Ključni benefiti

Teleskopska bočna kranska kosilica MAXIMA dosega do 10 metara namijenjena je ugradnji na snažne i teške traktore. Posebno je dizajnirana za čišćenje najdubljih kanala vodotokova i najviših nasipa. Velik dohvat se postiže upotrebom teleskopskog sustava kranskih ruku kosilice koje su izrađene od visokokvalitetnog čelika što jamči vrhunsku izdržljivost i pouzdanost u svim uvjetima rada.

Poseban dizajn MAXIMA kosilice omogućava laku košnju teško dostupnih mjesta na učinkovit i brz način, dok brojni sigurnosni elementi jamče potpunu sigurnost za korisnika u svim uvjetima rada.

Ključni benefiti

Efikasnost

Velik dohvat se postiže upotrebom teleskopskog sustava kranskih ruku kosilice koje su izrađene od visokokvalitetnog čelika što jamči vrhunsku izdržljivost i pouzdanost u svim uvjetima rada.

Sigurnost

Sigurnosni hidraulički elementi sprječavaju lomove i oštećenja kosilice pri zapinjanju radnog alata o prepreke. Na kransku ruku se opcionalno može ugraditi kamera, koja kod nepovoljnih kuteva pokosa i velikih otklona od traktora korisniku osigurava dobru vidljivost radnog alata, dok pomoćni kotač sprječava prevrtanje vozila u radu.

Veliki doseg kranske ruke

S dosegom do 10 metara, MAXIMA je posebno dizajnirana za čišćenje najdubljih kanala vodotokova i najviših nasipa.

Karakteristike

Upravljanje

Upravljanje kranskom rukom

Upravljački sustav sastoji se od upravljačke jedinice i ergonomski oblikovane upravljačke palice koja omogućava brz i učinkovit rad te potpun komfor operatera i pri neprekinutom radu u više smjena. Upravljanje je dostupno u FPC izvedbi.

Total Motion

Potpuno proporcionalno upravljanje namijenjeno je upravljanju kosilicama na teškim terenima, punim prepreka, gdje je potrebno kontinuirano manevriranje kranskim rukama. Upravljanje izvedeno pomoću upravljačke palice omogućava brze promjene položaja kranskih ruku kroz pomake više cilindara u jednom pokretu palice, čime se pruža učinkovitost u radu i komfor korisniku.

Glave za košnju trave

Glave za košnju trave

HYDRA

HYDRA je kombinirana radna glava za košnju i usitnjavanje raslinja debljine do 50 mm. Kućište radne glave izrađeno je od specijalnog čelika otpornog na udarce tokom košnje što značajno produžuje vijek trajanja uređaja. Učinkovit rad HYDRA radne glave omogućava dizajn njenih ključnih dijelova. Spiralni razmještaj noževa smanjuje utrošak energije, a povećani otvor na zadnjem dijelu glave omogućava veliku protočnost materijala i time veću brzinu košnje. Podesivi prednji i stražnji otvori reguliraju protočnost pokošenog materijala, a ugrađeni gumeni i lančani štitnici pružaju zaštitu od nekontroliranog izlijetanja pokošenog materijala. Za rad na vlažnim terenima HYDRA radnu glavu moguće je opremiti čistačem pratećeg valjka koji sprječava nakupljanje materijala.

TORNADO

TORNADO glave za košnju idealan su izbor za održavanje manjeg raslinja. Konstruirane za mogućnost korištenja dvije vrste noževa za rezanje različite debljine raslinja, podižu travu prije rezanja čime se povećava učinkovitost košnje. Opcija spiralnog razmještaja noževa omogućava košnju s promjenjivim smjerom vrtnje I uštedu energije. Posebno dizajniran stražnji otvor glave omogućava brže izbacivanje pokošenog materijala, a time i veću brzinu košnje. Košnja u naseljenim područjima zahtijeva visoku sigurnost pri upotrebi i minimiziranje nekontroliranog odbacivanja pokošenog materijala. Stoga je prednja strana glave opremljena zaštitnom gumom i lancima, a sa stražnje strane se nalazi zaštitna gumena zavjesa.

Škare za rezanje granja

SRG

Škare za rezanje granja SRG pouzdan su priključak za kranske kosilice, nezamjenjiv u održavanju krošnji i uklanjanju mladih stabala. Noževi škara su izrađeni od visoko kvalitetnog alatnog čelika što uređaju osigurava dug životni vijek. Provjerene hidrauličke komponente ugrađene u hidraulički sustav škara osiguravaju im dugotrajan rad i u najtežim uvjetima.

Radom škara se upravlja pomoću kontrola kranske ruke kosilice, a sigurnosni elementi ugrađeni u kransku kosilicu sprječavaju oštećenje škara i preopterećenje kranskih ruku pri zapinjanju o prepreke. SRG najbolje rezultate postiže na RASCO kranskim kosilicama, no moguće ih je ugraditi i na kosilice drugih proizvođača.

Čišćenje korova

BM

BM četka namijenjena je uklanjanju trave, korova i zaostalog posipala uz rubnjake i bankine prometnica. Visoka učinkovitost BM četke u radu osigurana je integriranim mehanizmom savladavanja prepreka čime se sprječava opterećenje kranske ruke i istodobno štiti cijeli uređaj. Upravljanje čišćenjem jednostavno je zahvaljujući naprednoj upravljačkoj jedinici za upravljanje radom kosilice na koju je BM ugrađena.

Čišćenje i održavanje kanala

KAN

Kanaločistač KAN izvrstan je izbor za čišćenje i profiliranje kanala uz prometnice. Visoki kapacitet hidromotora osigurava brzo čišćenje i kontinuiran rad bez zastoja. Dubina čišćenja regulira se klizačem-štitnikom dok ugrađeni usmjerivač zemlje usmjerava odbačenu zemlju bez ugrožavanja neposredne okoline radnog alata. Noževi kanaločistača osiguravaju jednakomjeran profil kanala, a hidromotor visokog kapaciteta osigurava brzo čišćenje i profiliranje kanala.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera