čistilica koja premašuje očekivanja

Prednosti

LYNX 5000 PREDSTAVLJA NOVU ERU U IZVRSNOSTI ČIŠĆENJA ULICA, KARAKTERIZIRA GA MNOŠTVO INOVATIVNIH RJEŠENJA KOJA REDEFINIRAJU ISKUSTVO ČIŠĆENJA GRADOVA.

Posvećenost održivosti RASCO kompanije prenosi se i na LYNX 5000 koji pokreće najsuvremeniji motor s unutarnjim sagorijevanjem. Napredni dizelski motor EURO 6 E, srce čistilice LYNX 5000, daje 118 kW snage koja se zatim optimalno raspoređuje, s minimalnom potrošnjom goriva i smanjenom emisijom plinova.

Pogonski sustav LYNX 5000 ima elektronički kontrolirani hidrostatski pogon koji osigurava minimalnu količinu potrebne snage za postizanje željene brzine. Svi hidraulički podsustavi vozila pokreću se pažljivo dizajniranim sustavom s više hidrauličkih pumpi tako osiguravajući vrhunsko čišćenje, usisnu snagu, manevriranje i pouzdanost.

Prednosti

UČINKOVITOST ČIŠĆENJA

Karakteristike poput velikih četki, širokih usisnih usta, visoke brzine usisavanja, zajednos s ukupnim kapacitetom vode usklađene su kako bi osigurale maksimalnu učinkovitost čišćenja. Čistilica je specijalno dizajnirana da bi odgovorila na različite načine primjene uz maksimalnu efikasnost.

UDOBNOST I PREGLEDNOST

S ciljem podizanja udobnosti korisnika na novu razinu i osiguravajući maksimalnu preglednost za siguran i učinkovit rad, LYNX 5000 predstavlja kako izgleda namjenski osmišljen dizajn.

MANEVARSKE SPOSOBNOSTI

Izvanredna pokretljivost vozila osigurana je uz pogon na stražnjoj osovini, što omogućuje brzo kretanje između više odredišta što doprinosi učinkovitijem čišćenju. S druge strane sustav upravljanja na sva četiri kotača (4WS), omogućuje precizniju kontrolu i upravljanje tijekom rada čistilice.

AUTONOMIJA

LYNX 5000 može raditi cijelu smjenu bez potrebe za vraćanjem u bazu. Sa spremnikom od 5 m³, kapacitetom vode 700+ L te rezervoarom goriva od 100 L, vrhunska autonomija rada je zagarantirana.

FUNKCIONALAN DIZAJN

Prepoznatljiv dizajn LYNX 2000 čistilice uspješno je prenesen na novu liniju čistilica LYNX 5000, dodajući dašak moderne elegancije, ali i neometanu vidljivost, istovremeno omogućujući vrhunske performanse i učinkovitost.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE

S obzirom da operateri čistilica imaju različite razine iskustva, LYNX 5000 dolazi sa skupom unaprijed definiranih radnih parametara, omogućujući čak i manje iskusnima da odmah počnu s čišćenjem. Zahtjevnijim i naprednijim korisnicima sustav upravljanja omogućuje jednostavno podešavanje, prilagodbu i pohranjivanje svih radnih parametara.

Općenito

Težina praznog vozila (bez dodatne opreme)

6500 kg

Ukupna dozvoljena nosivost (GVW)

11500 kg

Pogon

Model

FPT N45 EURO 6 E

Tretiranje ispušnih plinova

DOC + DPF + SCR + CUC

Ukupna snaga

118 kW @ 1940 rpm / 118 kW @ 2500 rpm

Maksimalni moment

580 Nm @ 1250 rpm

Zapremnina spremnika goriva

100 L

Maksimalna transportna brzina

50 km/h

Maksimalna radna brzina

20 km/h

Mogućnost uspona

Do 30%

Čišćenje

Promjer diskova četki

900 - 1000 mm

Širina čišćenja (sustav s 2 četke)

2540 mm

Širina čišćenja (sustav s 3 četke)

3530 mm

Ukupni volumen (spremnik otpada)

5 m³

Visina pražnjenja (spremnik otpada)

900 mm standard / 1600 mm high dump

Ukupno sustav za vodu

700+ L

Opcije proizvoda

TREĆA ČETKA

Sustav treće četke može se koristiti na nekoliko načina: kako bi se proširila maksimalna širina čišćenja, za čišćenje i ceste i pločnika u jednom prolasku, ili za rješavanje tvrdokornog korova i sasušenog blata prije standardnog prolaska dvije četke. Multifunkcionalnost sustava je osigurana izborom između različitih tipova četki: od mekane plastične, pa do četke izrađene od čvrsto pletenih metalnih kablova, posebno namijenjene čupanju korova.

“HIGH DUMP” SUSTAV PRAŽNJENJA

LYNX 5000 omogućuje izbor između dvije opcije pražnjenja spremnika. Dok opcija standardnog pražnjenja podrazumijeva visinu od 900 mm, takozvana “high dump” opcija uz pomoć poutine ploče omoguće visinu pražnjenja od impresivnih 1600 mm, što omogućuje da se prikupljeni otpad isprazni izravno u standardni komunalni kontejner.

RUČNO USISNO CRIJEVO

Uvijek spremno ručno usisno crijevo montirano na spremnik i pažljivo dizajnirana usisna turbina čine LYNX 5000 iznimno učinkovitim strojem.

RUČNI PERAČ

Na sve čistilice se može ugraditi ručni perač koji kao sredstvo čišćenja koristi vodu pod visokim pritiskom. Ručnim peračem se brzo i jednostavno čiste uglovi i slični nedostupniji dijelovi ulica.

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

Kontaktirajte nas i rezervirajte demonstraciju kompaktne čistilice LYNX 5000.

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera