Ključni benefiti

TRP je profesionalno i pouzdano rješenje koje svaki traktor pretvara u uređaj za zimsko održavanje prometnica. Opremljen sustavom za mokro i suho posipanje, TRP je dobar odabir za urbana i ruralna područja gdje su jednostavnost, učinkovitost i vrijednost za novac ključni čimbenici odabira opreme za održavanje prometnica.

Jednostavna ugradnja na stražnje trotočje traktora, samoutovarni mehanizam (ukoliko TRP nije opremljen sustavom za mokro posipanje), robusna izvedba i minimalni zahtjevi za održavanjem čine TRP nezamjenjivim dodatkom svakom traktoru u zimskim mjesecima.

Ključni benefiti

Jednostavnost korištenja

Jednostavna ugradnja na stražnje trotočje traktora.

Preciznost

Vrhunska preciznost posipanja zbog kvalitete izrade posipača i EPOS upravljačke jedinice koja omogućava potpunu kontrolu rada posipača direktno iz kabine vozila.

Dugotrajnost

Dugotrajnost zbog robusne izrade i jedinstvene površinske zaštite.

Transportni sustav

Dva pužna transportera za maksimalnu učinkovitost

Transportni sustav TRP-a čine protusmjerni transportni puževi koji dovode materijal za posipanje na rotacijski tanjur dizajniran za minimiziranje odbijanja posipala od površine prometnice.

Upravljanje

Jednostavno upravljanje uz visoku preciznost posipanja

Radom svih RASCO posipača upravlja se pomoću EPOS porodice upravljačkih jedinica. Namjenski razvijene od strane RASCO-vih stručnjaka u suradnji s korisnicima, EPOS upravljačke jedinice vodeće su rješenje za upravljanje i kontrolu posipanja. EPOS porodica upravljačkih jedinica je rezultat znanja i iskustva prikupljanih četvrt stoljeća sa preko 40 tržišta na kojima RASCO posluje. Rezultat su intuitivne upravljačke jedinice, jednostavne za korištenje, koncipirane za upravljanje posipačem bez skidanja pogleda s prometnice. TRP posipačima moguće je upravljati EPOS 1 i EPOS 5 upravljačkim jedinicama. EPOS 1 omogućava upravljanje količinom i širinom posipanja, dok EPOS 5 dodaje mogućnosti puno ovisnog posipanja, podešavanje slike asimetrije posipanja te kontrolu posipanja preko povratnih veza. Visoka pouzdanost poštivanja zadanih parametara posipanja ostvarena je uporabom sustava povratnih veza s izvršnih elemenata posipača, dok sustav jednostavne i brze kalibracije posipača osigurava preciznost posipanja korištenjem različitih materijala za posipanje.

Nadzor

Imajte na raspolaganju sve informacije u stvarnom vremenu

Trenutna pozicija posipača i postavke parametara posipanja, kao i povijesni podaci o kretanju i korištenju dostupni su kroz ARMS – informacijsko – komunikacijski sustav za upravljanje, centralni nadzor, izvještavanje i optimizaciju aktivnosti vezanih uz održavanje prometne infrastrukture. Praćenje radnih sati ljudi i strojeva te utrošenih resursa (poput potrošene soli za posipanje, goriva vozila i slično) u realnom vremenu stvara jedinstvenu mogućnost brzog odlučivanja o potencijalnim načinima uštede. Nepromjenjivi zapisi štite korisnika od odgovornosti kroz jasan zapis o svakoj poduzetoj akciji, dok smanjena potrošnja materijala za posipanje ujedno štiti prometnu infrastrukturu i njen okoliš.

Ugradnja

Ugradnja na stražnje trotočje traktora

Posipač se ugrađuje na standardno polužje traktora. Za pogon posipača se koristi hidraulički sustav traktora, a potreban je samo jedan par hidrauličkih spojnica.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera