LYNX Charge 5000

LYNX Charge 5000, električna čistilica koja jednostavno ne staje, sa zapemninom spremnika od 5 m³, dokaz je najsuvremenije tehnologije i posebno je dizajnirana da zadovolji različite potrebe korisnika uz maksimalnu učinkovitost.

čistilica koja premašuje očekivanja

Prednosti

LYNX CHARGE 5000 NADMAŠUJE SVOJU DIZELSKU INAČICU U SNAZI, PRUŽAJUĆI TIŠE I ČIŠĆE ISKUSTVO S MANJE POTREBNOG ODRŽAVANJA.

LYNX Charge 5000 svoju snagu crpi iz impresivne litij-ionske baterije od 160 kWh, koja omogućuje neprekidan rad do 8 sati. Uz LYNX Charge 5000 može se završiti cijela radna smjena bez potrebe za ponovnim punjenjem. Kada se baterija naposljetku isprazni, integrirani punjač od 80 kW DC može je napuniti i za manje od 3 sata.

Za razliku od LYNX 5000 koji ima samo jedan motor, LYNX Charge 5000 ima tri elektromotora zadužena za napajanje pogonskog sklopa, usisnog ventilatora i elektrohidrauličkog agregata. U ovoj kombinaciji, LYNX 5000 proizvodi više snage od dizelske verzije čistilice.

Električni pogonski sustav ne samo da je čišći i učinkovitiji, već je i tiši te zahtijeva manje održavanja od konvencionalnih dizelskih motora. Izgrađen na LYNX platformi, Lynx Charge 5000 nije samo elektrificirana verzija vozila LYNX 5000, već je zaista potpuno predana električna čistilica koja pruža istu učinkovitost kao i dizelska verzija.

Prednosti

UČINKOVITOST ČIŠĆENJA

Karakteristike poput velikih četki, širokih usisnih usta, visoke brzine usisavanja, zajednos s ukupnim kapacitetom vode usklađene su kako bi osigurale maksimalnu učinkovitost čišćenja. Čistilica je specijalno dizajnirana da bi odgovorila na različite načine primjene uz maksimalnu efikasnost.

UDOBNOST I PREGLEDNOST

S ciljem podizanja udobnosti korisnika na novu razinu i osiguravajući maksimalnu preglednost za siguran i učinkovit rad, LYNX Charge 5000 predstavlja kako izgleda namjenski osmišljen dizajn.

MANEVARSKE SPOSOBNOSTI

Izvanredna pokretljivost vozila osigurana je uz pogon na stražnjoj osovini, što omogućuje brzo kretanje između više odredišta što doprinosi učinkovitijem čišćenju. S druge strane sustav upravljanja na sva četiri kotača (4WS), omogućuje precizniju kontrolu i upravljanje tijekom rada čistilice.

AUTONOMIJA

LYNX Charge 5000 može raditi cijelu smjenu bez potrebe za vraćanjem u bazu. Sa spremnikom od 5 m³, kapacitetom vode 700+ L te baterijskim sustavom od 160 kW, vrhunska autonomija rada je zagarantirana.

FUNKCIONALAN DIZAJN

Prepoznatljiv dizajn LYNX 2000 čistilice uspješno je prenesen na novu liniju čistilica LYNX 5000, dodajući dašak moderne elegancije, ali i neometanu vidljivost, istovremeno omogućujući vrhunske performanse i učinkovitost.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE

S obzirom da operateri čistilica imaju različite razine iskustva, LYNX Charge 5000 dolazi sa skupom unaprijed definiranih radnih parametara, omogućujući čak i manje iskusnima da odmah počnu s čišćenjem. Zahtjevnijim i naprednijim korisnicima sustav upravljanja omogućuje jednostavno podešavanje, prilagodbu i pohranjivanje svih radnih parametara.

Općenito

Težina praznog vozila (bez dodatne opreme)

6500 kg

Ukupna dozvoljena nosivost (GVM)

11500 kg

Pogon

Tip baterije

Litij-ionska

Kapacitet baterije

160 kWh

Nazivan napon

690 V DC

Maksimalan napon

800 V DC

Vrijeme rada

Do 8 hours

Pogonski elektromotor

Nazivno 200 kW, ograničeno na 140 kW

Elektromotor za LS pumpu

58 kW

Elektromotor za usisni ventilator

58 kW

Brzi punjač (vanjski punjač, DC direktno punjenje)

Do 80 kW

Vrijeme punjenja

Do 3h

Utikač

CCS 2

Maksimalna transportna brzina

50 km/h

Maksimalna radna brzina

20 km/h

Mogućnost uspona

Do 30%

Čišćenje

Promjer diskova četki

900 - 1000 mm

Širina čišćenja (sustav s 2 četke)

2540 mm

Širina čišćenja (sustav s 3 četke)

3530 mm

Ukupni volumen (spremnik otpada)

5 m³

Visina pražnjenja (spremnik otpada)

900 mm standard / 1600 mm high dump

Ukupno sustav za vodu

700+ L

Opcije proizvoda

TREĆA ČETKA

Sustav treće četke može se koristiti na nekoliko načina: kako bi se proširila maksimalna širina čišćenja, za čišćenje i ceste i pločnika u jednom prolasku, ili za rješavanje tvrdokornog korova i sasušenog blata prije standardnog prolaska dvije četke. Multifunkcionalnost sustava je osigurana izborom između različitih tipova četki: od mekane plastične, pa do četke izrađene od čvrsto pletenih metalnih kablova, posebno namijenjene čupanju korova.

“HIGH DUMP” SUSTAV PRAŽNJENJA

LYNX Charge 5000 omogućuje izbor između dvije opcije pražnjenja spremnika. Dok opcija standardnog pražnjenja podrazumijeva visinu od 900 mm, takozvana “high dump” opcija uz pomoć poutine ploče omoguće visinu pražnjenja od impresivnih 1600 mm, što omogućuje da se prikupljeni otpad isprazni izravno u standardni komunalni kontejner.

RUČNO USISNO CRIJEVO

Uvijek spremno ručno usisno crijevo montirano na spremnik i pažljivo dizajnirana usisna turbina čine LYNX Charge 5000 iznimno učinkovitim strojem.

RUČNI PERAČ

Na sve čistilice se može ugraditi ručni perač koji kao sredstvo čišćenja koristi vodu pod visokim pritiskom. Ručnim peračem se brzo i jednostavno čiste uglovi i slični nedostupniji dijelovi ulica.

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

Kontaktirajte nas i rezervirajte demonstraciju kompaktne čistilice LYNX Charge 5000.

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera