Pripreme za ljetnu sezonu 2021

Pripreme za ljetnu sezonu 2021

Hrvatska obala se priprema za doček gostiju. Posjetil smo Otok Rab, gdje se za čišćenje i održavanje koristi čistilica Lynx

Hrvatska ulazi u zadnje faze priprema za turističku sezonu. Čiste ulice, trgovi, pješačke zone i biciklističke staze su imperativ u svim gradovima. Zato je u turističkim sredinama pouzdana čistilica odličan pomoćnik za poslove čišćenja.

moćna čistilica za najbolje rezultate

Posjetili smo otok Rab, gdje se komunalni operateri pripremaju za nadolazeću sezonu. Čišćenje ulica je lakše kad na raspolaganju imaju Lynx s jakim usisnim ventilatorom od 9000 m3/h i širokim usisnim ustima. Uz to, Lynx može doći na mjesta gdje većina drugih čistilica u klasi ne može: penje se preko visokih bankina i ulazi u niske podzemne garaže. Također, pod punim opterećenjem savladava uspone nagiba i do 30%.

Čistilica Lynx

Uz standardno čišćenje s dvije četke, na Lynx je moguće ugraditi i treću četku, koja povećava širinu čišćenja s 2,8 na 3,2 m.

što izdvaja lynx

Čistilicu pogoni dizelski motor Euro 6C snage 62 kW, a velika autonomija omogućuje dugotrajan neometan rad. Spremnik za otpad zapremine 2 m2, spremnik svježe vode od 230 L, recirkulacijski spremnik od 170 L i spremnik goriva od 65 L omogućuju odrađivanje 8-satne smjene bez povratka u bazu. Nakon što se spremnik otpada napuni, lako se prazni kroz hidraulički kontrolirani poklopac spremnika.

Upravljački sustav je intuitivan i lak za učenje, a može “zapamtiti” željene radne postavke. Ručno usisno crijevo i visokotlačni perač su pospremljeni unutar čistilice, i u bilo kojem trenutku lako dostupni za čišćenje uglova ulica, .

Čistilica Lynx

Lynx je dizajniran za udoban i neometan rad: produženi krov štiti od izravne sunčeve svjetlosti, a staklena kabina i pod omogućuju da su četke uvijek u vidnom polju operatera. Kabina je zvučno izolirana i klimatizirana, i opremljena pretincima za dokumente i grijanje / hlađenje pića.

Čistilica ima ugrađeni nadzor i dijagnostiku putem ARMS sustava. Pomoću njega voditelj voznog parka u svakom trenutku ima uvid u radne sate, potrošnju goriva i vode.

čišćenje u svim uvjetima

Lynx već radi u 12 zemalja svijeta, i ta brojka stalno raste. Snaga usisavanja, jednostavno upravljanje, moćne radne performanse, udobnost i moderan dizajn čine ju idealnim izborom za čišćenje gradova i općina u svim dijelovima svijeta. Kontaktirajte nas na info@rasco.hr za više informacija.

Najnoviji članci

5 koraka za održavanje posipača nakon zimske sezone

Posipači su neizostavni dio opreme za održavanje prometne infrastrukture tijekom zimskih mjeseci. Međutim, kad zimska služba završi, posipači zahtijevaju temeljito održavanje kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i učinkovitost u idućoj sezoni. U ovom tekstu ćemo...

RASCO inovacija – posipači s novom SLURRY tehnologijom

U RASCO proizvodnom programu profesionalnih posipača nalaze se posipači za sve vrste vozila. Od kamiona preko višenamjenskih vozila do traktora, radnih strojeva i malih komunalnih vozila. Tehnologije posipanja prilagođavaju se ovisno o zahtjevima pojedinih tržišta te...

Pretplatite se na naš newsletter