Ključni benefiti

Prednja kranska kosilica KKM dohvata do 4 metra namijenjena je održavanju raslinja uz prometnice. Zbog manjih dimenzija i ugradnje na mala komunalna vozila, idealna je za urbane i ruralne sredine, kao i za teže dostupne prostore izvan gradova.

KKM se sastoji od prednjeg okvira sa stazama po kojima klizi glavni oslonac kosilice, na kojem se nalaze dvije hidraulički upravljane ruke. Na kraju druge ruke postavljena je glava za košnju trave i raslinja. Jednostavim postupkom rotiranja kranskih ruku i radne glave moguće je promijeniti stranu košnje s desne na lijevu. Glava za košnju služi za košnju manjeg raslinja. Rotor za spiralnim rasporedom noževa temeljito kosi i usitnjava raslinje uz minimalnu potrošnju energije. Umjesto glave za košnju, na kosilicu se mogu ugraditi i škare za živicu.

Ključni benefiti

Košnja na obje strane vozila

Kranskom kosilicom KKM se može kositi i s desne i s lijeve strane vozila. Strana košnje se mijenja jednostavnim postupkom rotiranja kranskih ruku i radnog alata kojeg operater može obaviti u svega nekoliko minuta.

Idealna za urbana područja

KKM je posebno namijenjena ugradnji na mala komunalna vozila. Idealna je za košnju vegetacije u urbanim i ruralnim područjima, ali i manje vegetacije izvan gradova.

Sve funkcije velikih kosilica u malim dimenzijama

KKM ima doseg kranske ruke do 4 metra, a kosi u širini od 1 metra. Usprkos manjim dimenzijama, kosilica je opremljena svim funkcionalnostima većih kranskih kosilica. Proizvedena je od visokokvalitetnog otpornog čelika, i može se opremiti glavom za košnju ili škarama za živicu.

Glava za košnju i škare za živicu

Učinkovita košnja u svim uvjetima

Glava za košnju služi za košnju manjeg raslinja. Rotor za spiralnim rasporedom noževa temeljito kosi i usitnjava raslinje uz minimalnu potrošnju energije.

Umjesto glave za košnju, na kosilicu se mogu ugraditi i škare za živicu.

Upravljanje

Upravljanje kranskom rukom

Upravljanje kranskom kosilicom je omogućeno uz pomoćnapredne upravljačke jedinice smještene unutar kabine vozila. Sastoji se od upravljačke palice (joysticka) za upravljanje kranskim rukama i radnim alatom te ekrana u boji s radnim naredbama za rasterećenje, plivajući položaj i dodatne funkcije. Ovisno o strukturi terena koji se održava i preferencijama korisnika, dostupna su dva upravljačka sustava:

SELECT MOTION

Selektivno proporcionalno upravljanje omogućava jednostavno upravljanje kranskom rukom kosilice i priključnim radnim alatom na zahtjevnijim terenima. Svaki pomak upravljačke palice rezultira pomakom jednog odabranog hidrauličkog cilindra. Stoga i pomak kranskih ruku u željeni položaj zahtijeva više pomaka upravljačke palice.

TOTAL MOTION

Potpuno proporcionalno upravljanje namijenjeno je upravljanju kosilicama na teškim terenima, punim prepreka, gdje je potrebno kontinuirano manevriranje kranskim rukama. Upravljanje izvedeno pomoću upravljačke palice omogućava brze promjene položaja kranskih ruku kroz pomake više cilindara u jednom pokretu.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera