RDP

RDP je dijagonalni jednosegmentni snježni plug namijenjen za najzahtjevnije vremenske uvjete. Poseban dijagonalan dizajn krila omogućuje lakše odbacivanje veće količine snijega.

Ključni benefiti

RDP je dijagonalni jednosegmentni snježni plug namijenjen čišćenju snijega u teškim zimskim uvjetima i na zahtjevnim podlogama.

Poseban dizajn i dodatno ojačanje krila olakšava rad i u najtežim vremenskim uvjetima. Brojni sigurnosni elementi ugrađeni u plug, omogućuju sigurnost pri radu.

Ključni benefiti

UČINKOVITOST

Posebna dizajn krila dijagonalnog oblika - lijeva strana 800 mm, desna strana 1430 mm - omogućava bolje i lakše odbacivanje veće količine snijega. Ojačano krilo, dodatno potpomognuto rebrima i ukrutama koje su međusobno povezane, olakšava rad i u najtežim vremenskim uvjetima.

PRILAGODLJIVOST PODLOZI

Kut upada, aksijalni nagib i izbor noževa omogućuju potpunu prilagodbu površini koja se čisti. Snježni plug RDP opremljen je i posebnom čeličnom oprugom koja se aktivira kada plug prijeđe prepreku i omogućuje da se noževi vrate u radni položaj nakon prelaska prepreke.

SIGURNOST

Sigurnost u prometu operatera i ostalih sudionika osigurani su višestrukim elementima prometne signalizacije, koji između ostalog, uključuju i dvostruke reflektirajuće oznake na uzdignutoj desnoj strani krila kako bi plug bio što vidljiviji čak i u uvjetima smanjene vidljivosti.

NAČINI UGRADNJE

NAČINI UGRADNJE

RASCO nudi mogućnost ugradnje prihvatnih ploča za razna kamionska vozila i traktore. Sve prihvatne ploče izrađene su u skladu s važećim standardima, što jamči visoku kvalitetu i otpornost na oštećenja poput torzije ili savijanja.

Dizajnirane za potpunu učinkovitost pri radu priključaka i podesive prema visini vozila, prihvatne ploče omogućuju brzu i jednostavnu ugradnju plugova na sve vrste vozila.

POGON

DRIVE

Vozila s ugrađenim hidrauličkim sustavom

RDP plug može se pokretati putem hidrauličkog sustava ugrađenog u vozilo ukoliko je izvedeno prema normi EN ISO 15431.

Vozila bez ugrađene hidraulike – pogon preko dizel-hidrauličke pogonske jedinice

Snježni plug se također može napajati pomoću dizel-hidraulične pogonske jedinice instalirane na posipaču. Napajanje pomoću dizel-hidraulične pogonske jedinice preporučuje se kada vozilo nije opremljeno odgovarajućim hidrauličkim sustavom.

NOŽEVI

NOŽEVI

RDP plug može biti opremljen čeličnim ili poliuretanskim noževima, ovisno o površini koja se čisti. Noževi se mogu pričvrstiti pomoću vijaka i čeličnih klema, što omogućuje brzu i jednostavnu zamjenu.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera