Ključni benefiti

Kranska kosilica NEVA jednostavna je, ali učinkovita stražnja traktorska kosilica. Dizajnirana je za učinkovitu košnju na zahtjevnim terenima uz prometnice ili kanalsku mrežu, a brzom izmjenom različitih radnih alata kosilica se može koristiti i za druge vrste održavanja prometnica.

Brojni mehanizmi omogućavaju učinkovit i siguran rad NEVA kosilice. Hidraulički cilindar štiti kransku ruku od preopterećenja pri nailasku na prepreku. Sustav rasterećenja kranskih ruku omogućava vertikalno praćenje terena, dok plivajući sustav prilagođava položaj radne glave liniji površine. Upravljački sustav kosilice jamči učinkovitu košnju na svim terenima.

Ključni benefiti

Brzina

Dizajn kosilice NEVA omogućava lako manevriranje između prepreka i brze pomake ruku uz jednostavno upravljanje.

Efikasnost

NEVA je dizajnirana za učinkovitu košnju na zahtjevnim terenima uz prometnice ili kanalsku mrežu, a brzom izmjenom različitih radnih alata kosilica se može koristiti i za druge vrste održavanja prometnica.

Sigurnost

Hidraulički cilindar štiti kransku ruku od preopterećenja pri nailasku na prepreku. Sustav rasterećenja kranskih ruku omogućava vertikalno praćenje terena, dok plivajući sustav prilagođava položaj radne glave liniji površine. Upravljački sustav kosilice jamči učinkovitu košnju na svim terenima.

Upravljanje

Upravljanje kranskom rukom

Upravljački sustav sastoji se od upravljačke jedinice i ergonomski oblikovane upravljačke palice koja omogućava brz i učinkovit rad te potpun komfor operatera i pri neprekinutom radu u više smjena. Upravljanje je dostupno u 2 izvedbe.

SELECT MOTION

Selektivno proporcionalno upravljanje omogućava jednostavno upravljanje kranskom rukom kosilice i priključnim radnim alatom na zahtjevnijim terenima. Upravljanje se vrši pomoću upravljačke palice, koja kontrolira pomake pojedinih cilindara kranskih ruku kosilice i radnu glavu.

TOTAL MOTION

Potpuno proporcionalno upravljanje namijenjeno je upravljanju kosilicama na teškim terenima, punim prepreka, gdje je potrebno kontinuirano manevriranje kranskim rukama. Upravljanje izvedeno pomoću upravljačke palice omogućava brze promjene položaja kranskih ruku kroz pomake više cilindara u jednom pokretu palice, čime se pruža učinkovitost u radu i komfor korisniku.

Automatsko rasterećenje

Automatsko rasterećenje

Sustav rasterećenja kranskih ruku omogućava vertikalno praćenje terena, dok plivajući sustav prilagođava položaj radne glave liniji površine.

Glave za košnju trave

Glave za košnju trave

HYDRA

Hydra je kombinirana radna glava za košnju i usitnjavanje raslinja debljine do 50 mm. Kućište radne glave izrađeno je od specijalnog čelika otpornog na udarce tokom košnje što značajno produžuje vijek trajanja uređaja. Spiralni razmještaj noževa smanjuje utrošak energije, a povećani otvor na zadnjem dijelu glave omogućava veliku protočnost materijala i time veću brzinu košnje. Podesivi prednji i stražnji otvori reguliraju protočnost pokošenog materijala, a ugrađeni gumeni i lančani štitnici pružaju zaštitu od nekontroliranog izlijetanja pokošenog materijala. Za rad na vlažnim terenima HYDRA radnu glavu moguće je opremiti čistačem pratećeg valjka koji sprječava nakupljanje materijala.

TORNADO

Tornado glava za košnju idealan je izbor za održavanje manjeg raslinja. Konstruirana za mogućnost korištenja dvije vrste noževa za rezanje različite debljine raslinja, podiže travu prije rezanja čime se povećava učinkovitost košnje. Opcija spiralnog razmještaja noževa omogućava košnju s promjenjivim smjerom vrtnje I uštedu energije. Posebno dizajniran stražnji otvor glave omogućava brže izbacivanje pokošenog materijala, a time i veću brzinu košnje. Košnja u naseljenim područjima zahtijeva visoku sigurnost pri upotrebi i minimiziranje nekontroliranog odbacivanja pokošenog materijala. Stoga je prednja strana glave opremljena zaštitnom gumom i lancima, a sa stražnje strane se nalazi zaštitna gumena zavjesa.

Škare za rezanje granja

SRG

Škare za rezanje granja pouzdan su priključak za kranske kosilice, nezamjenjiv u održavanju krošnji i uklanjanju mladih stabala. Noževi škara su izrađeni od visoko kvalitetnog alatnog čelika što uređaju osigurava dug životni vijek. Provjerene hidrauličke komponente ugrađene u hidraulički sustav škara osiguravaju im dugotrajan rad i u najtežim uvjetima.

Radom škara se upravlja pomoću kontrola kranske ruke kosilice, a sigurnosni elementi ugrađeni u kransku kosilicu sprječavaju oštećenje škara i preopterećenje kranskih ruku pri zapinjanju o prepreke. SRG najbolje rezultate postiže na RASCO kranskim kosilicama, no moguće ih je ugraditi i na kosilice drugih proizvođača.

Čišćenje korova

BM

BM četka namijenjena je uklanjanju trave, korova i zaostalog posipala uz rubnjake i bankine prometnica. Visoka učinkovitost BM četke u radu osigurana je integriranim mehanizmom savladavanja prepreka čime se sprječava opterećenje kranske ruke i istodobno štiti cijeli uređaj. Upravljanje čišćenjem jednostavno je zahvaljujući naprednoj upravljačkoj jedinici za upravljanje radom kosilice na koju je BM ugrađena.

Čišćenje i održavanje kanala

KAN

Kanaločistač KAN izvrstan je izbor za čišćenje i profiliranje kanala uz prometnice. Visoki kapacitet hidromotora osigurava brzo čišćenje i kontinuiran rad bez zastoja. Dubina čišćenja regulira se klizačem-štitnikom dok ugrađeni usmjerivač zemlje usmjerava odbačenu zemlju bez ugrožavanja neposredne okoline radnog alata. Noževi kanaločistača osiguravaju jednakomjeran profil kanala, a hidromotor visokog kapaciteta osigurava brzo čišćenje i profiliranje kanala.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera