Ključni benefiti

SOLID XG je kompaktan posipač suhog i mokrog sredstva. Zapremina spremnika suhog sredstva je od 0,6 do 1,5 m3, a mokrog od 300 do 500 L. Posebno je namijenjen posipanju užih prometnica, pješačkih staza i putova, parkirališta i sličnih skučenih prostora gdje ne mogu pristupiti veća vozila zimske službe.

SOLID XG se ugrađuje na multifunkcionalna komunalna vozila tipa MUVO, Holder serije C i S te manja radna vozila.

Ključni benefiti

Kompaktne dimenzije

SOLID XG je namijenjen posipanju uskih prometnica, pješačkih staza i putova, biciklističkih staza i sličnih prostora gdje ne mogu pristupiti veći kamioni ili traktori kakvi se obično koriste u zimskoj službi.

Preciznost

Vrhunsku preciznost posipanja jamči kvaliteta temeljena na 30-godišnjem iskustvu i radu u preko 40 država svijeta te EPOS upravljačka jedinica kojom se upravlja posipačem isključivo iz kabine vozila.

Jednostavnost

Upravljanje posipačem je jednostavno, intuitivno i brzo se uči. Ugradnja i skidanje posipača s vozila su jednostavni i brzi zahvaljujući sustavima za montiranje posebno prilagođenima svakom tipu vozila na koji se posipač ugrađuje.

Niski troškovi održavanja

Ključne komponente posipača su konstruirane tako da mogu raditi kroz cijelu zimsku sezonu bez dodatnog održavanja.

Transportni sustav

Pužni transporter za maksimalnu učinkovitost

Najbolji izbor za posipanje materijalima poput fine soli s niskim udjelom vlage i kamenog granulata. Preciznost i učinkovitost rada SOLID-a XG omogućena je transportnim sustavom u obliku transportnog puža. Transportni puž ima ugrađeni mehanizam usitnjavanja koji sprječava prolaz većih grumena materijala za suho posipanje na tanjur. Na kraju transportnog puža postavljene su lopatice koje sprječavaju propadanje cijelih grumena materijala na tanjur za posipanje. Lopatice osiguravaju ravnomjerno doziranje posipala i kod minimalnih količina.

Upravljanje

Intuitivne i napredne upravljačke jedinice

Radom svih RASCO posipača upravlja se pomoću EPOS porodice upravljačkih jedinica. Namjenski razvijene od strane RASCO-vih stručnjaka u suradnji s korisnicima, EPOS upravljačke jedinice vodeće su rješenje za upravljanje i kontrolu posipanja. EPOS porodica upravljačkih jedinica je rezultat znanja i iskustva prikupljanih četvrt stoljeća sa preko 40 tržišta na kojima RASCO posluje. Rezultat su intuitivne upravljačke jedinice, jednostavne za korištenje, koncipirane za upravljanje posipačem bez skidanja pogleda s prometnice. SOLID posipačima moguće je upravljati EPOS 10 i EPOS 30 upravljačkim jedinicama. EPOS 10 omogućava kontrolu svih funkcija posipača, dok EPOS 30 dodaje mogućnost bežičnog povezivanja, GPS automatskog posipanja, navigacije i upravljanja prednjim i bočnim snježnim plugom. Visoka pouzdanost poštivanja zadanih parametara posipanja ostvarena je uporabom sustava povratnih veza s izvršnih elemenata posipača, dok sustav jednostavne i brze kalibracije posipača osigurava preciznost posipanja korištenjem različitih materijala za posipanje.

Nadzor

Sve informacije u stvarnom vremenu

Trenutna pozicija posipača i postavke parametara posipanja, kao i povijesni podaci o kretanju i korištenju dostupni su kroz ARMS – informacijsko – komunikacijski sustav za upravljanje, centralni nadzor, izvještavanje i optimizaciju aktivnosti vezanih uz održavanje prometne infrastrukture. Praćenje radnih sati ljudi i strojeva te utrošenih resursa (poput potrošene soli za posipanje, goriva vozila i slično) u realnom vremenu stvara jedinstvenu mogućnost brzog odlučivanja o potencijalnim načinima uštede. Nepromjenjivi zapisi štite korisnika od odgovornosti kroz jasan zapis o svakoj poduzetoj akciji, dok smanjena potrošnja materijala za posipanje ujedno štiti prometnu infrastrukturu i njen okoliš.

Pogon posipača

Pogon posipača

SOLID XG je pogonjen preko hidrauličkog sustava vozila na koje je ugrađen.

Ugradnja

Ugradnja RASCO posipača na vozila

Ugradnja u kiper sanduk

Sustav ugradnje posipača u sandul pomoću RO-RO (Roll-On, Roll-Off) nogu i valjaka na samom uređaju najčešći je i najjednostavniji način ugradnje. Posipač se jednostavno pričvršćuje za kiper sanduk pomoću lanaca ili traka za osiguranje tereta.

Ugradnja na šasiju vozila

Primjerena u situacijama kada se vozilo koristi isključivo za održavanje prometnica. Različiti uređaji, uključujući i posipač, se mogu lako izmjenjivati na šasiji vozila pomoću posebno izvedenih nosećih okvira.

Ugradnja na kugle kiper sanduka

Jednostavna i brza ugradnja korištenjem postojeće podšasije teretnog sanduka vozila i posebnog prihvatnog okvira na posipaču. Najjednostavniji princip ugradnje koji omogućava potpunu multifunkcionalnost vozila.

Ugradnja na vučnu prikolicu

Posipač se ugrađuje na traktorsku ili kamionsku vučnu prikolicu i time postaje neovisan o vučnom vozilu.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera