Ključni benefiti

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama JUNIOR je moguće ugraditi na manja teretna vozila što ga čini dobrim izborom za zimsko održavanje prometnica u urbanim područjima. Osim urbanih područja, JUNIOR je također dobar izbor za interventno posipanje najosjetljivijih dijelova prometnica visoke važnosti.

Tako JUNIOR posipač ugrađen na vozila za cestovnu ophodnju postaje nezaobilazan alat za uklanjanje leda i smrzavice s mostova i nadvožnjaka na važnijim prometnicama.

Ključni benefiti

Preciznost

Vrhunska preciznost posipanja zbog kvalitete izrade posipača i EPOS upravljačke jedinice koja omogućava potpunu kontrolu rada posipača direktno iz kabine vozila.

Dugotrajnost

Dugotrajnost zbog robusne izrade i jedinstvene površinske zaštite.

Jednostavnost korištenja

Jednostavno montiranje i demontiranje s vozila zahvaljujući sustavu noga za montiranje i brzih spojnica.

Transportni sustav

Transportni sustav

Transportni sustav JUNIOR posipača implementiran je u obliku transportnog puža. Zaštita puža sprječava prekide rada uslijed pretjeranog pritiska materijala za posipanje, a dodatni pokrov održava materijal za posipanje suhim i time umanjuje mogućnost formiranja efekta tunela.

Upravljanje

Jednostavno upravljanje uz visoku preciznost posipanja

JUNIOR posipačem se u standardnoj izvedbi upravlja uz pomoć upravljačke jedinice EPOS 1. Jedinica je namijenjena za posipanje suhim sredstvima i omogućava jednostavno praćenje količine i širine posipanja. Korištenjem naprednije upravljačke jedinice EPOS 5 korisnik dobiva mogućnosti poput putno ovisnog posipanja i praćenja rada posipača putem ARMS sustava.

Nadzor

Imajte na raspolaganju sve informacije u stvarnom vremenu

Trenutna pozicija posipača i postavke parametara posipanja, kao i povijesni podaci o kretanju i korištenju dostupni su kroz ARMS – informacijsko – komunikacijski sustav za upravljanje, centralni nadzor, izvještavanje i optimizaciju aktivnosti vezanih uz održavanje prometne infrastrukture. Praćenje radnih sati ljudi i strojeva te utrošenih resursa (poput potrošene soli za posipanje, goriva vozila i slično) u realnom vremenu stvara jedinstvenu mogućnost brzog odlučivanja o potencijalnim načinima uštede. Nepromjenjivi zapisi štite korisnika od odgovornosti kroz jasan zapis o svakoj poduzetoj akciji, dok smanjena potrošnja materijala za posipanje ujedno štiti prometnu infrastrukturu i njen okoliš.

Pogon

Pogon posipača

Pogon preko hidrauličkog sustava na vozilu ili preko dvije vrste hidrauličkih agregata.

Ugradnja

Ugradnja RASCO posipača na vozila

Ugradnja u sanduk

Sustav ugradnje posipača u sanduk pomoću RO-RO (Roll-On, Roll-Off) nogu i valjaka na samom uređaju najčešći je i najjednostavniji način ugradnje. Posipač se jednostavno pričvršćuje za kiper sanduk pomoću lanaca ili traka za osiguranje tereta.

Ugradnja na šasiju vozila

Primjerena u situacijama kada se vozilo koristi isključivo za održavanje prometnica. Različiti uređaji, uključujući i posipač, se mogu lako izmjenjivati na šasiji vozila pomoću posebno izvedenih nosećih okvira.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera