TELES

TELES je robusni teleskopski snježni plug namijenjen održavanju širokih i otvorenih prometnica. Njegovo teleskopsko krilo omogućuje prilagodbu širine uklanjanja snijega, ovisno o vrsti površine i zahtjevima čišćenja.

Ključni benefiti

Teleskopski snježni plug TELES je višenamjensko rješenje za razne potrebe čišćenja snijega.

Plug je dvosegmentni, sastoji se od jednog fiksnog krila te posebno dizajniranog teleskopskog krila izduženog na lijevu stranu koje omogućuje jednostavno i brzo prilagođavanje širine čišćenja, ovisno o zahtjevima različitih vrsta terena ili vremenskih uvjeta. Učinkovitost čišćenja snijega, čak i pri većim brzinama, osigurana je brojnim ugrađenim sigurnosnim elementima.

Ključni benefiti

UČINKOVITOST

TELES ima jedno teleskopsko krilo koje se može izvući prema lijevoj strani i tako omogućuje jednostavnu promjenu širine čišćenja snijega od 4,8 do 6 metara te prilagodbu različitim vrstama terena i vremenskim uvjetima.

BRZO ČIŠĆENJE

TELES je dizajniran kao robustan snježni plug za brzo čišćenje na autocestama i brzim cestama. Niz ugrađenih sigurnosnih elemenata osigurava učinkovito uklanjanje snijega čak i pri većim brzinama.

SIGURNOST

Brojni elementi koji su integrirani u snježni plug TELES, poput sustava za preskakanje prepreka, sustava ovjesa, potpornih elemenata, omogućuju operaterima zimske službe učinkovito, jednostavno i sigurno korištenje pluga na različitim površinama i u različitim vremenskim uvjetima.

NAČINI UGRADNJE

NAČINI UGRADNJE

RASCO nudi mogućnost izrade i ugradnje prihvatnih ploča za razna teretna vozila i traktore. Sve prihvatne ploče izrađene su u skladu s trenutnim standardima, što jamči visoku kvalitetu i otpornost na oštećenja poput torzije ili savijanja.

Dizajnirane za potpunu učinkovitost tijekom rada priključaka i podesive su prema visini vozila, montažne ploče omogućuju brzu i jednostavnu ugradnju snježnih plugova na sve vrste vozila.

POGON

POGON

Vozila s ugrađenim hidrauličkim sustavom

TELES plugovi mogu se pokretati putem ugrađenog hidrauličkog sustava ukoliko su izvedeni prema normi EN ISO 15431.

 

Vozila bez ugrađenog hidrauličkog sustava – pogon putem dizel-hidraulične jedinice

Snježni plug također se može pokretati preko priključka na dizel-hidrauličku jedinicu instaliranu na posipaču. Ovakav pogon preporučuje se kada vozilo nije opremljeno odgovarajućim hidrauličkim sustavom.

NOŽEVI

NOŽEVI

Plugovi su opremljeni noževima ovisno o površini koja se čisti. RASCO plugovi mogu biti opremljeni čeličnim, poliuretanskim, gumenim ili kompozitnim noževima. Noževi se mogu pričvrstiti na krila pomoću vijaka ili čeličnih stezaljki, što omogućuje brzu i jednostavnu zamjenu koju može biti obaviti i samo jedna osoba.

Rasco lokator trgovaca

Pronađite svog lokalnog partnera