Ključni benefiti

VITER je snažan i težak snježni plug namijenjen čišćenju velikih količina snijega s otvorenih prometnica tipa magistrale, brze ceste i autoceste. Dostupan je u širinama od 3 do 4,5 metra. Posebno je konstruiran za rad na otvorenim prometnicama te područjima s puno snježnih padalina. Standardna izvedba VITER-a ima visinu krila od 1200 mm, dok su bočna krila sa svake strane povišena 140 mm.

Dostupan je i u varijanti s ravnim bočnim krilima ili povišenim desnim bočnim krilom. U tom slučaju VITER postaje plug za čišćenje urbanih i ruralnih sredina.

Ključni benefiti

Različite visine bočnih krila

Dostupan je u različitim izvedbama bočnih krila: ravna, povišeno desno ili povišena oba krila. VITER s povišenim krilima služi agresivnom odbacivanju snijega na otvorenim prometnicama, dok je izvedba s ravim krilima namijenjena čišćenju urbanih i ruralnih sredina.

Snaga čišćenja

Snažan i težak snježni plug posebno razvijen za čišćenje velikih količina snijega pri velikim brzinama. Posebno je konstruiran za rad na otvorenim prometnicama, autocestama te područjima s puno snježnih padalina gdje učinkovito uklanja snijeg dublji od 50 cm.

Sigurnost u teškim vremenskim uvjetima

Posebno snažna struktura krila, kut upada, aksijalni nagib, ovjes krila te robusna poliuretanska zaštita omogućavaju siguran i neometan rad u najtežim vremenskim uvjetima s visokim snježnim padalinama.

Prihvatni sustav

Prihvatni sustav

Omogućava vezu snježnog pluga s vozilom na nekoliko načina – različitim tipovima prihvatnih ploča za kamione, radna vozila tipa Unimog ili traktore.

Pogon

Pogon

Snježni plug može biti pogonjen ugrađenih elektrohidrauličkim agregatom (EHAG) ili hidraulikom vozila na koje je ugrađen. EHAG je jednostavno rješenje za ugradnju pluga na vozila bez hidrauličke instalacije dok su RASCO hidraulike jednostavna i pouzdana rješenja za pokretanje snježnih plugova.

Ugradnja na vozilo

Ugradnja na vozilo

U RASCO programu je dostupan širok spektar nadogradnji plugova namijenjen za različite tipove vozila. Nadogradnje mogu biti u obliku prednjih i bočnih prihvatnih ploča, hidrauličkih nadogradnji te nadogradnji elektroinstalacija vozila.

Izbor noževa

Izbor noževa

Na VITER se po izboru korisnika mogu ugraditi čelični ili kombinirani noževi.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera