Pripreme za ljetnu sezonu 2021

Pripreme za ljetnu sezonu 2021

Hrvatska obala se priprema za doček gostiju. Posjetil smo Otok Rab, gdje se za čišćenje i održavanje koristi čistilica Lynx

Hrvatska ulazi u zadnje faze priprema za turističku sezonu. Čiste ulice, trgovi, pješačke zone i biciklističke staze su imperativ u svim gradovima. Zato je u turističkim sredinama pouzdana čistilica odličan pomoćnik za poslove čišćenja.

moćna čistilica za najbolje rezultate

Posjetili smo otok Rab, gdje se komunalni operateri pripremaju za nadolazeću sezonu. Čišćenje ulica je lakše kad na raspolaganju imaju Lynx s jakim usisnim ventilatorom od 9000 m3/h i širokim usisnim ustima. Uz to, Lynx može doći na mjesta gdje većina drugih čistilica u klasi ne može: penje se preko visokih bankina i ulazi u niske podzemne garaže. Također, pod punim opterećenjem savladava uspone nagiba i do 30%.

Čistilica Lynx

Uz standardno čišćenje s dvije četke, na Lynx je moguće ugraditi i treću četku, koja povećava širinu čišćenja s 2,8 na 3,2 m.

što izdvaja lynx

Čistilicu pogoni dizelski motor Euro 6C snage 62 kW, a velika autonomija omogućuje dugotrajan neometan rad. Spremnik za otpad zapremine 2 m2, spremnik svježe vode od 230 L, recirkulacijski spremnik od 170 L i spremnik goriva od 65 L omogućuju odrađivanje 8-satne smjene bez povratka u bazu. Nakon što se spremnik otpada napuni, lako se prazni kroz hidraulički kontrolirani poklopac spremnika.

Upravljački sustav je intuitivan i lak za učenje, a može “zapamtiti” željene radne postavke. Ručno usisno crijevo i visokotlačni perač su pospremljeni unutar čistilice, i u bilo kojem trenutku lako dostupni za čišćenje uglova ulica, .

Čistilica Lynx

Lynx je dizajniran za udoban i neometan rad: produženi krov štiti od izravne sunčeve svjetlosti, a staklena kabina i pod omogućuju da su četke uvijek u vidnom polju operatera. Kabina je zvučno izolirana i klimatizirana, i opremljena pretincima za dokumente i grijanje / hlađenje pića.

Čistilica ima ugrađeni nadzor i dijagnostiku putem ARMS sustava. Pomoću njega voditelj voznog parka u svakom trenutku ima uvid u radne sate, potrošnju goriva i vode.

čišćenje u svim uvjetima

Lynx već radi u 12 zemalja svijeta, i ta brojka stalno raste. Snaga usisavanja, jednostavno upravljanje, moćne radne performanse, udobnost i moderan dizajn čine ju idealnim izborom za čišćenje gradova i općina u svim dijelovima svijeta. Kontaktirajte nas na info@rasco.hr za više informacija.

Najnoviji članci

Košnja kranskim malčerima: Iskustvo kupca

Odmah nakon početka ljetne sezone košnje posjetili smo tvrtku „Karašica – Vučica“ u Donjem Miholjcu. Gotovo 70% njihovog svakodnevnog posla uključuje košnju i održavanje osnovne i detaljne kanalske mreže, stoga trebaju najbolju moguću opremu za rad. Kad su nedavno...

Najam komunalnog vozila? I to se može!

Nakon što su jutros dvorište Rascovih pogona u Kalinovcu napustila zadnja dva MUVO-a, cijela flota vozila raspoloživih za najam raspoređena je po gradovima diljem Hrvatske uoči službenog početka zimske sezone. Dva vozila u pitanju angažirao je klijent koji je i prošle...

“Baby” Unimog U219 spreman za cjelogodišnje održavanje

Kao stručnjaci u proizvodnji opreme za održavanje prometnica, s Mercedes-Benz Unimog certifikatom, ovaj put smo nadogradili nešto manji Unimog nego inače – model U219. Posao nam je dodijelila tvrtka za komunalno održavanje „Komunalac Samobor“. Potpuno opremljeno...

Pretplatite se na naš newsletter