Proljetno čišćenje: uklanjanje šljunka i zaostalog posipala s cesta

Proljetno čišćenje: uklanjanje šljunka i zaostalog posipala s cesta

Kako se zima bliži kraju, tvrtke za održavanje počinju uklanjati ostatke kamene sipine, šljunka, pijeska i prljavštine s prometnica

Svakog proljeća s prometnica treba očistiti velike količine kamene sipine, šljunka i pijeska s prometnica, pa službe za održavanje već sada imaju pune ruke posla.

Sigurno i nesmetano odvijanje prometa je glavni razlog zašto se šljunak i slična zaostala posipala moraju ukloniti s prometnica. A one se najučinkovitije uklanjaju metenjem i usisavanjem. LYNX kompaktna čistilica se već primila tog zadatka u švedskom Gothenburgu, gdje je snimljen sljedeći video.

 

Zašto baš LYNX? Zato jer je temeljit, pouzdan, jednostavno prelazi preko prepreka, i penje se na uzbrdice nagiba do 30%. Može raditi duge smjene zbog 2m3 zapremine spremnika za šljunak, sipinu i prljavštinu. Ima spremnike vode od 400 L. Uz to je malen i kompaktan, pa ga automobili i ostala vozila lako zaobiđu.

Tu nije kraj posla. Kad završi zimsko-proljetno čišćenje, LYNX možete nastaviti koristiti za čišćenje lišća, prljavštine, šljunka, boca i sličnog otpada. Idealan je za praktički svaki dio urbanih sredina: ulice, trgove, pješačke i biciklističke staze i sve ostale uske prolaze.

Želite saznate više o LYNX-u? Posjetite lynx.rasco.hr ili nam se javite direktno.

Druga opcija čišćenja: četka za ceste

MKN brush

Uz LYNX, ima još načina da se riješite šljunka. Alternativa kompaktnoj čistilici je priključna četka, ugrađena na traktor ili drugi tip radnog vozila. Četka MKN je odličan odabir jer sav šljunak skuplja u svoj vlastiti spremnik, koji je dostupan kao opcija. Skupljeni materijal ispušta u hrpama koje se skupljaju na kraju održavanja. Za više informacija o ovom stroju posjetite stranicu proizvoda četke MKN.

Najnoviji članci

Zimska služba – kako odabrati pravu kombinaciju?

Zimska služba veliki je imperativ za komunalna poduzeća. Uzimajući u obzir nestabilne vremenske uvjete posljednjih godina i nepredvidivost temperatura i padalina, pred operaterima zimske službe svake je sezone težak zadatak. RASCO uvijek nastoji biti korak ispred i...

Postani RASCO stipendist uz stipendije do 398 eura mjesečno!

RASCO je jedan od vodećih europskih proizvođača profesionalne opreme za ljetno i zimsko održavanje svih vrsta prometne infrastrukture. Iz naših proizvodnih pogona svakodnevno izlaze neki od najsloženijih strojeva i sustava u ovom dijelu Europe. Zbog toga smo kroz naš...

Pretplatite se na naš newsletter