Ključni benefiti

Široki raspon dostupnih opcija solid posipača, omogućuje vam ispunjavanje svih zahtjeva vezanih uz preciznost posipanja, različitih materijala za posipanje i različitih funkcionalnosti posipača.

Kombinirajući suho, mokro i tekuće posipanje u jednom, solid smanjuje ukupne troškove i povećava iskoristivost jednog vozila zimske službe.

Ključni benefiti

MODULARNOST

Modularnost SOLID posipača omogućuje korisnicima konfiguraciju posipača prema svojim željama i posebnim zahtjevima. SOLID posipači mogu biti opremljeni dodatnim spremnicima tekućine ako su zadovoljene tehničke karakteristike.

IZDRŽLJIVOST

Kombinacija triju sustava površinske zaštite osigurava dug životni vijek posipača i u najtežim uvjetima rada.

MINIMALNO ODRŽAVANJE

Kombinacija suhog, mokrog i tekućeg posipanja smanjuje ukupnu potrošnju materijala za posipanje i povećava učinkovitost vozila zimske službe.

PRECIZNOST

Visoku preciznost i učinkovitost posipanja omogućuje kvalitetna izrada svih komponenti posipača te EPOS upravljačke jedinice koje omogućuju kontrolu svih parametara posipanja izravno iz kabine vozila.

TRANSPORTTNI SUSTAVI

TRANSPORTTNI SUSTAVI

SOLID X

Najbolji izbor za posipanje materijalima kao što je fina sol s niskim sadržajem vlage ili kamene granule. Preciznost i učinkovitost rada sa SOLID X omogućena je pužnim transportnim sustavom s ugrađenim mehanizmom za usitnjavanje koji onemogućuje prolaz većih grudica suhog materijala za posipanje.

SOLID L

Posebno dizajniran za rad s najzahtjevnijim materijalima za suho posipanje, poput vlažnog i ljepljivog pijeska s visokim postotkom gline, krupne morske soli ili mješavine različitih materijala. Visoku pouzdanost i učinkovitost posipača jamči snažan transporter s lancem koji sprječava stvaranje tunelskog efekta, bez obzira na kvalitetu materijala za posipanje.

SOLID T

Namijenjen za posipanje suhim materijalima niske ili umjerene vlažnosti. Pouzdanost posipanja kod zahtjevnijih materijala posipačem SOLID T jamči gumena transportna traka koja se koristi za dovod materijala. Oblik transportera onemogućuje prianjanje materijala, a dio transportnog sustava opremljen je i sustavom usitnjavanja materijala za posipanje.

SOLID XX

SOLID XX koristi dvostruki puž kao transportni sustav. Stoga se SOLID XX može koristiti kao posipač za jedan ili dva različita materijala za suho posipanje. Ako posipač nosi dva materijala za posipanje, spremnik je podijeljen na dva dijela.

SOLID LLB

Jedinstveno rješenje koje kombinira najbolje karakteristike svih poznatih transportnih sustava. Glavna prednost ovog sustava je sprječavanje ispadanja materijala za posipanje u sanduk ili na šasiju vozila, čime se osigurava istovremena robusnost i pouzdanost sustava čeličnih lančanih transportera. Ovaj transportni sustav osigurava ravnomjerno pražnjenje posipača i kontinuirano usitnjavanje materijala za suho posipanje prije nego što se isporuči u distribucijski sustav.

NAČINI UGRADNJE

Svaki posipač treba vozilo.

RASCO nudi niz mogućnosti montaže posipača na vozila, od najzastupljenijih RO-RO sustava, direktne montaže na šasiju i posebnih izvedbi pomoću sustava kojih se koristi za posizanje kontejnera, do složenih rješenja koja vozila pretvaraju u višenamjenske radne strojeve.

Ugradnja u kiper sanduk

Sustav ugradnje posipača u sanduk pomoću RO-RO (Roll-On, Roll-Off) nogu i valjaka na samom uređaju najčešći je i najjednostavniji način ugradnje. Posipač se jednostavno pričvršćuje za kiper sanduk pomoću lanaca ili traka za osiguravanje tereta.

Ugradnja na šasiju vozila

Idealan oblik ugradnje kada se vozilo koristi isključivo za svrhu zimske službe.

Montaža na kugle sanduka

Brza i jednostavna montaža pomoću postojeće podšasije kiper sanduka i posebnog okvira na posipaču. Najjednostavniji način montaže koji omogućuje potpunu multifunkcionalnost vozila.

Ugradnja na vučnu prikolicu

Posipač se ugrađuje na traktorsku ili kamionsku vučnu prikolicu i time postaje neovisan o vučnom vozilu.

Ugradnja na vozila opremljena abrollkiperom

Posebno prilagođen okvir posipača omogućava jednostavnu ugradnju na vozila opremljena sustavom podizanja nadogradnji pomoću kuke.

Ugradnja na vozila opremljena absetzkiperom

Jednostavna montaža na vozila opremljena sustavom za podizanje kontejnera omogućena je posebnim točkama za pričvršćivanje na bočnim stranama posipača.

Ugradnja na sedlo kamiona

Sustav ugradnje posipača na kamione tegljače kojim se kamion pretvara u vozilo zimske službe. Uključuje posebnu prilagodbu posipača kojom se on ugrađuje na sedlo kamiona.

SUSTAVI UPRAVLJANJA

SUSTAVI UPRAVLJANJA

Vozila s ugrađenim hidrauličkim sustavom

SOLID posipači se mogu pogoniti pomoću ugrađenog hidrauličkog sustava vozila ako je projektiran prema normi EN ISO 15431. Ako je hidraulički sustav vozila opremljen LS-om, posipač mora biti opremljen kompatibilnom hidrauličkom instalacijom koja je dostupna kao opcija.

Vozila bez ugrađene hidraulike

Ako vozilo nije opremljeno hidrauličkim sustavom, posipač SOLID može se pokretati pomoću vrlo pouzdanog dizel-hidrauličnog agregata koji je dostupan kao opcija uz posipač. Ovim rješenjem posipač postaje neovisan o vozilu i može se lako i brzo premjestiti u bilo koje drugo vozilo dovoljnog kapaciteta. U pojedinim izdanjima dizel-hidraulički agregat montiran na posipač može se koristiti i za pogon prednjeg ili bočnog pluga.

Pogon preko petog kotača

Rješenje namijenjeno vozilima bez ugrađenog hidrauličkog sustava. Sustav se sastoji od kotača montiranog izravno na posipač i hidrauličke pumpe. Tijekom vožnje peti kotač pogoni hidrauliku koja omogućuje rad posipača.

UPRAVLJAČKE JEDINICE

Jednostavni i pouzdani sustavi za upravljanje radom

Svaki uređaj treba jednostavnu, a pouzdanu upravljačku jedinicu jer robusnost i snaga posipača ne znače ništa bez adekvatnog upravljanja. Radom svih RASCO posipača upravlja se EPOS upravljačkim jedinicama koje su među vodećim rješenjima za upravljanje i kontrolu posipanja.

Upravljačke jedinice rezultat su znanja i iskustva prikupljanog više od 30 godina na velikom broju različitih tržišta. Jamče veliku preciznost izvršenja zadanih parametara posipanja, jednostavnu i sigurnu upotrebu.

Zahvaljujući EPOS upravljačkim jedinicama RASCO posipači rade svoj posao točno onako kako je vama potrebno.

SUSTAV ZA NADZOR

Sve informacije u stvarnom vremenu

ARMS je informacijsko-komunikacijski sustav za upravljanje centralnim nadzorom, izvještavanjem i optimizacijom aktivnosti vezanih uz održavanje prometne infrastrukture. Sustav u stvarnom vremenu prati radne sate ljudi i strojeva, kao i utrošene resurse, poput količine utrošene soli za posipanje, goriva za vozila itd. To stvara jedinstvenu priliku za brzu odluku o potencijalnim metodama uštede resursa i istovremenu zaštitu prometne infrastrukture i okoliša.

Sustav prikuplja informacije o korištenju vozila i radne opreme u stvarnom vremenu pomoću GPS mobilnog podatkovnog pristupa koji je standardan u gotovo svim zemljama svijeta. ARMS izvješća omogućuju brzo i učinkovito praćenje svih aktivnosti. Sustav je jednostavan za korištenje – svaki korisnik može kreirati vrstu, izgled i oblik izvješća prema svojim potrebama.

Aplikacija se temelji na prikupljanju informacija u tzv. oblaku, a održavaju je RASCO stručnjaci, čime se smanjuju operativni troškovi i potreba za održavanjem sustava od strane korisnika. Sustavu se pristupa putem jednostavnog web sučelja s bilo kojeg računala.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera