PROLJETNO ČIŠĆENJE: UKLANJANJE ŠLJUNKA I ZAOSTALOG POSIPALA S CESTA

Kako se zima bliži kraju, tvrtke za održavanje počinju uklanjati ostatke kamene sipine, šljunka, pijeska i prljavštine s prometnica

Svakog proljeća s prometnica treba očistiti velike količine kamene sipine, šljunka i pijeska s prometnica, pa službe za održavanje već sada imaju pune ruke posla.

Sigurno i nesmetano odvijanje prometa je glavni razlog zašto se šljunak i slična zaostala posipala moraju ukloniti s prometnica. A one se najučinkovitije uklanjaju metenjem i usisavanjem. LYNX kompaktna čistilica se već primila tog zadatka u švedskom Gothenburgu, gdje je snimljen sljedeći video.

 

Zašto baš LYNX? Zato jer je temeljit, pouzdan, jednostavno prelazi preko prepreka, i penje se na uzbrdice nagiba do 30%. Može raditi duge smjene zbog 2mzapremine spremnika za šljunak, sipinu i prljavštinu. Ima spremnike vode od 400 L. Uz to je malen i kompaktan, pa ga automobili i ostala vozila lako zaobiđu.

Tu nije kraj posla. Kad završi zimsko-proljetno čišćenje, LYNX možete nastaviti koristiti za čišćenje lišća, prljavštine, šljunka, boca i sličnog otpada. Idealan je za praktički svaki dio urbanih sredina: ulice, trgove, pješačke i biciklističke staze i sve ostale uske prolaze.

Želite saznate više o LYNX-u? Posjetite lynx.rasco.hr ili nam se javite direktno

DRUGA OPCIJA ČIŠĆENJA: ČETKA ZA CESTE

Uz LYNX, ima još načina da se riješite šljunka. Alternativa kompaktnoj čistilici je priključna četka, ugrađena na traktor ili drugi tip radnog vozila. Četka MKN je odličan odabir jer sav šljunak skuplja u svoj vlastiti spremnik, koji je dostupan kao opcija. Skupljeni materijal ispušta u hrpama koje se skupljaju na kraju održavanja. Za više informacija o ovom stroju posjetite stranicu proizvoda četke MKN.