čistilica koja premašuje očekivanja

Prednosti

LYNX H2 5000, POGONJEM VODIKOM UZ POMOĆ TEHNOLOGIJE GORIVIH ĆELIJA, PREDSTAVLJA REVOLUCIONARNI PRISTUP U ČIŠĆENJU ULICA BEZ ŠTETNIH EMISIJA I PREDSTAVLJAJUĆI POTENCIJAL ZA RAZVOJ ODRŽIVIH GRADOVA.

LYNX H2 5000 predstavlja revoluciju u tehnologiji održavanja gradova, pokazujući potencijal korištenja tehnologije vodikovih gorivih ćelija na putu prema održivosti. Korištenjem čistog izvora energije, ovo inovativno vozilo izbjegava štetne emisije, smanjujući štetni utjecaj na okoliš i poboljšavajući kvalitetu zraka.

Vozila s pogonom na vodik još uvijek su novost u svijetu, a LYNX H2 5000 je prva kompaktna čistilica od 5 m³ koja uvodi ovu tehnologiju. LYNX H2 5000 pokreću isti elektromotori kao i električnu verziju čistilice. Energija potrebna za pogon vozila ne dolazi iz baterije, već iz H2 gorivih ćelija. Prilikom pretvaranja vodika u električnu energiju, jedini nusproizvod je voda. LYNX H2 5000 može raditi do 8 sati te se brzo napuniti gorivom što osigurava nesmetan rad i čini ga pouzdanim vozilom za održavanje urbanih sredina. Uvođenje tehnologija bez emisija ispušnih plinova kao što je LYNX H2 5000 važan je korak prema zelenijim gradovima diljem svijeta.

Prednosti

UČINKOVITOST ČIŠĆENJA

Karakteristike poput velikih četki, širokih usisnih usta, visoke brzine usisavanja, zajednos s ukupnim kapacitetom vode usklađene su kako bi osigurale maksimalnu učinkovitost čišćenja. Čistilica je specijalno dizajnirana da bi odgovorila na različite načine primjene uz maksimalnu efikasnost.

UDOBNOST I PREGLEDNOST

S ciljem podizanja udobnosti korisnika na novu razinu i osiguravajući maksimalnu preglednost za siguran i učinkovit rad, LYNX H2 5000 predstavlja kako izgleda namjenski osmišljen dizajn.

MANEVARSKE SPOSOBNOSTI

Izvanredna pokretljivost vozila osigurana je uz pogon na stražnjoj osovini, što omogućuje brzo kretanje između više odredišta što doprinosi učinkovitijem čišćenju. S druge strane sustav upravljanja na sva četiri kotača (4WS), omogućuje precizniju kontrolu i upravljanje tijekom rada čistilice.

AUTONOMIJA

LYNX H2 5000 može raditi cijelu smjenu bez potrebe za vraćanjem u bazu. Sa spremnikom od 5 m³, kapacitetom vode 700+ L te s 10,5 kg kapaciteta spreminka za vodik, vrhunska autonomija rada je zagarantirana.

FUNKCIONALAN DIZAJN

Prepoznatljiv dizajn LYNX 2000 čistilice uspješno je prenesen na novu liniju čistilica LYNX 5000, dodajući dašak moderne elegancije, ali i neometanu vidljivost, istovremeno omogućujući vrhunske performanse i učinkovitost.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE

S obzirom da operateri čistilica imaju različite razine iskustva, LYNX H2 5000 dolazi sa skupom unaprijed definiranih radnih parametara, omogućujući čak i manje iskusnima da odmah počnu s čišćenjem. Zahtjevnijim i naprednijim korisnicima sustav upravljanja omogućuje jednostavno podešavanje, prilagodbu i pohranjivanje svih radnih parametara.

Općenito

Težina praznog vozila (bez dodatne opreme)

6500 kg

Ukupna dozvoljena nosivost (GVM)

11500 kg

Pogon

Maksimalna transportna brzina

50 km/h

Maksimalna radna brzina

20 km/h

Mogućnost uspona

Do 30%

Kapacitet tankova vodika

10.5 kg

Vrijeme rada

Do 8h

Pogonski elektromotor

nominalno 200 kW, ograničeno na 140 kW

Elektromotor za LS pumpu

58 kW

Elektromotor za usisni ventilator

58 kW

Ugrađeni punjač

22 kW

Utikač

Tip 2

Čišćenje

Promjer diskova četki

900 - 1000 mm

Širina čišćenja (sustav s 2 četke)

2540 mm

Širina čišćenja (sustav s 3 četke)

3530 mm

Ukupni volumen (spremnik otpada)

5 m³

Visina pražnjenja (spremnik otpada)

900 mm standard / 1600 mm high dump

Ukupno sustav za vodu

700+ L

Opcije proizvoda

TREĆA ČETKA

Sustav treće četke može se koristiti na nekoliko načina: kako bi se proširila maksimalna širina čišćenja, za čišćenje i ceste i pločnika u jednom prolasku, ili za rješavanje tvrdokornog korova i sasušenog blata prije standardnog prolaska dvije četke. Multifunkcionalnost sustava je osigurana izborom između različitih tipova četki: od mekane plastične, pa do četke izrađene od čvrsto pletenih metalnih kablova, posebno namijenjene čupanju korova.

“HIGH DUMP” SUSTAV PRAŽNJENJA

LYNX H2 5000 omogućuje izbor između dvije opcije pražnjenja spremnika. Dok opcija standardnog pražnjenja podrazumijeva visinu od 900 mm, takozvana “high dump” opcija uz pomoć poutine ploče omoguće visinu pražnjenja od impresivnih 1600 mm, što omogućuje da se prikupljeni otpad isprazni izravno u standardni komunalni kontejner.

RUČNO USISNO CRIJEVO

Uvijek spremno ručno usisno crijevo montirano na spremnik i pažljivo dizajnirana usisna turbina čine LYNX H2 5000 iznimno učinkovitim strojem.

RUČNI PERAČ

Na sve čistilice se može ugraditi ručni perač koji kao sredstvo čišćenja koristi vodu pod visokim pritiskom. Ručnim peračem se brzo i jednostavno čiste uglovi i slični nedostupniji dijelovi ulica.

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

DEMONSTRACIJA LYNX-A UŽIVO

Kontaktirajte nas i rezervirajte demonstraciju kompaktne čistilice LYNX H2 5000.

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera