i alat, te iskusni mentor koji mu pomaže i obučava ga za vrijeme obavljanja prakse.

U školskoj godini 2023./2024. RASCO raspisuje natječaj za sljedeća naučnička mjesta:

  • Strojobravar – bravar: 6 naučničkih mjesta (m/ž)
  • Elektroničar-mehaničar, elektromehaničar ili ostala srodna elektro/mehaničarska zanimanja po KMO modelu – 8 naučničkih mjesta (m/ž)
  • CNC operater – 4 naučnička mjesta (m/ž)

Prijave se zaprimaju do 18.07.2023. na rasco@rasco.hr

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter